I-am premiat pe EcoChampions!

Miercuri am fost la Constanța pentru a premia echipele de elevi care s-au întrecut în cadrul proiectui EcoChampions, lansat de MaiMultVerde şi Grupul CEZ. I-am avut alături pe Raluca Lăzăruţ, Gianina Corondan şi pe DJ-ii Radio 21, Giulia Anghelescu, Soci şi Vali Bărbulescu, care au înmânat premiile şi i-au felicitat pe tinerii eco-campioni verzi.

Foto: Constantin Opriş


Echipele Zelená Růže de la Liceul Teoretic „George Călinescu” şi Green Fingers de la Şcoala generală nr. 29 ”Mihai Viteazu” au primit premiile pentru cele mai bune proiecte de voluntariat pentru mediu, iar celelalte opt şcoli şi licee au primit menţiuni speciale.

Cele două școli câștigătoare au primit câte o sponsorizare de 3.000 de euro, oferită de Grupul CEZ.

Pe lângă aceste premii, 46 de elevi (4 din fiecare şcoală, 6 din şcolile clasate pe primele trei locuri în competiţia săptămânală de activităţi practice) vor participa gratuit la o tabără educaţională şi recreativă timp de o săptămână, organizată la Sibiu de partenerii proiectului EcoChampions.

EcoChampions este un proiect educaţional de protecţia mediului destinat tinerilor constănţeni, lansat de MaiMultVerde şi Grupul CEZ, în parteneriat cu Mare Nostrum şi Inspectoratul Şcolar Constanţa. Pe parcursul celor cinci luni de campionat ecologist, elevii constănţeni au învăţat cum să se implice voluntar în comunitatea locală, prin acţiuni de protecţia mediului concepute şi implementate de ei.

Mai multe informaţii despre proiectul EcoChampions şi proiectele realizate de cluburile de elevi pot fi găsite pe www.ecochampions.ro.

Leave a Reply