Ce le-au povestit Nadia Comăneci și Ilie Năstase copiilor de la Centrul de Zi Bucium din Iași

Pe 17 octombrie i-am însoțit pe campionii Nadia Comăneci și Ilie Năstase la Iași, unde a avut loc evenimentul ”Ferestre deschise”, în cadrul căruia copiii de la Centrul de Zi Bucium pentru copii supradotați proveniți din familii cu risc social au fost încurajați să deseneze o părticică din viitorul pe care și-l visează.

Desenele și mesajele lor, care completează o lucrare de graffiti realizată de Sweet Damage Crew, vor înfrumuseța sala de sport a centrului, care va fi reabilitat și dotat de Hope and Homes for Children România cu sprijinul BRD Groupe Société Générale.

Evenimentul a marcat inaugurarea celui de-al doilea an de parteneriat strategic între HHC România și BRD. Instituția financiară va aloca, din fonduri proprii și din donațiile angajaților, 50.000 de Euro pe o perioadă de doi ani, fonduri pe care HHC România le va folosi pentru reabilitarea, reamenajarea și dotarea clădirii Centrului de Zi specializat pentru copii supradotați care provin din familii cu risc social din municipiul Iași și comunele limitrofe.

Investiția cuprinde și oferirea de servicii de educație non-formală pentru copiii supradotați, precum și de servicii sociale pentru familiile lor, cu scopul de a preveni abandonul școlar. Obiectivul final este creșterea numărului de copii care beneficiază de serviciile centrului de la 15 în prezent până la aproximativ 100 de copii în 2017.

Până în prezent, BRD Groupe Société Générale și angajații săi au donat 400 000 de euro pentru programele Hope and Homes for Children România.

  1. si.eu.am.participat.la.aceasta.opornitate.sunt.ziarist.si.mia.dat.lacrimile.de.bucurie.pentru.ca.nadia.comaneci.si.ilie.nastase.au.donat.50.000.pentru.acesti.copiii.foarte.destepti.dar.ei.au.ceva.pe.suflet.pentru.ca.familele.lor.sunt.plecate.in.strainatate.si.copiii.sunt.tristi.sa.stiti.copiii.ca.parinti.vostri.au.plecat.sa.va.faca.bine.voua

Leave a Reply