Lecțiile etice ale crizei

Lectiile etice ale crizeiÎntr-o conferință pe care am ținut-o la Zilele Biz în decembrie 2008, îmi exprimam speranța că responsabilitatea nu se va dovedi doar un accident între două crize economice și le spuneam profesioniștilor din companii și corporații aflați în sală că felul în care se vor comporta în perioada următoare avea să ne spună dacă responsabilitatea socială de la care s-au revendicat atâtea organizaţii este o valoare autentică sau dacă ea n-a fost decât un oportunism de piaţă.

Ei bine, criza economică se apropie de sfârșit și a venit momentul să ne întrebăm dacă ea ne-a adus și ceva bun, adică dacă ne-a lăsat cumva mai înțelepți sau poate mai buni decât ne-a găsit.

Marți, 31 iunie, de la ora 17:00, am să vorbesc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, sala ‘Mihai Șerban’, despre lecțiile etice ale crizei. Conferința este prima dintr-o serie de dezbateri intitulată Forum Napocensis 2011.

Următoarea conferință va fi pe 7 iunie, la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’, și-l va avea ca vorbitor pe ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului.
Șirul de conferințe a fost inițiat de Clubului Rotary Samvus Cluj și se desfășoară sub egida comună a Academiei Române, a Universității ‘Babeș Bolyai Cluj-Napoca’, a Universității de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’, a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, și a Universității Tehnice Cluj.

Ne vedem marți, la ora 17:00, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, sala ‘Mihai Șerban’.

  1. CSR= Fuga de responsabilitate a corporatiilor!
    Priveste in jur!
    Produse, servicii, costul vietii…..sunt mii de exemple….
    Totul e la “misto”
    Statul si corporatiile nu dau doi bani pe za “actual working class”.

  2. Imi cer scuze ca aduc o critica fara alternativa conceptului “CSR”.
    Cata vreme CSR nu este legat ombilical de partea financiara a imbuibatilor executivi CEO,CFO, COO sau tot felul de managerasi…nu se va face nimic
    Sa-i doara financiar reduceri de prime de salarii, demisii…amenzi.
    Un exemplu foarte bun este Apa nova.
    Ai vazut ce apa potabila avem in Bucuresti?
    Tu chiar nu te-ai saturat de atata vrajeala….?

Leave a Reply