Un parteneriat de familie bună

Am acceptat invitația lui Claudiu Pândaru de a face parte din comunitatea bloggerilor Gândul.info. Este o propunere care mă onorează, pentru că voi scrie alături de taste pe care le citesc și le admir: Lucian Mândruță, Orlando Nicoară, Adrian Ciubotaru.

În ultimii trei ani, am evitat să-mi exprim foarte tranșant opinia în legătură cu mai mulți demnitari și politicieni români pentru că nu am vrut ca părerile mele să fie confundate cu poziția oficială a Asociația MaiMultVerde, care colaborează cu instituțiile publice în realizarea programelor sale de voluntariat și de protejare a mediului.

Plecarea mea din această toamnă și predarea ștafetei noului președinte al MaiMultVerde, Doru Mitrana, mă eliberează de această auto-cenzură diplomatică.

Pe de altă parte, mi-ar fi părut rău ca textele mele să fie înregimentate în politica mai mult decât partizană a unora dintre publicațiile românești. Gândul.info mi s-a părut întotdeauna o platformă echilibrată, unde cititorii pot găsi mai mult decât opiniile idiosincratice ale unei tabere sau ale alteia.

Sper să reușesc să vă conving că nu fac parte din nicio gașcă de idei sau de interese. Opiniile mele nu mă angajează decât pe mine și sunt gata oricând să ascult argumentele celor care nu sunt de acord cu mine, atâta vreme cât controversa rămâne în limitele civilității și ale bunului simț.

  1. Vreau sa te felicit si eu ptr plecarea la Stanford si colaborarea cu echipa Gandul! Mi-ar placea sa-ti exprimi parerea despre diferentele pe care le poti face fiind tara si posibilitatile de schimbare a mentalitatii romanilor fiind in strainatate. Discutam pe aceasta tema cu un prieten care va pleca la master in Copenhaga si spunea ca dupa ce va reusi acolo ii va fii mai usor sa se impuna aici…

Leave a Reply