250 de alergători au strâns peste 20.000 de euro pentru prevenirea abandonului familial

Maraton Bucuresti Dragos Bucurenci Ioana Banu Alex Galmeanu Cori Gramescu

Acum o săptămână m-am hotărât să alerg o ștafetă la Maratonul Internațional București, deși n-am alergat decât de câteva ori în primăvara asta și niciodată 10 km. N-aș fi reușit dacă nu ar fi răspuns rugăminții mele alți trei inconștienți, Cori Grămescu, Ioana Banu și Alex Gâlmeanu, care și-au făcut cumva loc în agendele lor superîncărcate pentru antrenamente, pentru fotografii de grup și mai cu seamă pentru fund raising.

Ne-am implicat pentru că am vrut să contribuim în felul acesta la efortul celor 250 de voluntari care au strâns peste 20.000 de euro pentru programele de prevenire a abandonului familial derulate de organizația Hope and Homes for Children (HHC).

În jur de 40 de familii vor beneficia de acest ajutor, ceea ce înseamnă că în jur de 100 de copii vor rămâne alături de familiile lor şi nu vor fi duşi în instituţii care să le distrugă și bruma de copilărie care le-a mai rămas.

Sâmbătă am fost la maratonul copiilor împreună cu nepoții mei. Am văzut zâmbetul și bucuria de pe chipul copiilor care au participat la maraton, când și-au regăsit părinții la finalul cursei. Mi se strânge sufletul când mă gândesc la miile de copii din instituții care nu au parte de această bucurie, unii pentru că nu mai au familie, alții (mulți, prea mulți) pentru că familiile lor nu-și mai permit să-i crească.

Le mulțumesc tuturor celor care au urmat îndemnul HHC, de a fi eroii copiilor fără copilărie, și care au donat pentru această cauză.

Mulțumesc, Daniel Rece, Andreea Vasile, Cristina Chirica, Octavian Banu, Matei Schwartz, Otilia Schwartz, Carmen Bolea, Omid Ghannadi, Emi Gal, Mihaela Tilinca, Elena Lăzărescu, Eleonora Udroiu, Ioan Boca, Maria Loderdana Alexe, Alexandra Bălan, Alex Buzaianu, Cristian Lupșa, Diana Budeanu, Costin Alexandru Ciupureanu.

Mulțumesc partenerilor și susținătorilor TEAM HOPE – Club Moving Romania, Hotel Radisson Blu, BRD Groupe Societe Generale, Oracle, Telekom, Tentevent, Corporate Office Solutions, Quartz Media Productions – și organizatorului maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank.

Foto: Mihai Vasilescu

Maraton Bucuresti Dragos Bucurenci Ioana Banu Alex Galmeanu Cori Gramescu

  1. Un eveniment care trebuie apreciat si laudat. La cat mai multe initiative de acest gen, pentru ca sunt multe persoane care au nevoie de ajutorul nostru si impreuna putem sa-l oferim.

  2. Un eveniment foarte bun, chiar daca citesc despre el cu mult dupa ce s-a finalizat, din pacate avem nevoie si de educatie familiara, nu doar de fonduri.

    In zona rurala foarte multi copii raman in grija bunicilor, in timp ce parintii pleaca in strainatate sa munceasca si nici ca se mai intorc…

    Daca tot doresti sa pleci cu partenerul de viata, ia-ti si copilul, are nevoie de tine!

Leave a Reply