Oamenii și timpurile

Când am citit prima dată articolul care a declanșat campania Gândul de demascare a unora dintre cei mai cumpliți torționari ai României, am reținut un schimb de replici care merită scos în evidență. Pentru că mi se pare că rezumă felul în care trebuie să privim acest proces necesar, deși tardiv, de judecare a celor care au mâinile pătate de sângele a zeci, sute, mii și zeci de mii de oameni a căror singură vină a fost că au căzut de partea greșită a istoriei.

Alexandru Vișinescu, fostul comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai sinistre centre de exterminare în primele două decenii ale regimului comunist, s-a întâlnit pe stradă cu unul dintre foștii lui deținuți, țărănistul Ion Diaconescu. Deloc încurcat, aproape jovial, fostul torționar a încercat să se scuze:

„Aşa au fost timpurile”, i-a spus Vişinescu fostului locatar de la Râmnicu Sărat. „Timpurile le-au făcut oamenii. Oamenii au fost aşa”, a replicat Diaconescu.

  1. Comunismul a fost si este ca o boala a societatii umane, din pacate la noi in tara tortionarii comunisti au niste pensii foarte consistente probabil este rasplata pentru crimele care le-au facut impotriva romanilor. N-am pretentia sa fie pedepsiti de lege cei mai in varsta dar macar sa nu mai primeasca astfel de beneficii substantiale, pentru ca nu le merita.

  2. Voi credeți ca democrația ne rezolva problemele? Problema este ca în toate experimentările de până acum comunism, fascism capitalism, socialism moderat și alte aberații ale mintii umane vor fi tot timpul diferențe și clase sociale pentru ca asa trebuie sa fie.Regnul animal este organizat în același mod.Nu exista bunăstare pt toți.Comunismul a fost sinistru.Capitalismul te îngroapă în taxe,și credite fără sfârșit. In opinia mea fiecare individ ar trebui sa-și croiască propria cale fără a aștepta nimic de la guverne,divinități,sau alte organizații. Știu ca toate sistemele folosite până acum au fost nedrepte dar tot timpul se va găsi un cineva dispus sa facă viata grea celorlalți.ADN-ul e de vina! Cu respect Daniel http://www.studioextensa.com

Leave a Reply