Nu în numele meu!

Trebuie sa invatam sa traim impreuna ca fratii sau sa traim impreuna ca niste smintiti - Martin Luther King Jr.Am spus de curând că refuz să mai vorbesc despre ce e urât în România, dar declarația lui Cheloo de ieri seară de la X Factor mi-a adus aminte câtă ură nedreaptă mocnește încă în sufletele unora dintre noi.

Și totuși. Refuz să-mi dau ochii peste cap și să mă plâng pe blog, pe Facebook sau în compania prietenilor, de lipsa de maturitate a unui rapper care promovează idei neonaziste la o emisiune de maximă audiență și de tăcerea complice a postului TV care le difuzează. Pentru că, dacă aș face doar atât, ar însemna că și eu sunt complice cu Cheloo.

Iar Cheloo nu a vorbit în numele meu, așa cum nu a vorbit în numele foarte multor cetățeni români, care nu-și disprețuiesc și nu-și urăsc semenii. Nu a vorbit nici măcar în numele celor cu frica lui Dumnezeu, căci aceia știu că ura este un păcat împotriva Duhului Sfânt.

Dar înainte de a vă spune ce altceva ar trebui să fac, să vă explic mai bine de ce ar trebui s-o fac. Și de ce ar trebui s-o faceți și voi, indiferent care este orientarea voastră sexuală.

Unde duce tăcerea oamenilor buni

Anul acesta se împlinesc 80 de ani de când Adolf Hitler a promulgat primele legi împotriva “homofililor”, cum erau numite atunci persoanele de altă orientare decât cea heterosexuală. În anii care au urmat, sute de mii de homosexuali, lesbiene și bisexuali au fost arestați, deportați în lagăre, supuși la muncă silnică și torturați. Peste 50 de mii dintre ei și-au pierdut viața, mulți dintre ei în chinuri de neimaginat. Dacă vreți mai multe detalii, vă recomand un material foarte bun realizat pe acest subiect chiar de Antena 3!

La fel ca și în cazul Holocaustului evreilor, la fel ca și în cazul Porajmos-ului romilor, autorii morali ai genocidului nu au fost doar naziștii, ci toți oamenii buni din Europa care au refuzat să știe, să spună sau să facă ceva, care și-au abandonat semenii în numele diferențelor religioase, etnice sau de orientare sexuală.

Același lucru s-a întâmplat în Cambodgia, în Rwanda, în Yugoslavia. Toate formele de genocid încep cu vorbe pline de ură la adresa unei categorii de oameni și cu tăcerea complice a majorității. De aceea, aceste vorbe nu au ce căuta într-un stat de drept, în care toți cetățenii au drepturi egale.

Ce altceva putem face în loc să ne plângem unii altora

Ceea ce avem de făcut este să acționăm, să folosim pârghiile pe care statul de drept ni le pune la dispoziție pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor săi. Atunci când demnitatea umană a oricăruia dintre noi este lezată, cel care pierde nu este doar cel vizat. Pierdem cu toții dacă acest comportament este încurajat. Dacă alegem să tăcem atâta vreme cât “nu este vorba despre noi”.

Dacă nu vrei să faci parte dintre cei care, prin tăcerea lor, încurajează cuvinte pline de ură ca cele spuse de Cheloo la X-Factor, poți depune o sesizare pe site-ul CNA și una pe site-ul CNCND. Redau mai jos textul sesizărilor făcute de mine, pe care vă invit să le copiați și să le adaptați după cum credeți de cuviință.

Stimați membri ai Consiliului Național al Audiovizualului,

În cadrul emisiunii “X Factor”, difuzată de Antena 1 duminică, 24 noiembrie 2013, la ora 20, d-l Cătălin Ștefan Ion (alias Cheloo) i-a spus unui concurent gay: “Ai cântat, eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti, ce reprezinţi, şi ţara asta te va trimite acasă, cu siguranţă”.

Difuzarea acestei declarații homofobe contravine art. 40 din Legea Audiovizualului care interzice “difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală”, precum și art. 47 al. (2) din Codul de Reglementare a Conținutului Audiovizual.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit sancționarea postului Antena 1 și a d-lui Cătălin Ștefan Ion (Cheloo) pentru incitare la ură pe considerente de orientare sexuală.

Vă mulțumesc,
Dragoș Bucurenci

:: poți depune și tu o sesizare aici

Domnule Președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării,

În cadrul emisiunii “X Factor”, difuzată de Antena 1 duminică, 24 noiembrie 2013, la ora 20, d-l Cătălin Ștefan Ion (alias Cheloo) i-a spus unui concurent gay: “Ai cântat, eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti, ce reprezinţi, şi ţara asta te va trimite acasă, cu siguranţă”.

Această declarație homofobă, precum și difuzarea ei, aduc atingere demnității tuturor persoanelor care au altă orientare sexuală decât cea heterosexuală prin crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare și ofensatoare, ceea ce constituie contravenții prevăzute și sancționate de art. 2. al. (5) și de art. 15 din Ordonanța nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancționarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit sancționarea postului Antena 1 și a d-lui Cătălin Ștefan Ion (Cheloo) pentru săvârșirea contravențiilor de hărțuire și de atingere a demnității personale.

Vă mulțumesc,
Dragoș Bucurenci

:: poți depune și tu o sesizare aici

  1. Mi-a placut foarte mult articolul. Aceste persoane cu o alta orientare decat cea heterosexuala, nu sunt mai prejos decat noi, heterosexualii. Si ei au dreptul sa se bucure de viata, sa cante, sa danseze etc. Dar domnul Cheloo e atat de frustrat, incat nimic nu este bine. In melodiile lui este misogin, persoanele gay nu le agreeaza, pai atunci pe el ar trebui sa il trimita tara acasa, nu pe acel concurent! El mare hip hoper si acum prezinta X Factor. Dar pentru bani ce nu face omul?

  2. Incerc zi de zi sa imi sustin punctul meu de vedere impotriva discriminarii si adesea am parte de raspunsuri pline de ura precum cel din exemplul de mai sus. Continui insa sa cred in eglaitatea dintre noi si sa ii fac pe toti sa inteleaga ca fiecare are locul sau pe aceast pamant.

  3. Gabriel Cojocaru

    Domnule Dragos Bucurenci…. de unde atata incurajare persoanelor cu alta orientare sexuala decat cea heterosexuala atata timp cat insasi Dumnezeu spune, citez: barbatul sa nu se culce cu un alt barbat ca si cum s-ar culca cu o femeie. aceasta este uraciune (Levitic 18:22) …. Dumneavoastra incurajati drepturile omului incalcand cuvantul lui Dumnezeu…. bravo Domnule Bucurenci

  4. Am o intrebare, off topic, ce cunosti tu despre ce s-a intamplat in ex-Iugoslavia?
    Sau citesti si tu ce se spune in mass-media americana?
    Apropo, ori spui Iugoslavia ori Jugoslavija…Yugoslavia e pur si simplu…penibil…

    Esti un om destept, nu te lasa manipulat de mass-media americana si occidentala legata de subiectul razboiului iugoslav… cauta singur sursele de informare potrivite.
    Legat de Cheloo, el a afirmat ce crede si simte marea majoritate… el pur si simplu nu este ipocrit!!!

  5. INSTIGÁ, instíg, vb. I. Tranz. A întărâta, a incita, a provoca; a monta (la acțiuni dușmănoase).

    Eu vad ca individul a spus ce uraste el, nu vad cum este asta o instigare. O instigare presupune ca le zici si altora ce sa urasca dar din citat reiese ca s-a referit la ce simte el, nu ce ar trebui sa simta altii. Nu vad cum este o incalcare a legii sa spui ceea ce simti.

    Cred ca s-a mers mult prea departe cu notiunea asta stearsa de political-correctness daca un om este actionat legal pentru ca a exprimat ca uraste ceva. Ar trebui sa am dreptul sa urasc ce vreau eu si ar trebui sa am dreptul sa exprim asta, chit ca sunt persoana publica sau nu.

    E diferenta dintre a spune “Urasc ciorba asta” si “Ciorba asta este o porcarie”. A doua varianta aduce o ofensa ciorbei, dar prima se refera doar la tine si ce simti tu referitor la ciorba.

    Ma rog, fiecare interpreteaza cum vrea si cei care vor sa vada instigare, sigur vor gasi argumente (convingatoare pt ei).

  6. Noi stim ce a vrut sa spuna dar, legal, de unde reiese homofobia in ce a zis rapperul? Eu nu sunt homofob si cu toate astea dispretuiesc deasemenea genul ala de om, genul de om care se da invers peste cap pentru a compensa lipsa de talent sau mediocritatea…

  7. Totuși, omul ăla chiar avea talent.intradevar a venit imbracat aiurea, nu trebuiau sa-l lase așa să intre pe scena; dar nu a facut-o pt a compensa lipsa de talent.
    Iar atitudinea lui cheloo a fost deplasată, dar determinata de vestimentatia lui , care, era lipsită de respect.

  8. Domnule Cojocaru, tot in Leviticul scrie ca nu aveti voie sa purtati tesaturi amestecate si nici sa mancati carne de porc, pentru ca porcul este un animal necurat. Urmati aceste reguli? Daca nu, atunci nu aveti niciun drept sa faceti apel la Biblie. 🙂

  9. Si stiti care e partea cea mai amuzanta? Inainte sa se insoare, nea’ Cheloo isi scotea iubita rockerita si imbracata in piele neagra la plimbare in fiecare seara si o astepta cuminte in fata postei de la Iancului ca un catel (il vedeam mereu prin fata blocului meu). In acelasi timp urla cat il tinea gura aia ca el este mare si tare si nici o femeie nu-l tine sub papuc. Mai departe nu stiu ce s-a intamplat cu el, stiu doar ca s-a insurat si stiu ca sta incontinuare prin zona. Deci, pardon? Asta unu la mana. Doi la mana, domnul Cheloo si cei care se considera buricul pamantului cum ca numai ei au dreptul sa locuiasca pe aceasta planeta, exemplu domnul Andrei Rinea de mai sus sau domnul Gabriel Cojocaru, ar fi super daca v-ati gandi de doua ori inainte sa spuneti ceva, pentru ca deja toata lumea stie ca Biblia a fost scrisa de mana omului, de mana barbatului mai bine zis. Pentru ca barbatul, in orgoliul lui, nu a putut sa accepte sa fie condus de cineva (cum ar fi femeia) si barbatul, in orgoliul lui, se culca cu alti barbati de mii si mii de ani, dar na… de ce sa recunoasca acest lucru? Ba mai mult, era in stare sa-l ucida cu propriile maini pe cel pe care il iubea, numai sa nu-si strice imaginea. Si acum, in zilele noastre, sunt astfel de exemple… masculi care au impresia ca daca recunosc adevarata lor orientare sexuala, vor fi detronati si scosi din categoria “barbati adevarati”. Dar cand e vorba sa se sarute doua femei, vai vai ce va mai place. Acolo nu mai aveti nimic de comentat nu? Acolo ciocu mic, ca ne excitam… asa-i mai baieti? Nu mai aveti pic de bunatate in voi… nu mai aveti pic de umanitate. Nu mai stiti ce inseamna pace, nu mai stiti ce inseamna liniste. Pentru ca pacea si linistea nu va scoate in evidenta… trist. Un om curajos recunoaste. Un om curajos nu isi omoara semenii. Un om curajos accepta. Un om curajos lupta pentru fratii si surorile lui… nu ii calca in picioare. Un om curajos iubeste si spune tuturor ca iubeste. Un om curajos zambeste si face tot posibilul sa schimbe lumea din jurul lui… ca apoi sa o schimbe pe toata. Voi sunteti oare niste oameni curajosi?

  10. Le mulțumesc celor care au făcut sesizări și care au dat mai departe însemnarea asta.

    Îi las pe apologeții homofobiei rafinate să despice și pe mai departe firul în patru (le sugerez să se ia de mână cu rasiștii simandicoși și cu antisemiții de bună credință și să dezbată între ei diferențele subtile dintre soiurile de ură care există pe lumea asta).

    Celor care sunt off-topic le urez călătorie sprâncenată, iar celor cărora le-am șters comentariile le doresc să le fie bine la ei pe blog, unde le promit că n-am să-i vizitez niciodată.

  11. Gabriel Cojocaru 26 Nov 2013 at 10:55 am #

    1. Auzi, da biblia asta nu zice nimic si de “lezbience” ? Adica ele au voie … asa.. sa… stii tu… cum sa-ti zic… sa se iubeasca? o_O

    2. “insasi Dumnezeu”: In sfarsit dovada ca Doamne-Doamne e de fapt Tanti-Tanti sau sunt mai multe doamne. Ca un tea party englezesc cu niste cucoane simandicoase. Si de aici se explica si lipsa mentionata la punctul 1.

    3. citeaza ele, Dumnezeu: “barbatul sa nu se culce cu un alt barbat ca si cum s-ar culca cu o femeie.” … Pai mai Grigore (sau Gabriel), normal ca nu se culca ca si cum s-ar culca, ca daca ar vrea sa se culce cu o femeie nu s-ar mai culca cu un barbat, prin deductie logica inseamna ca nu se culca la fel ci altfel si astfel Levitic 18:22 este respectat intocmai.

    4. “Dumneavoastra incurajati drepturile omului incalcand cuvantul lui Dumnezeu” o_O… uhm, cred ca Doamnele nu se supara, Grig dragule, daca DREPTURILE omului au prioritate in fata unor cuvinte aruncate ambiguu intr-o carte de piatra, dupa cateva cafele cu rom si-o partida de Bridge.

  12. nu sunt homofob, doar egoist, deci nu ma intereseaza ce se intampla in patul altora. dar daca nici punkistii si rapperii nu ar mai avea atitudine ar insemna ca am fost si noi haliti in totalitate de corectitudinea politica. asa ca nu mai fiti asa panselute, daca nu se spune asa ceva la televizor nu inseamna ca lucruri de genul asta nu exista, mai bine sa infruntam realitatea decat sa ne ascundem dupa deget.
    in plus domnul rapper a zis ‘dispretuiesc’, nu ‘urasc’, mi se pare o diferenta de nuanta semnificativa, afirmatia n-a sunat a instigare…
    nu in ultimul rand, eu dispretuiesc vanatoarea, o activitatea legala si ea, de asemenea contestata moral, dar practicata asiduu de o minoritate. daca apar la TV zicand asta, imi faceti sesizare la CNA domnule Bucurenci?:))

  13. @alexis, întâmplător am un răspuns factual la întrebarea ta ipotetică.

    Când am făcut acum niște ani o emisiune împotriva vânătorii la “Linia Verde”, mai mulți vânători au protestat (ei nu se văd așa de simpli și însetați de sânge cum îi portretizasem noi) și a trebuit să difuzăm un drept la replică.

    Tocmai de-aia există CNA, pentru ca excesele, în orice direcție, să fie corijate.

  14. Domnule Dragos Bucurenci, ar trebui sa va fie rusine ca va prostituati intelectual, pentru o mana de ‘admiratori’, sa zicem. Ati gasit un subiect sensibil si hop in caruta oportunitatii.. ce sa spun, sa fi fost un alt subiect nu va mobilizati asa repede. De pilda, zilnic, ateii sunt discriminati de catre religiosi, cei corecti sunt discriminati de catre ce incorecti, romanii de catre tigani.. si tot asa. De cand homosexualii sunt o ‘rasa’? De ce nu ar fi Cheloo asta discriminat pt. opinia lui? Fiecare om are dreptul la o opinie.
    Da, unii spun ce gandesc, get over it.

  15. @dragos bucurenci, mi se pare amuzant ca de fapt in respectiva situatia ati fost intr-o postura similara cu dl rapper. acum problema domnului rapper este ca el nu isi poate cere scuze, din punctul meu de vedere ar insemna sa isi nege statutul de rapper adevarat. dar mai stii, pana la urma daca era true nu avea ce sa caute la un asemenea format. drept la replica la antena 1? un precedent periculos haha

    CNA corijeaza excesele in teorie, in realitate exista pentru altceva, sa nu fim naivi. daca ar fi ca CNA sa corijeze cu adevarat. excesele televiziunilor romanesti ar inchide jumatate in 3 luni.

    si tot ca sa nu fim naivi, nu TV-ul e principalul sustinator al homofobiei romanesti, exista una mult mai puternica la care puteti sa ii faceti cate sesizari doriti (personal chiar as vrea sa vad asa ceva), se numeste BOR si nu se supune CNA si probabil niciunei institutii a statului roman…mult succes!:)

  16. Minunate randuri!
    Tocmai mi-ai adus aminte ca n-am mai facut de mult o plimbare pe The Castro, acolo unde lumea zambeste, e toleranta si plina de culoare. Weekendul asta stiu ce fac, imi iau copilul de mana si plecam la plimbare pe Castro 🙂

  17. @Daniel Curată oportunitate să fiu înjurat o zi întreagă pe blog și pe Facebook de toți fricoșii din țara asta care se simt amenințați de opțiunile de așternut ale altora. Mare oportunist mai sunt…

  18. Lucian Mîndruță at his best, pe Facebook:

    «Cateva vorbe despre Cheloo si parerea lui despre homosexuali, citez aproximativ din urarea lui catre un concurent gay la o emisiune: “tara asta te va trimite acasa”.

    Domnu’ rapper: majoritatea nu se confunda cu dreptatea. Tara asta l-a ales pe Iliescu in 90 si a trimis in exil de scarba o intreaga generatie de tineri care puteau ramane aici, sa faca din Romania o tara cu adevarat moderna. Dar nu, tara si-a dorit altceva, pentru ca atat a inteles ea.

    Aveti deci predecesori ilustri in a folosi nestiinta si ura publicului fata de ceea ce nu a fost educat sa inteleaga. E mult mai usor decat sa incercati sa intelegeti niste oameni care nu au nici o vina ca s-au nascut diferiti.

    Da, diferiti. Ca sa intelegeti, am sa va dau un exemplu: sunt unii care asculta Mozart, nu Cheloo.

    Cum s-ar zice, un fel de homosexuali ai muzicii. Nu stiu nici cu ei ce sa facem!»

  19. Cristian Horvath

    Draga Dragos

    Cred ca ai, sau ai avut, asteptari prea mari de la d-l Cătălin Ștefan Ion. Oricat de plastica mi-ar fi exprimarea urmatoare, si anume ca “nu ceea ce baga in gura il spurca pe om, ci ceea ce scoate pe gura”, e plina de adevar.

    Si-apoi domnul in cauza, da inca odata dovada nivelului la care a ajuns dansul! C-a fost pus acolo din considerente, (altele decat cele la care se asteapta multi dintre cei care au vazut 15 minute din toate editiile asa zisului show TV), e una. Dar sa te astepti la minima decenta … cred ca nu e cazul.
    Acea decenta … care vine din cei 7 ani “in tibet” [sunt sigur ca ai prins aluzia], pe care domunul Cătălin Ștefan Ion, insista sa nu ne-o arate, e ceva ce ar trebui sa vedem totusi pe un post TV cu acoperire nationala.

    Asta insa e o alta discutie, pe care nu sunt in masura s-o deschid eu.

    Sa ne-auzim cu bine.
    Saluatri din Crisana.

  20. Merci mult pentru indemn si pentru textul furnizat! Am facut sesizarile si mi-ar placea de acum inainte sa avem mai multi asemenea initiative si sa le facem fara a fi motivati de cineva, ci in mod automat! Daca vrem sa fim respectati, trebuie in primul rand sa respectam noi!

  21. Nu cred ca are cineva asteptari prea mari de la Cheloo, dar, sa fie difuzat momentul, de catre Antena 1 e cam mult..asta e cel mai intrigant. Si Bitman a gafat-o putin la prima etapa cu unele aluzii, dar s-a redresat frumos:)

    Nu stiu cat la suta din romani sunt homofobi, sau rasisti s.a.m.d., insa stiu ca nu e normal ca intr-o tara de drept discriminarea sa aiba “voce” pentru ca mai ales cand vocea rasuna asa liber, si vine de la persoane publice, si cand e tolerata public, perpetueaza specia, in detrimnetul tuturor.

    Apreiceir pentru publicul din Romania care l-a votat pe Paolo, asta spune clar, ca, cheloo n-a vorbit in numele tuturor romanilor

  22. Stimate domnule Dragos, inainta de toate, as dori sa-mi clarific pozitia:Cred in Dumnezeu, nu sunt homofob si nici adeptul intolerantei fata de absolut nimeni.

    In continuare o sa-mi exprim si eu umila mea parere: atitudinea dumneavoastra e de genul ‘Tara arde, babele se piaptana’, cu Sfantul Duh in san.

    Se prevad lacuri de cianuri, ape otravite cu exceptionalul motiv al gazelor de sist, oameni care nu vor mai avea sa dea apa la animale si care au un nivel de trai de subzistenta de prea mult timp..sarmani razesi care-si apara glia si sint loviti cu bocancii in fata de jandarmi si dumneavoastra va irositi un pretios talent pe teme irelevante.. si mai amestecati si Sfantul Duh in toata povestea asta de mondeni homofobi.

    Va admir curajul de a vorbi despre floricele cand padurea e pe cale sa arda si va doresc vizionare placuta la faramarea tarii al carui pasaport il purtati.. cu sau fara merit.

    Imi doresc o replica din partea dumneavoastra, sau cel putin un raspuns, insa sper din toata inima sa nu fie derizoriu si lipsit de orice legatura cu realitatea prezentata de prea putini oameni care va impartasesc talentul.

    Doamne ajuta.

  23. Domnule Irineo, dacă îmi urmăriți activitatea, știți că sunt foarte implicat în campania #unitisalvam împotriva proiectului minier de la Roșia Montană și că mi-am petrecut șapte ani luptând pe nenumărate fronturi împotriva defrișărilor și a poluării cu deșeuri la nivel național și a distrugerii Deltei Dunării de către ucrainieni și de către români. Niște “bagatele”…

    Așa că ideea că mă ocup doar de “floricele” mi se pare din start jignitoare.

    Apoi, vă spun drept că m-am săturat să aud argumentul ăsta – când cineva nu mai are nimic de zis împotriva unei idei, o aruncă în derizoriu: “Da, sigur, aveți dreptate, dar astea sunt probleme?! Când copiii mor în Siria? Când tsunami-ul lovește în Asia? D-voastră vă pierdeți vremea cu nimicuri din astea?”

    Da, domnule Irineo, astea sunt probleme pentru 20% dintre români. Și dacă ar fi și pentru un singur român și tot ar fi dreptul meu să mă ocup de ce probleme vreau și să-mi irosesc talentul, cum spuneți d-voastră, cum am eu chef pe subiecte pe care eu le consider importante.

    Nu trebuie să fac plebiscit înainte de a hotărî cum să-mi folosesc timpul și verbul.

    Dacă toți românii ar face așa, în loc să-și irosească talentul pe blogurile altora explicându-le cum își irosesc ei talentul, România ar duce-o mult mai bine.

    Vă doresc să vă irosiți cu spor în toate temele irelevante care contează pentru d-voastră!

  24. @ Dl Cojocaru… Tot prin biblie pe undeva zica ca sclavii sa asculte de stapani. Asta inseamna ca in numele Bibliei acceptam sclavia…

    Nu stiu exact ce s-a intamplat acolo ca nu sunt in tara si nu urmaresc media insa pot spune ca generatii intregi la-u ascultat cu placere pe Ceaikowski chiar daca a fost gay, generatii l-au ascultat si inca il asculta pe Freddie Mercury chiar daca a fost gay, Eddington (cel care a conceput experimentul si a dovedit teoria relativitatii a lui Einstain in mod practic) a contribuit la evolutia stiintei chiar daca a fost gay (si exista multe alte exemple similare din istorie). Nu vad ce are orientarea politica, sexuala sau religioasa, cu talentul unui om.

    Banuiesc ca producatorii acelei emisiuni (daca emisiune adera cat de cat la ceva standarde in industria in care activeaza) ar trebui sa reconsidere juriul pt ca e clar ca acel individ, cine o fi el, nu judeca ceea ce i s-a cerut sa judece in acel show… Cred ca asta ar trebui sa vedeti in primul rand. (asta lasand deoparte litera legii ca este de fapt scopul acestui articol).

    In ceea ce priveste legea… fiecare poate avea opinii despre dreptul la vociferarea parerilor proprii etc. Banuiesc ca ai dreptul sa faci asta ca si individ, insa e clar ca legea nu accepta asta in media (si inteleg de ce). Daca acceptati ca legea sa fie incalcata in acest caz, inseamna ca nu aveti probleme ca cineva sa intre in casa voastra si sa fure tot ce aveti…Pana la urma a fost doar parerea hotului ca are dreptul la acele bunuri, nu?… Si uite asa (re)incepe anarhia…

  25. Subscriu Vlad. Mi se pare indrazneata, si nu intr-o maniera pozitiva, atitudinea unora dintre voi care se simt brusc atacati atunci cand cineva isi exprima o parere, chiar si public.

    Va sare din vedere un lucru : dintr-o data va transformati in buni samariteni si sustineti cauza unui individ, pe motiv ca-i aparati drepturile si libertatile cetatenesti, SUBMINANDU-LE, in acelasi timp pe ale celui care a facut afirmatia.
    Omul e gay si cand a ales sa-si traiasca viata in felul asta si s-o faca si publica si-a asumat lucruri. Asa cum el, in mintea voastra, are dreptul sa fie gay, la fel si eu am dreptul sa nu vreau sa-l vad manifestandu-se ca atare in public. Cum el are pretentia sa i se respecte de catre societate orientarea sexuala asa am si eu, ca majoritatea oamenilor normali din punct de vedere sexual, pretentia sa mi se respecte dreptul de a nu vrea sa-l vad manifestandu-se. Despre asta ce spuneti ?

    Parerea mea e ca in locul campaniilor si agitatiilor si incercarilor de imbunatatire a imaginii de buni samariteni pe care doriti s-o faceti, inutil dupa parerea mea, mai bine v-ati canaliza eforturile pe lucrurile cu adevarat importante : aceleasi campanii si sesizari dar indreptate spre ajutorarea copiilor abuzati sexual zilnic de asemenea specimene hetero cat si homosexuale, de exemplu !

  26. Seashell Bikini

    Am trimis ambele sesizari si astept in saptamanile urmatoare raspunsul celor de la CNA si CNCD. Sper ca Antena 1 sa nu fie sanctionata cu o simpla somatie publica, este prea urat ce a facut Cheloo. Ok, prima data cand l-a vazut pe concurent s-a manifestat destul de homofobic dar de ce trebuie sa continue cu astfel de comportament de fiecare data cand il vede? E cazul sa fie aplicata o amenda usturatoare, nu se poate asa ceva. Omul se duce acolo sa cante si Cheloo il trateaza atat de mizerabil.
    Dragos, sper sa postezi pe viitor si articol cu privire la solutionarea sesizarilor.

  27. @ Gabi : Auzi, iti propun sa nu te mai manifesti nici tu ca persoana hetero pe strada: fara tinut de mana sau orice gesturi de afectiune!

    Ai pretentia sa nu l vezi manifestandu-se??? Cu ce ocazie ingradesti tu libertatea unui om ca si tine?

    Ai tupeul sa vorbesti despre drepturi, si respect,ignoranto/ule!

    Sa vorbesti despre respect cand o sa inveti ce e ala!

    “Asa cum el, in mintea voastra, are dreptul sa fie gay”- bine ca ai tu dreptul suprem de a fi hetero!

Leave a Reply