Un tânăr medic are nevoie de ajutorul nostru

Florin FaneaAm aflat povestea lui în timpul unei gărzi făcute la Floreasca. Doctorița de la care am aflat-o mi-a spus cum se roagă de el să nu mai vină să facă gărzi de noapte și să stea cu fetița lui de 9 luni, care are nevoie, acum mai mult decât oricând, să petreacă timp cu tatăl ei:

“Florin, du-te acasă, nu trebuie să te obosești, ai grijă de tine!”

Dar el continuă să vină ca să salveze vieți să ca să învețe de la cei mai buni cum să fie un doctor mai bun.

Florin Fanea este un tânăr medic urgentist de la Spitalul Militar „Carol Davilla” din Bucureşti. Originar din Baia Mare, a plecat din Maramureş în urmă cu 13 ani, la Bucureşti, unde a urmat cursurile facultăţii de medicină. A absolvit în urmă cu opt ani şi apoi a făcut rezidenţiatul şi specializarea la Spitalul Militar. S-a specializat în medicina de Urgenţă şi a lucrat şi pentru SMURD Bucureşti.

A salvat sute de vieţi, iar acum el este cel care are nevoie de ajutorul celor pe care i-a salvat și al celor pe care-i va mai putea salva, dacă va ieși învingător din lupta cu o maladie nemiloasă.

Are 33 de ani, n-a fumat niciodată și s-a îngrijit întotdeauna de sănătatea lui. La începutul lunii septembrie, la un control de rutină, a fost diagnosticat cu tumoră pulmonară în ultima fază care-i ocupa deja întreg plâmânul şi care avea deja metastaze osoase.

Apoi a trecut printr-o intervenţie chirurgicală care a eşuat din cauza mărimii tumorii, prin cure de chimioterapie şi radioterapie. N-a renunţat la lupta cu viaţa, iar în decembrie şi-a dat examenul de medic specialist în medicina de Urgenţă. N-a vrut să-i asculte pe cei care i-au recomandat să amâne examenul.

“Și l-a luat pe merit! Crede-mă pe cuvânt.”, mi-a mai spus doctorița care a fost acolo.

Şansa sa de vindecare este un tratament la o clinică din California, însă valoarea celor trei seturi de chimioterapie este de 150 000 $.

Ajută-l şi tu pe doctorul Fanea:

:: fă o donaţie de 5 euro apelând 0900 900 088 (valabil pentru reţeaua Romtelecom)

:: fă o donaţie mai mare în contul RO66RNCB0081035759740002


  1. draga FLORIN nu te lasa ,la 33 de ani mai ai inca multe de facut.Fa ceea ce crezi tu ca poti face,sunt sigur ca esti un MOROSAN aspru si de treaba sa treci si peste asta.DUMEZEU SA ITI RINDUIASCA SANATATE NIMENI NU POATE INTELEGE GREUTATEA TA ATIT FIZICA DAR CEA INTERIOARA>>>NOROC de la ALBA-IULIA

  2. recomandare

    Ii recomand sa ia cumva legatura cu medicul german Alexander Rienhardt, cel care a scris cartea ”Povetele Maicii Sofronia”. Acest medic avea in 1987 o patologie identica – tumora pulmonara cu metastaze, in ultimul stadiu – diagnosticata si tratata in Germania. Intrerupsese chimioterapia deoarece nu mai avea rost. Stareta manastirii Agapia, Maica Sofronia, o femeie de moda veche, educata la Sorbona, l-a vindecat intr-un an printr-un regim alimentar, fizic, spiritual extrem de intens si prin remedii . dr Reinhardt si-a publicat cartea despre vindecarea sa in Romania in 1998, la 9 ani dupa diagnosticul cumplit din 1987 ! Din pacate Maica Sofronia a murit in 1993.
    O alta posibilitate este in SUA unde un medic Burzynski trateaza eficient aceste cazuri. Sunt filmulete pe youtube despre dr Burzynski.
    Parerea mea e ca dl dr Florin Fanea e un om minunat care merita ajutat !

  3. “medicul german Alexander Rienhardt” nu exista;
    cartea ”Povetele Maicii Sofronia” este o opera de fictiune; un roman de beletristica daca vreti;
    evident, Maica Sofronia nu exista, pentru ca e un personaj literar inventat

Leave a Reply