Vrei să fii voluntar pentru SMURD?

De când am început programul de voluntariat în cadrul SMURD, mulți dintre voi mi-au scris întrebându-mă cum pot deveni și ei voluntari. I-am direcționat de fiecare dată către cei de la SMURD, dar adevărul este că resursele lor sunt limitate (mai ales spațiul de lucru) și nu pot primi la ora actuală mai mulți voluntari nemedicali decât cei cu care lucrează deja.

Dacă, însă, vrei să-i ajuți pe acești oameni minunați și mașinile lor salvatoare de viață, poți deveni pentru câteva ore pe zi câteva zile din viața ta voluntar în campania “Nu lăsa distanța până la spital să devină incurabilă!”, derulată de Fundația pentru SMURD și care-și propune să-i convingă pe cât mai mulți dintre români să direcționeze 2% din impozitul pe venit pentru achiziționarea unui avion medical pentru urgențe.

Elicopterul SMURD nu este eficient în orice situație deoarece deplasarea lui depinde de condițiile meteo. Până acum, cei de la SMURD au suplinit absența acestei ambulanțe aeromedicale prin închirierea mai multor ore de zbor cu un avion privat. Au fost salvate astfel 40 de vieți, dintre care 13 au fost ale unor copii cu vârsta mai mică de 6 ani.

Avionul este foarte important atât pentru pacienții din țară, cât și pentru cei din provincie, deoarece asigură nu numai transportul la București, ci și de la București în alte orașe din Europa, atunci când situația medicală o impune.

Dacă ești bucureștean și vrei să te implici în această campanie, ia legătura cu dr. Ioana Mihai din cadrul SMURD București pe adresa imuntenita@yahoo.com.

Dacă ești din provincie, găsești în această pagină lista și datele de contact ale coordonatorilor de voluntari din fiecare județ.

Dacă ești blogger, pune la tine pe blog clipul campaniei și îndeamnă vizitatorii să intre pe site-ul Fundației pentru SMURD.

Înainte de a închide această pagină, gândește-te că doar câteva ore din timpul tău pot salva o viață. Poate chiar pe a ta sau pe a cuiva la care ții.

  1. Pentru SMURD orice! Cel putin la Timisoara au facut lucruri geniale, chiar daca imaginea le-a fost stirbita dupa ce un sofer de ambulanta SMURD a omorat un barbat pe zebra!

  2. florentina-ana bogdea

    buna,
    doresc sa ma inscriu la cursurile de voluntariat SMURD, am lecturat cele relatate de dragos bucurenci si ma fascinat. va rog sa ma contactati in momentul in care sunt locuri disponibile pe adresa de e-mail sau la 0722.621.309
    va multumesc anticipat

    • salut,
      am terminat scoala postliceala sanitara slobozia promotia 2015 asistent medical generalist as vrea foarte mult sa fac parte din echipa de voluntari smurd va rog sa ma contactati la numarul de telefon 0766692548. va multumesc.

  3. calin elena andreea

    as dorii si eu sa devin voluntar smurd si mai apoi as dorii din tot sufletul sa devin paramedic si sa lucrez alaturi de cei de la smurd,as dorii sa fiu contactata pe adresa de e-mail daca acest lucru este posibil

  4. vreai sa devin un voluntar la serviciu smurd chiar daca ei miau salvat viata si imi doresc sa devin un paramedic si sa lucrez cu cei de la smurd

  5. Buna!
    Mi-as dori foarte mult sa devin voluntar SMURD si sa urmez cursurile lor pentru a deveni paramedic. Sunt dispusa sa fac garda 12 ore pe saptamana si actualmente lucrez in studii clinice. Daca ma puteti ajuta cu informatii, nu ezitati sa ma contactati prin email.
    Cu multumiri!

  6. Pentru voluntariat SMURD mergeti si interesati-va la Unitatea Primire Urgente, de persoana responsabila pe Orasul din care faceti parte!
    Mai sus este lasat un link cu directionare catre SMURD.ro unde va da detalii cu numele acestora!

  7. as dori sa devin voluntar la smurd,am terminat postliceala fundeni c-a asistent medical generalist,sau in spital.Daca poate cineva sa ma ajute va rog sa ma contactati la nr.0761.868.685.Cu multumiri

  8. Salut as dori sa devin Voluntar Smurd din 2010 ma stradui sa ajung nu sunt inscris la facultatea de medicina si de accea as dori sa stiu daca ma pot inscrie .Respect

  9. calin elena andreea, andrei, bre cata eruditie si cat de ortografic scriem. Gramatica bat-o vina! Inainte cititi niscaiva carti si apoi discutam de a deveni voluntar.

    @florentina-ana bogdea – vai draga dar tu ce esti papusa…? Starleta in devenire? Lasi mesaj sa fii sunata? Ca la laptaria lui Tache? Daca te intereseaza ceva iti misti fizicul si te informezi nu stai ca cerceveaua la fereastra… tzapana!

  10. Pentru a devenii voluntar la SMURD trebuie sa ai facultatea de medicina in curs? Sunt inca la liceu si incerc sa aflu daca medicina mi se potriveste prin a fi volutar la SMURD.

    • Buna Anne si eu am aceeasi problema si dorinta ca si tine.Vreau sa devin paramedic si nustiu ce cursuri sa urmez , daca trebuie facultatea de medicina ,habar nam.Daca sti ceva te rog frumos sa ma contactezi pe e-mail.Ms.

  11. Suntem cu totii voluntari SMURD. Suntem cu totii voluntarii sistemului de sanatate din Romania. Cotizam fara drepturi.

    Banul nu mai urmeaza nici elevul nici bolnavul, banul urmeaza guvernantul si decizia lui avand in spate investitori “strategici” cunoscuti la cafea si increngaturile intereselor celor carora nici prin cap nu le trece sa se gandeasca la bolnav. Cine are de gand sa se trateze (nu mai bine, ci doar sa se trateze) sa cotizeze in plus fata de ce cotizeaza deja obligatoriu (ca pinca, taxa de cetatean) la sistemul de asigurari de sanatate centralizat.

    Nu neg importanta SMURD si ceea ce s-a realizat acolo, insa din pacate asa cum e greu sa nu injuri de dumnezei un popa spagar, este greu sa mai sustii ceva al statului (si doar al statului) cat timp ti se explica intr-un mod incredibil ca: banii dati la stat se duc la stat cine vrea tratament mai bun sa se duca la privat. Pai tovarashe ministru, nu m-am mai tratat de 6 ani la stat, cu ce drept intoarceti legea de finantare a spitalelor private?

    Asta cu ajutati SMURD-ul este la fel cu ajutorarea copiilor saraci care ofera locuri de parcare in centru.

    Sunt mult mai multe organizatii care au nevoie de ajutor, si unde cu siguranta banii vor fi folositi mai eficient. Mai degraba cei 2% donati-i copilului unor prieteni sau cunostinte care au nevoie de ajutor (chiar daca nu toti medicii accepta plata din acele fonduri intrucat trebuie sa taie chitanta).

    Inca o data, nu vreau sa pun intr-o lumina proasta SMURD-ul, dar dupa 20 ani de bani pompati in sistemul de sanatate avem doar un SMURD din donatii si un Marie Curie (la fel din donatii). Asta in timp ce in camerele de garda la Gr. Alecsandrescu sunt goale, parcarile pline, buticuri si tiganeala si spagi cat incape.

  12. Buna ,

    Imi doresc sa devin voluntar SMURD, dar nu stiu cu cine trebuie sa iau legatura. Sunt din orasul Brad, jud. Hunedoara.
    Va multumesc!

  13. curmei corina

    Va rog frumos imi doresc foarte mult sa devin voluntar smurd, sunt asistent medical generalist va rog sa ma ajutati vreau si eu sa am aceasta sansa chiar daca nu sunt studenta la facultatea de medicina va rog sa imi dati un raspuns sunt corina din sibiu

  14. Buna ziua sunt elev in ultimul an al scolii postliceale sanitare Th. Ionescu Ploiesti si as dori sa ma implic in proiectul de voluntariat SMURD pentru a capata mai multe cunostinte si o perfectiune in ceea ce priveste practica. V-as fii recunoscator daca mi-ati trimite si mie un mail cu informatii mai amanuntite referitoare la sediile unde se desfasor aceste activitati si ce acte imi sunt necesare.

  15. diac catalin

    Buna!
    Mi-as dori foarte mult sa devin voluntar SMURD si sa urmez cursuri pentru a deveni paramedic sau sofer ambulanta smurd. Daca ma puteti ajuta cu informatii, sa ma contactati prin email sau telefon.0721551536.Pentru mai multe informati despre mine pot trimite un cv.
    va multumesc

  16. Dia Cristina

    Sunt din Craiova si lucrez ca asistent medical la o firma privata,imi doresc mult sa pot lucra pe salvare sau in echipa Smurd.Daca stiti cum pot lucra voluntar in Craiova,ma puteti contacta la nr.0764037088.multumesc

  17. Observ ca nimeni dinte voi nu vrea sa ajute realmente! Vreti doar un loc de munca,! Eu as vrea sa ajut sa fac voluntariat cateva ore pe saptamana fara ca apoi sa cer ceva.

  18. Cum pot lua legatura cu SMURD Petrosani eu am 5 aproape 6 ani de activitate în cadrul SNCRR şi de aceia aş dori să avansez undeva mai sus. Mulțumesc

  19. Intentiile voastre sunt nobile, dar lipseste initiativa. Daca ati cauta pe google niste date de contact si ati da niste telefoane/face un drum pana la sediu sa intrebati, ati afla rapid ce trebuie facut pentru a dobandi ceea ce va doriti cu asa ardoare. Si daca nu ati mai macelari gramatica limbii romane pe care o vorbiti de-o viata (si se presupune ca ati absolvit o scoala, ce naiba) poate lumea v-ar lua in serios. Eu gasesc jignitoare cererile de genul “Caut …. suna-ti ma” postate drept comentariu la un articol informativ. Doar sa aveti “noroc” sa treaca un headhunter pe aici si sa va racoleze…altfel nu vad cum ar functiona metoda asta. Traim in vremuri favorabile din pdv tehnologic. E o rusine sa nu stii sa dai un search pe google, mai ales daca ai sub 60 de ani. Bafta tuturor. Si fie ca ai vostri copii sa va depaseasca performantele. Pentru binele nostru, al tuturor.

  20. Cubotariu Mihai

    Bună aş dori să mă înscriu ca voluntar smurd în Prahova Ploiești şi după ce termin cursurile de voluntar să devin paramedic pe ambulanță vă mulţumesc

  21. Doresc sa stiu cum as putea face voluntariat la dumneavostra?Ce acte am nevoie astept raspunsul dumneavoastra multumesc mult o seara frumoasa:)

  22. Oare cati dintre voi ati primit un raspuns pana acum ? In romania chiar daca esti de buna intentie si doresti sa ajuti se pare ca nu ai cum , mai ales in alte parti precum oltenia

Leave a Reply