Șanse egale pentru copiii din ghetou

Luna aceasta una dintre organizaţiile dragi mie, Policy Center for Roma and Minorities, a sărbătorit un an de la înfiinţarea Centrului de Educaţie Alternativă din Ferentari. Centrul este o încercare de a combate excluziunea socială acolo unde ea se manifestă cel mai violent şi care oferă alternative copiilor care s-au născut într-un mediu social defavorizat, cultivându-le talentele şi pasiunile.

În ultimul an peste 100 de copii au trecut pragul Centrului şi au luat parte la cursuri de actorie, fotografie, muzică, artă, au făcut antrenamente de fotbal şi baschet, au luat lecţii de street dance, tehnici de bază de filmare, educaţie socială şi financiară. Prin joc le-au fost stimulate stima de sine, perseverenţa, disciplina, spiritul de echipă şi a fost cultivată adoptarea unui sistem de valori propriu.

Mulţi dintre aceşti copii sunt victimele abuzurilor fizice și emoționale şi provin din familii dezavantajate, astfel că provocarea acestui centru depăşeşte preocuparea obişnuită pentru o educaţie mai bună. Dacă vrei să sprijini acestă iniţiativă te poţi alătura echipei Policy Center for Roma and Minorities în calitate de voluntar.

Leave a Reply