Un an bun se sărbătorește cu o faptă bună

Ieri am trăit una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Împreună cu colegii de la MaiMultVerde am sărbătorit 3 ani de proiecte de mediu și implicare în comunitate alături de copiii de la Centrul de Plasament “Robin Hood”, amplasat într-o zonă mai mult gri din cartierul Apărătorii Patriei, într-un fost cămin al liceului IMGB. Ne-am dorit ca, de ziua noastră, să facem la rândul nostru un cadou unor copii care zâmbesc mai rar decât ceilalți. Ce-a ieșit a depășit chiar și cele mai optimiste așteptări ale noastre.

Am ajuns la Centru de dimineață, unde specialiștii pregătiseră deja gazonul pentru noul spațiu de joacă al copiilor. Împreună cu ei și cu alți voluntari MaiMultVerde am plantat flori și copăcei și am ridicat un pavilion de lemn care să le ofere puțină umbră în zilele toride de vară.

Pe la ora 4 au venit Cabral împreună cu fetița lui, Inoke, cu Andreea, noua lui soție, și cu rudele din Congo, pe care le ducea la aeroport. Surpriza a fost de proporții, copiii nu știau ce-i așteaptă. Cabral a promis că se întoarce cu profesorul de pictură al lui Inoke ca să picteze zidul de beton din jurul noului spațiu verde.

Nici n-a plecat bine Cabral, că a venit Adrian Țuțu, câștigătorul de la Românii au talent. Când l-a recunoscut, o fetiță și-a pus mâna la gură:

Vai de mine! Mă ia cu leșin…

Copiii au devenit frenetici. Au făcut cerc în jurul lui Adrian, s-au pozat cu el, l-au strâns în brațe, s-au pozat iar, i-au cerut autografe pe mâini, pe hârtii, pe tricouri, nevenindu-le parcă să creadă că e chiar el.

Au ajuns apoi Marian Soci și Giulia, iar, pe la ora 7 a coborât din mașină, încărcată de cadouri, Gabriela Vrânceanu-Firea. Copiii nu mai știau deja cum să se împartă. Alte poze, alte îmbrățișări. Gabriela era vizibil emoționată. Probabil că are parte de manifestări de simpatie în fiecare zi, dar bucuria zgomotoasă și mirarea sinceră a acestor copii că tocmai ea, “doamna de la Antena”, a venit să-i vadă și să le aducă daruri, erau impresionante.

Ploaie de vedete

Și asta a fost doar preludiul. De la 7 seara au început să vină zeci de vedete (foto mai jos), s-au perindat camere de la toate televiziunile, Elena Udrea, Sulfina Barbu și Mihai Atănăsoaei, prefectul Bucureștiului, au venit și ei. Nimeni n-a venit cu mâna goală, dar prezența lor a fost, de departe, cel mai frumos cadou. Copiii alergau de colo colo, cu zâmbete, strigăte de bucurie și chiuituri. Un zvon care s-a răspândit cu viteza fulgerului în rândul lor i-a adunat pe toți în jurul porții:

Vine Alex! Vine Alex!

În chiotele lor, din microbuz n-a coborât doar Alex Velea, ci și Smiley, alt idol al puștilor. Când i-am întrebat ce-și doresc de ziua noastră, ne ceruseră CD-uri cu muzica lor. Nu îndrăzniseră să spere că i-ar putea cunoaște vreodată.

Și surprizele nu s-au oprit aici. Adrian Țuțu, Alex Velea, Smiley și Ştefan Sprianu au susținut un concert memorabil pentru copiii de la Centru și pentru vecinii lor. Nu pot descrie energia care plutea în aer în timpul concertului. Ai fi zis că cineva a detonat o bombă cu bucurie. Alex s-a simțit așa de bine încât a bisat de mai multe ori.

După concert, curtea a început încet, încet să se golească. Dar pentru copii surprizele nu s-au terminat. Spre seară și-au făcut apariția Adela Popescu și Radu Vâlcan, apoi Dana Rogoz și Laura Cosoi. Puștilor tot nu le venea să creadă. Îi întrebau temători, la început:

Tu ești chiar Adela? Ești chiar Laura? Radu, tu ești?

Pentru noi, cei la MaiMultVerde, bucuria a fost la fel de mare. Pentru că n-au fost doar vedetele și politicienii, ci și zeci de prieteni și suținători (n-am numărat, dar cred că au fost spre 200 de oaspeți). A fost o petrecere pe cinste, iar zâmbetele copiilor au fost cel mai frumos cadou pe care ni l-am fi putut face pentru rezultatele obținute de MaiMultVerde în 2010:

 • 3.228 de voluntari implicaţi în proiecte,
 • 71.587 de puieţi plantaţi,
 • 21,40 tone de gunoi adunat
 • deschiderea a două noi centre Cicloteque şi 52,52 tone de emisii de CO2 reduse din atmosferă,

În 2010, bugetul Asociaţiei MaiMultVerde a fost de 812,176 euro. Proiectele Asociaţiei MaiMultVerde au fost susţinute de Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, UniCredit Ţiriac Bank, Heineken România, Petrom, Grupul CEZ, Fundaţia Vodafone România, Ernst&Young, BCR, COSMOTE şi Ambasada Franţei. Bucuria de ieri a copiilor n-ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor evenimentului de ieri, Fundaţia Vodafone România, BNP Paribas, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, Violeta’s Vintage Kitchen şi MyPoster, și fără prezența unor prieteni dragi, care ne-au împrumutat puțin din strălucirea lor: Amalia Enache şi Corina Caragea (Pro TV), Cabral Ibacka, Andreea Pătraşcu, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Laura Cosoi şi Dana Rogoz (Acasă TV), Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Mihai Cristian Atănăsoaei, Prefectul Capitalei, Radu Popa (Administraţia Lacuri, parcuri şi Agrement Bucureşti), Sulfina Barbu (Preşedintele Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor), Raluca Lăzăruţ, Mihaela Călin, Alexandra Bădoi, Gianina Varga, Gabriela Vrânceanu-Firea, Andreea Berecleanu şi Andreea Perju (Antena 1), Lucian Mândruţă (Antena 2), Bianca Voicu (GSP TV), Radu Naum (B1TV), Giulia Anghelescu şi Marian Soci (Radio 21), Malvina Cservenschi (TVR1), Amalia Năstase, Liana şi Cosmin Alexandru, Adina Buzatu, Maria Dinulescu, Dorian Boguţă şi Laura Belecciu.

Le mulțumesc tuturor oaspeților noștri, prezența fiecăruia dintre ei a însemnat enorm pentru noi, și îi aștept cu drag la proiectele viitoare ale MaiMultVerde.

 1. La mulți ani!

  Foarte inspirată alegerea de a petrece ziua aniversară alături de copiii de la Robin Hood. Acum vreo 3 ani mergeam să-i ajut la lecții și erau niște minunați! Din fotografii nu mai recunosc decât 2 dintre fetele de-acolo, dar sper că au crescut frumos. Așa drag mi-ar fi fost să pot să fac mai mult pentru ei că e musai să vă mulțumesc că i-ați înveselit măcar o zi!

 2. LA MULTI ANI ECHIPEI, sa sarbatoriti sute de ani de proiecte si activitati de acest gen! FELICITARI tuturor si FELICITARI tie Dragos pentru toata energia, efortul, pasiunea si imaginatia de care dai dovada pentru a schimba ceva in aceasta lume GRI (din toate punctele de vedere…)
  LA MAI MULT VERDE!!!

 3. Malvina Veres

  Nu-mi place,ca astfel de actiuni,au ca scop,sa-si faca unii,campanie de imagine,dar trebuie sa privim si finalitatea actiunii,si anume,bucuria unor copii nevinovati.Dragos,nu-i lasa pe “unii”,sa se foloseasca de inocenta acestor copii!!!Te rog.Iar daca o fac totusi,sa vina cu daruri!!!

 4. CheGuevaraMea!

  Absolut vomitiv festivismul asta desantat. Cu atat mai mult cu cat e asortat din plin cu prezenta unor pedelepre ca Udrea si Atanasoaie, ucigasi de caini si beneficiari ai fondurilor grase provenite din arderea cadavrelor! Pacat de tine, mai… “ecologistule”. Chiar te apreciam…

Leave a Reply