Stanford Graduate School of Business vine la București

Dragos Bucurenci MBAÎn caz că v-ați întrebat unde-am dispărut în ultimii doi ani, am fost plecat în California, în inima Silicon Valley, la Stanford, unde am studiat pentru un MBA în cadrul Stanford Graduate School of Business. Am să revin zilele astea cu o însemnare despre cum mi-am petrecut acești doi ani, dar pentru moment pot doar să vă spun că plecarea asta a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea.

Săptămâna viitoare, miercuri, 17 iulie, la ora 7 PM la hotel Athénée Palace Hilton, în București, școala mea organizează prima prezentare a programului de MBA în România. Voi fi și eu acolo, împreună cu alți absolvenți, și vă încurajez să participați dacă sunteți pasionați de management și dezvoltare personală, indiferent dacă lucrați în sectorul comercial sau în cel non-profit.

Stanford GSB ocupă frecvent primul loc în topurile școlilor de management realizate de publicațiile de afaceri (anul trecut a luat locul întâi în topul realizat de Financial Times) și oferă unul dintre cele mai selective programe de MBA din întreaga lume (doar 6,8% dintre candidați au fost admiși anul trecut).

Mai multe detalii despre eveniment găsiți mai jos. Locurile sunt limitate – dacă intenționați să participați, vă puteți înregistra aici: http://bit.ly/gsbinfosession-bucharest.

Stanford MBA Info Session Bucharest

 1. Lucian Petru Goja

  Poate ca vrei sa oferi cititorilor citeva mici/necesare lamuriri ,,private,,
  -ante acest master ce scoli ai facut/unde/le-ai absolvit ?
  -de unde ,,bagatela,, de 200.000 $ ? Ca din art. blog/mass media ( cu M.Radulescu ecologista ) mi se pare cam greu in mioritica noastra tarisoara (daca nu esti bugetar suspus/nu ai capatat o gras ,,renumerata,, sinecura pt. traditional pupincurism de partid si de stat (mi-am pus cam aceeasi intrebare ,pur retorica,, pe vremea cin fiica/fiul ,,cetateanului roman oarecare,, Virgil Magureanu-snack eye studiau simultan la celebre univ. americane si costuri substantiale)
  Chiar nu vreau sa insinuez ca acest master ar fi o …facatura de genul celei a superdoctei Rovana Plumb, dezaxatului guraliv Vagin Tudor sau/si doctoratul pontosului etc.
  Daca chiar te-ai educat/scolit/instruit pe bune=temeinic, cele mai oneste FELICITARI si…un dram de constructiva invidie din partea unuia ahtiat dupa cunoastere dar,probabil, cu alte, mai zgircite, sanse !

 2. @Lucian, costul unui MBA de top nu e o bagatelă și te asigur că a fost unul criteriile care au cântărit greu în decizia mea. Pe de altă parte, nu sunt diferențe notabile între costul unui MBA la Stanford și al unuia la Harvard sau la Wharton sau la Chicago, așa că alegerea școlii nu a fost influențată de acest cost.

  Am primit, ca peste jumătate dintre studenții de la Stanford Graduate School of Business, o bursă care a acoperit o parte dintre aceste costuri. Pentru cealaltă parte (cam două treimi), școala a intermediat obținerea unui împrumut pe care urmează să-l returnez în următorii 25 de ani.

 3. Grecul Giorgios

  No hard feelings pt posturile de mai devreme.

  Am observat ca in backgroundu tau nu ai prea multa matematica etc.

  Cum te-ai descurcat si cel mai important pregatit pt. GMAT si MBA in sine?

  Cam de dificil ti-a fost MBA-ul din punctul tau de vedere, al unui “umanist” in special in comparatie cu alti studenti?

  Care au fost pasii pe care i-ai urmat pt. a prinde din urma cunostintele din liceu pe care poate le-ai uitat?

 4. @Grecule

  Am studiat după cartea scoasă de Kaplan și după cele 3 ghiduri oficiale (mai mult din cel general și din Quantitative Review). M-am apucat să fac probleme cam cu 3 luni înaintea examenului, și cu excepția câtorva zile de Sărbători când am muncit mai intens, n-am lucrat niciodată mai mult de 4-8 ore pe săptămână.

  Am dat GMAT-ul în a doua săptămână de repetiții pentru ‘Dansez pentru tine’. Am luat 750 de puncte, ceea ce m-a plasat între primii 2% dintre cei care au dat GMAT-ul în anul respectiv.

  Cât despre hard feelings, dacă încercai să-ți ceri scuze ptr bădărănie, mai încearcă o dată. Baftă la GMAT!

 5. Grecul Giorgios

  Felicitari Bucurenciule! Merci de raspuns si respectele mele. Sper sa iti utilizezi MBA-ul la maxim si sa faci cu el ce iti doresti.

  Stii ca trollam, sunt doar amuzat ca cineva poate sa ia in serios unele postari care intrec limita realitatii atat de evident..Dar stii cum e, Romanu se ia mult prea in serios de foarte multe ori 😉

  Succes!

Leave a Reply