Mă bucur să mă alătur echipei Hope and Homes for Children

Dragos Bucurenci HHC BRD Iasi Centrul de zi Bucium

Pe Ștefan Dărăbuș l-am cunoscut, grație Prințesei Marina Sturdza, pe când lucram la „Salvați Delta”. Ștefan era atunci director național al Hope and Homes for Children Romania (HHC), cea mai mare organizație din România care urmărește înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

HHC activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Programele organizației au scos 5.700 de copii din instituţii și au salvat peste 21.000 de copii de la ruperea de familie.

Amploarea și eficiența proiectelor HHC mi-au câștigat imediat admirația și respectul, ca și calitatea umană a lui Ștefan, motorul din spatele acestor rezultate impresionante. Ne-am împrietenit și le-am fost alături în toți acești ani, atunci când timpul și proiectele mi-au permis.

După ce m-am întors de la Stanford și am început o mică afacere de consultanță în comunicare, m-am implicat pro bono în susținerea mai multor organizații neguvernamentale. Cu timpul, mi-am dat seama că mare parte din acest efort se disipează și am hotărât că pot fi mai eficient dacă-mi canalizez o vreme eforturile înspre una singură.

Am ales Hope and Homes for Children Romania pentru că instituționalizarea copiilor este o problemă care poate fi și trebuie rezolvată o dată pentru totdeauna în România și pentru că HHC a dovedit că poate veni cu soluții concrete și durabile în acest domeniu (între timp, Ștefan Dărăbuș a devenit director pentru Europa Centrală și de Sud, o confirmare a faptului că programele dezvoltate de HHC în România au devenit modele de bună practică pentru întreaga regiune).

În paralel cu proiectele HHC, îmi voi continua activitatea de training și consultanță în cadrul Khastalia, e vorba doar de “consolidarea” activităților mele din zona non-profit.

Mă bucur să mă alătur în calitate de purtător de cuvânt și consultant de comunicare și fundraising unei echipe de profesioniși pasionați și dedicați și sper ca împreună cu Robert Ion, directorul de fundraising, să transformăm misiunea HHC în realitate: o casă și o familie pentru fiecare copil. Le mulțumesc lui Ștefan și Prințesei Marina Sturdza pentru cuvintele bune pe care le-au avut la venirea mea în această echipă.

Leave a Reply