România lui Traian Băsescu

O Românie fără Andrei Pleșu, fără Regele Mihai și, mai nou, fără doctorul Arafat. Acum niște luni, Președintele se plângea că, “vedeți, noi încă nu ne așezăm corect valorile.” Observ că s-a apucat să dea cu barda și în ultimele valori care mai erau încă așezate la locul lor.

Astă-primăvară, guvernul din Bangladesh s-a umplut de rușine în fața întregii lumi după ce l-a demis pe Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru economie, de la conducerea băncii sociale pe care chiar el o înființase. Am zâmbit amar și mi-am zis că așa ceva numai în Bangladesh se poate întâmpla. Evident, m-am pripit. Țări în care politicienii nu mai au de mult nici măsură, nici respect, nici rușine sunt cu duiumul. România, mulțumită bravului nostru Președinte, nu e cu nimic mai brează.

  1. Acum am reusit sa citesc si eu “stirea”.Am tot sperat sa nu se ajunga la asta, insa se pare ca d-nul Basecu vrea sa ne aduca la disperare. Stiam si eu despre intamplarea din Bangladesh si m-am gandit la fel ca nu, nu Romania nu va ajunge acolo.Oamenii de excelenta nu au cum sa mai reziste in tara asta, decat daca ajung la o nesimtire crunta sau daca trec de partea “pupatului”.Sunt profund dezgustata!

  2. da, chiar ma intrebam ieri cand presedintele spunea “sa nu fie numai al statului” ma intrebam el pentru ce crede ca a fost ales drept “presedintele statului” 🙂 dar cui sa spui, ce sa spui… eu nu stiu acum ce inseamna “stat” sau “de stat” dar mi se pare destul de firesc sa ai grija de sanatatea, educatia, asigurarea unui mod de viata placut (si aici includ celelalte nevoi ale omului 🙂 ) membrilor statului. si titlul de presedinte nu cred ca inseamana “connducerea statului dupa idei proprii” caci el doar reprezinta statul si trebuie sa tina cont de nevoile oamenilor si nu sa se compare cu un medic sau profesor sau mai stiu eu ce caci nu are pregatirea lor si nu i poate intelege si apoi, ei traiesc in sistem si posibil sa l cunoasca mai bine decat unul din afara sistemului care vrea sa copieze alte sisteme din alte tari…. si privatizarea e o optiune individuala si nu a statului, cel putin asta cred eu. poate intr o zi va fi o schimbare in bine a tuturor lucrurilor 🙂

  3. Dragos, te admir foarte mult si ai mare dreptate in ce ai spus. Nu suntem cu nimic mai presus decat cei din Bangladesh. Lucrez in sistemul sanitar si in situatia actuala sigur imi voi depune actele pt. alta lume….

  4. legea este in principiu benefica pentru ca sistemul medical este falimentar si nu de ieri ci de douazeci de ani. Daca pana acum se aplica legea, in ultimii 20 de ani 90% din doctori ajungeau la inchisoare pentru ca primesc bani in mod ilegal. Asa ca solutia este tot o combinatie buget-privat. Privatul ca sa se scoata nepotismele, pilele, coruptia din sistem si sa se creasca legal veniturile doctorilor, sa-i convinga sa stea in tara. Bugetul ca si cei care nu au venituri sau au venituri mici sa poata beneficia de servicii medicale.

    Comparatia cineva care a fost demis vs cineva care a ales singur sa-si dea demisia pentru ca sistemul contravine viziunii lui de stanga este cam deplasata..

  5. In sfarsit, prima luare de pozitie (din cate stiu eu) in aceasta privinta a unui om puternic angajat social si ale carui pareri sunt urmarite de foarte multi cititori online. In rest, tacere totala! Sa inteleg ca pentru ceilalti subiectul nu este asa de fierbinte precum soarta cainilor vagabonzi? Adica… soarta oamenilor vs. soarta cainilor?

  6. Cum putem sa-l sustinem pe domnul Arafat ?Cui ii pasa de parerile noastre ?
    Cei care au puterea sa faca ceva bun acolo in guvern ori le este frica, ori nu le pasa, ori gandesc toti la fel cu cel care este presedintele Romaniei. S-au modelat toti dupa acelasi calapod ?
    Nu pot sa nu ma intreb de ce cand sunt probleme atat de vitale, Biserica Ortodoxa Romana ,nu-si exprima opinia prin reprezentantii sai.

  7. Romania inca ii are in continuare si pe domnul Andrei Plesu, si pe Regele Mihai, chiar si pe doctorul Arafat ale carui merite sunt incontestabile.

    Nu suntem Bangladesh. Poate ca nu ne-ar strica sa fim, un Nobel in economie nu-i de lepadat. :)…Muhammad Yunus si-a creat singur deservicii din momentul in care s-a angajat serios in politica. (stim cu totii ca asta nu e cel mai curat joc iar dansul nu pare obisnuit sa triseze)

    Presedintele nostru nu da cu barda, da cu vorba. Barda cred ca-i pitita subt un altfel de scaun.

  8. În sfârșit, însă, o Românie VIE, cu OPINII SUSȚINUTE! Îmi doresc sincer să asist și la o contra-manifestație. ASTA înseamnă democrație! Și, poate, dacă vom începe să avem opinii pentru care să strigăm în gura mare, vom avea într-o zi și popor și, într-un final, și politicieni!

  9. Dragos, si tu esti la tv, nu-i asa?

    Atunci de ce vedem imagini cu proteste, batai si violenta cand acolo sunt doar oameni pasnici? Esti si tu in businessul asta al spectacolului?

    De ce nu ar trebui ca orice schimbare sa inceapa cu noi? De ce tot timpul Basescu este cel care este vinovat pentru toata prostia din tara asta?

    E vina lui Basescu pentru criza globala si pentru viscolul de afara, nu-i asa? Iar in plina criza, e primul lucru pe care ar trebui sa-l facem: sa-l schimbam pe Basescu si toate probeleme noastre, ca prin minune, se vor rezolva…

    Dragos, imi place foarte mult de tine dar n-as vrea sa te vad in politica cu Ponta sau cu Crin… apropo, te-am vazut la forumul ecologistilor al PSD. Ratiunea si democratia merg impreuna.

    E cazul sa fim cu capul pe umeri in aceste clipe grele pentru omenire iar de la tine multi au asteptari.

Leave a Reply