Premiile MaiMultVerde la Gala Societăţii Civile

Am fost așa de prins săptămânile astea (între altele și cu lansarea noului centru Cicloteque), încât am și uitat să mă bucur cum se cuvine de succesele obținute de Asociația MaiMultVerde la Gala Societăţii Civile de anul acesta: pe 10 iunie ne-am adjudecat atât Premiul I, cât și Premiul II la categoria „ Dezvoltare Economică şi Socială”.

Premiul I a revenit reţelei de bike-sharing Cicloteque și reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de  MaiMultVerde, UniCredit Ţiriac Bank şi a partenerilor pentru a crea un proiect sustenabil pe două roţi, ce încurajează mersul pe bicicletă în capitală.

În 2010, după numai doi ani de la înfiinţarea primului centru de închirieri de biciclete din România, Cicloteque a reuşit să devină un proiect autofinanţat. Reţeaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi al Universităţii Bucureşti.

Pe locul II la aceeaşi categorie a primit premiu „Livada BCR”, un proiect de plantare a unor livezi cu pomi fructiferi cu ajutorul voluntarilor. Beneficiarii proiectului sunt persoane vulnerabile, printre care vârstnici, persoane cu handicap, copii din familii defavorizate etc.

”Livada BCR” este un proiect CSR realizat de MaiMultVerde cu sprijinul BCR şi în parteneriat cu StopCo2.ro. Livezile plantate vor oferi surse suplimentare de venit asociaţiilor din România ce susţin persoane vulnerabile, prin valorificarea roadelor certificate ecologic.

:: vezi toate proiectele câştigătoare ale Galei Societăţii Civile 2011

Leave a Reply