Primul ajutor pentru sportivi

Lecția de prim ajutor a organizat vineri, 20 septembrie, în București un curs gratuit dedicat practicanţilor de sporturi.

30 de cursanți dornici să afle cum pot sări în ajutorul celor care suferă accidente în urma activităților sportive, au venit să învețe, practic și teoretic, principalele tehnici de salvare în cazul celor mai întâlnite traumatisme în situații de urgență specifice acestor activități.

Participanții – skateboarderi, snowboarderi, alpiniști, trekkeri, pasionați de speologie, motocicliști, mountainbikeri și bicicliști urbani – au fost instruiți timp de 4 ore de doamna doctor Iancu de la SMURD și de medicul ortoped Andrei Bogdan (ortopedieclinica.ro).

Tehnicile de prim ajutor ce țin de diverse tipuri de accidente în care riscă să fie implicați bicicliștii și motocicliștii au reprezentat punctul de maxim interes pentru cei prezenți și au fost puse în practică prin simulări de către medici și cursanți. Au fost trecute în revistă regulile de prevenție, iar proceduri precum înlăturarea căștii de protecție a victimei și utilizarea corectă a gulerului cervical, au fost executate sub îndrumarea medicilor.

Identificarea simptomelor și tratarea unor afecțiuni precum entorse, luxații, fracturi sau rupturi musculare au fost tratate pe larg de către doctorul ortoped Andrei Bogdan. Informații despre soluțiile corecte de prim ajutor în caz de fracturi pot fi găsite şi pe site-ul programului Lecția de prim ajutor.

Cursul de prim ajutor dedicat sporturilor extreme este al treilea curs gratuit deschis publicului de Lecția de prim ajutor în decursul acestui an, după cursul din iulie pentru publicul larg și cursul specializat pentru părinți în acordarea primului ajutor copiilor și bebelușilor. Scopul cursurilor gratuite este să familiarizeze diverse categorii de participanți cu tehnicile de prim ajutor, în vederea salvării cât mai multor vieți în cazuri de urgență.

Pentru toți cei interesați de aceste cursuri, Lecția de prim ajutor pune la dispoziție un newsletter și o pagină de Facebook, prin intermediul cărora poți fi la curent cu perioadele în care au loc și poți să te înscrii ca participant activ.

Aplicațiile gratuite Lecția de prim ajutor pentru smartphone-uri și tablete îi asistă în timp real pe cei ce au nevoie să afle cum se acordă corect primul ajutor în situații de urgență, care sunt cele mai apropiate spitale de locul în care se află victima sau cum se face apelul unic de urgență 112 către ambulanță.

Lecția de Prim Ajutor este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi oferit de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

Leave a Reply