Vrei să fii voluntar de profesie?

Voluntar de profesieȚi-ai dorit vreodată să iei o pauză de 6 luni de la viața ta profesională și să te dedici unei organizații caritabile, dar n-ai știut cum o să te descurci cu chiria, cu întreținerea, cu restul cheltuielilor? Atunci am vești bune pentru tine.

M-am bucurat să le fiu alături ieri dimineață prietenilor de la Fundația Vodafone la lansarea celei de-a doua ediții a programului Voluntar de profesie. Anul trecut Fundația a acoperit toate cheltuielile necesare pentru ca 12 voluntari să poată lucra timp de 3 luni în beneficiul copiilor, al bătrânilor și al familiilor defavorizate.

Anul acesta, programul va selecta 15 voluntari și le va acoperi ultimul salariu de pe fluturaș (în limita a 1000 de euro net) și toate cheltuielile administrative pe o perioadă de 6 luni.

Între proiectele în care au fost implicați voluntarii anul trecut au fost campanii de strângere de fonduri pentru persoane în vârstă, pentru copii bolnavi de cancer sau cu dizabilități și pentru construcția de case pentru familii dezavantajate; realizarea unui atelier de fotografie pentru copii aflați în centrele de plasament, organizarea unui curs de gătit pentru copii cu nevoi speciale. Detalii despre proiectele voluntarilor de anul trecut, dar și despre experiența lor găsești aici.

O parte dintre aceste povești le-ai putut vedea în cadrul emisiunii Voluntar de profesie, pe care am realizat-o anul trecut cu sprijinul Fundației Vodafone pentru Prima TV.

Așadar, ce mai aștepți? Înscrierile se fac aici.

  1. Foarte tare Dragos, mi se pare fairplay pentru cei care se dedica total pentru voluntariat, ca ONG-ul sa se gandeasca si la viata de dupa usa voluntariatului, o viata normala in care acesta are nevoie de resurse pentru a supravietui.
    Victor Maxim

  2. Mi se pare atââââât de tare ideea! Eu îmi făcusem plan că dacă nu iau printre primii 10-15 rezidenţiatul (şi deci nu prind loc pe specialitatea pe care o vreau cu ardoare) să revin pt câteva luni în Africa unde mai făcusem voluntariat medical. Dar şi aici e destul de muncă şi mă bate gândul serios. În orice caz, orice s-ar întâmpla, îmi planficasem oricum ca în momentul în care voi deveni independentă financiar (şi cu specialitatea mult dorită, evident 🙂 ) măcar o lună pe an să fie de voluntariat.
    Mai multe voi şti aşadar după noiembrie a.c. 🙂

    Vai, viitorul începe să sune un pic mai bine şi pentru România 🙂

  3. O initiativa mai mult decat laudabila. Cred ca multi romani ar trebui sa aplice si sa participe la astfel de proiecte pentru a se intoarce “mai oameni” dupa astfel de experiente. Singura piedica pe care inca o vad – din cauza mentalitatii ce evolueaza greu la noi – este dificultatea in a gasi un job when you came back si asta pentru ca de multe ori corporatiile sunt interesate de realizarile ” importante” pe care le-ai avut in ultimul an la un interviu. Cu siguranta ne vom dovedi mai intelepti pe de o parte in momentul in care angajatorul va permite angajatului sa se intoarca- dupa 3 luni sa zicem- pe postul ocupat anterior. Pe de alta parte poate adevarata intelepciune consta in a nu te mai gandi atat la tine si a fi dispus sa ii ajuti pe ceilalti fara a tine atat de mult cont sau de a analiza riscurile ulterioare.

    Felicitari Dragos pentru tot ce faci si tot ce lasi in urma!

  4. O initiativa mai mult decat laudabila. Cred ca multi romani ar trebui sa aplice si sa participe la astfel de proiecte pentru a se intoarce “mai oameni” dupa astfel de experiente. Singura piedica pe care inca o vad – din cauza mentalitatii ce evolueaza greu la noi – este dificultatea in a gasi un job when you came back si asta pentru ca de multe ori corporatiile sunt interesate de realizarile ” importante” pe care le-ai avut in ultimul an la un interviu. Cu siguranta ne vom dovedi mai intelepti pe de o parte in momentul in care angajatorul va permite angajatului sa se intoarca- dupa 3 luni sa zicem- pe postul ocupat anterior. Pe de alta parte poate adevarata intelepciune consta in a nu te mai gandi atat la tine si a fi dispus sa ii ajuti pe ceilalti fara a tine atat de mult cont sau de a analiza riscurile ulterioare.
    +1

  5. Cristea Luminita

    Buna ziua,

    Ma numesc Luminita Cristea, de profesie psiholog psihologia muncii si organizationala – specialist sisteme de formare profesionala , imi este foarte draga aceasta initiativa si doresc sa ma implic (fara ajutor banesc) ca voluntar in proiectele Fundatiei Vodafone, intre orele 16,30-19,30 (daca este posibil).
    Astept un raspuns din partea dvs.

    Numai bine!

Leave a Reply