Semizeul

Am spus odată că, dacă există zei laici, eu cred în Steve Jobs. A fost unul dintre oamenii care au schimbat pentru totdeauna fața planetei. În ziua în care fiecare școlar va avea pe bancă o tabletă digitală, va trebui să îndreptăm un gând de recunoștință și către omul care a îndrăznit mereu să ne ia de mână și să ne ducă acolo unde l-a purtat imaginația.

N-a fost un zeu, a fost făcut din carne și oase, ca noi toți. Nu s-a născut bogat și n-a fost crescut în puf. Mama lui nu și-a permis să-l crească și l-a dat spre adopție unor oameni care nu absolviseră o facultate. Dincolo de tehnologia minunată pe care ne-a dăruit-o, Steve Jobs ne-a întărit credința în cel mai frumos vis al umanității: acela că poți ajunge, prin puterile tale, tot ce-ți dorești să fii.

Pentru că era budhist, avem dreptul să sperăm că se ve reîncarna într-unul dintre utilizatorii invențiilor sale. Poate chiar într-un copil sărac din lumea a treia, care-și va desăvârși educația cu ajutorul unei tablete Apple și care va ajunge într-o zi să schimbe pentru totdeauna fața planetei.

Odihnească-se în pace.

  1. @knt Un text se poate scrie de pe orice dispozitiv legat la net, fie el Blackberry, iPhone, iPad, laptop, smartphone, etc. Steve Jobs a fost un vizionar recunoscut de lumea intreaga. Ca sa iti exprimi recunostinta fata de ce schimbare a adus lumii nu trebuie neaparat sa ii folosesti produsele. Pana la urma, a creat un curent care a adus la modernizarea dispozitivelor, inclusiv ale concurentei.
    Steve Jobs, multumim ca ai gandit diferit…

  2. “În ziua în care fiecare școlar va avea pe bancă o tabletă digitală” nu va mai cunoaste bine scrisul de mana…se observa aceasta tendinta in prezent.Asa ca nu-l mai slaviti atat!Inventatorul creionului a cam fost uitat.

  3. nu poti reusi prin puterile tale sa fii ceea ce vrei sa fii in viata, un muritor de foame din lumea a treia orice ar face nu va ajunge sa fie un geniu pe la nus ce multinaltionala, pentru ca trebuie sa-si bata capul cum sa nu moara de foame, prin urmare, cam totul se rezuma la sansa, unde ai avut norocul sau ghinionul sa te nasti, una e sa te nasti tigan in Romania si sa rada Europa de tara asta, si alta e sa te nasti in Danemarca, de exemplu. Si nu numai budistii se reincarneaza, toti ne reincarnam…dar asta-i alta poveste.

Leave a Reply