Om bun de comunicare

Unii dintre voi știți, alții poate aflați abia acum că în nordul României funcționează de mai bine de zece ani una dintre cele mai mari și mai eficiente organizații de protecție a copilului, HHC România, filiala românească a organizației Hope and Homes for Children UK.

Misiunea acestei organizații este să închidă instituțiile de tip vechi pentru copii și să ajute copiii orfani, cu dificultăți sau care provin din familii sărace să crească într-un mediu cât mai asemănător cu cel al unei familii normale. Dacă aveți curiozitatea să intrați pe site-ul lor, veți fi uimit de cât de multe astfel de instituții au închis în ultimul deceniu și de numărul copiilor cărora le-au dat o șansă la o copilărie adevărată.

Pe măsură ce activitatea HHC România s-a extins la nivel național, echipa de profesioniști condusă de Ștefan Dărăbuș a înțeles că povestea proiectelor lor trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni, pentru ca ștergerea stigmatului pe care România l-a primit în anii ’90 din cauza situației copiilor instituționalizați să devină o prioritate națională.

HHC România își caută acum un om de comunicare care să spună, cu talent și cu pasiune, această poveste. Dacă te crezi pregătit pentru această provocare, găsești pe site-ul HHC România fișa de post și instrucțiunile pentru depunerea candidaturii (care cuprinde și o probă practică). Termenul limită este duminică, 27 martie.

Candidatul ales va fi vocea organizației în București și în întreaga țară și va avea ocazia să lucreze în strânsă colaborare cu un comitet de prieteni și suținători ai HHC România din care sunt onorat să fac parte, alături de:

Pro TV este, de altfel, unul dintre susținătorii activi ai HHC România.

Te aștept alături de noi pentru a spune împreună o poveste care, îți garantez, va face istorie.

  1. Dragos vreau sa te felicit pentru aceasta initiativa. Esti una din putinele persoane cu “influenta”, care se mai gandeste si la binele altora.
    Din partea mea ai tot respectul. Multa bafta in continuare si putere de munca.

  2. Nu sunt de acord ca HH sunt “cele mai mari și mai eficiente organizații de protecție a copilului”. Anul trecut am ajutat sinistrati in Dorohoi si este of mare santier unde primaria si HH faca citeva sute de case pt ei care statae (si stau) in niste container metalice. In Octombrie sef de santier (al HH) a zis mie ca “sigur ar fi gata pana la craciun” dar nu era. Nici nu stiu daca a terminat de constructie pana acuma, aproape un ani dupa inundatie. Dar, faptul ca Dorohoi este departe de Bucuresti si la media nu apare nimic in presa…si sigur ca sunt tot fel de motive ca sa explic (foarte elegant si coherent) de ce nu a putut sa faca citeva case mici, dar totus nu putem sa spunem ca sunt “cele mai eficiente organizații”. Dar pot sa zica au un PR foarte bun si, pana la urma, asta conteaza mult mai mult pentre fundraising.

  3. @Rupert Wolfe Murray, cred că vorbești despre Habitat for Humanity sau despre altă organizație non-profit.

    HHC România nu construiește case pentru sinistrați și, din câte știu eu, nu au niciun proiect la Dorohoi.

  4. Felicitari Dragos, e fain ca alegi sa raspandesti mesaje de tipul asta. Probabil asa vor avea sanse mult mai mari sa angajeze pe cineva dedicat, nu doar un simplu “tehnician”.

  5. Buna Dragos!

    Stiu ca ddl a expirat de mult, ma intrebam daca ati reusit sa gasiti om, totusi si daca mai are sens o aplicatie tarzie 🙂

    Multumesc!

Leave a Reply