Orientarea pe harta reciclării

harta reciclariiÎmi face plăcere să semnalez o inițiativă extrem de utilă a colegilor de la Viitor Plus, care au pus pe www.hartareciclarii.ro câteva sute de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile în Bucureşti şi Ploieşti.

De acum o să fie mult mai ușor să localizezi cel mai apropiat punct unde se colectează selectiv hârtia, cartonul, plasticul, uleiul uzat, sticla, corpurile de iluminat, cartuşele de imprimantă, anvelopele şi acumulatorii auto, feroasele şi neferoasele, deşeurile electrice, cele electronice sau cele electrocasnice (DEEE).

Dacă alegi să colectezi deşeurile civilizat şi să le duci la centrele specializate, aflate în proximitate, eviţi poluarea produsă în urma depozitării lor la groapa de gunoi şi economiseşti resurse valoroase.

:: află mai multe pe hartareciclarii.ro

  1. @Vitaclub – Dacă vei colecta deșeurile selectiv și le vei duce la containerele pentru colectare selectivă, nu vei primi bani. Dar dacă duci hârtia, plasticul sau sticla la un centru de colectare (mai sunt unele prin București) sau REMAT, vei primi o sumă in funcție de cantitate. Mai nou, la unele magazine Mega Image existe automate pentru PET-uri, iar dacă le duci acolo, vei primi în schimbul fiecărui PET un bon valoric de 5 bani pe care îl poți folosi în magazin.

  2. DEEE-urile pot fi duse si in Carrefour. Veti gasi acolo Colturi Verzi unde puteti sa abandonati acest tip de deseuri.
    De asemenea, interesati-va la voi la birou, daca in cladire se colecteaza selectiv. Sunt foarte mutle firme care au apelat la acest tip de reciclare ‘in house” si pot colecta in acest moment peste 8 tipuri de deseuri!

    Salutam si noi initativa ViitorPlus si speram sa vedem cat mai multe puncte puse pe aceasta harta!

Leave a Reply