Concertul speranței

Am prezentat câteva zeci de evenimente caritabile în ultimii ani și pot să spun cu mâna pe inimă că Hope Concert de anul acesta a fost cel mai frumos dintre toate.

Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, actorul Marius Manole și soliștii Dan Bittman, Paula Seling și Feli, precum și tinerii și talentații membri ai Ansamblului Violoncellissimo au făcut un spectacol de zile mari.

Prim-ministrul Dacian Cioloș (care a venit însoțit de soția sa, Valerie, o prezență caldă și modestă, de-o gentilețe cuceritoare) a vorbit despre iubire. Da, ați citit bine. Premierul a vorbit imediat după un film care a lăsat întreaga sală în lacrimi. Discursul pregătit era unul bun, dar în situația dată ar fi sunat prea tehnic, prea rece. Așa că premierul a improvizat și a făcut-o cu mult talent:

„Această problemă a copiilor instituționalizați este și un fel de test pe care Dumnezeu ni-l dă nouă, ca să ne demonstrăm că, dincolo de iubirea pe care-o putem găsi fiecare față de cel apropiat nouă, de cei din familie, putem găsi iubirea cu care să ne luăm copiii acasă.

Pentru că aceştia sunt copiii noştri, sunt copiii ţării şi, prin modul în care suntem în măsură să-i îngrijim şi să-i ajutăm să-şi găsească calea în viaţă, demonstrăm că fiecare dintre noi suntem capabili să dăm acestei ţări şi acestui neam un drum aşa cum ni-l dorim şi aşa cum ni l-am dorit şi atunci, în decembrie 1989”, a spus premierul pe scena Ateneului.

De altfel, Cristina Stănciulescu scria pe Life.ro că în seara cu pricina «a auzit cuvântul „iubire” de 572 de ori».

Pentru Fundația Hope and Homes for Children, care luptă de 18 ani pentru închiderea caselor de copii și pentru înlocuirea lor cu un sistem centrat pe familie, Hope Concert este momentul în care își adună laolaltă prietenii și susținătorii sub cupola Ateneului, pentru a le arăta rezultatele muncii din ultimul an, și pentru a-și face prieteni noi, alături de care să-și poată duce programele ambițioase mai departe.

După concert, am primit nenumărate declarații de susținere din partea celor 800 de spectatori, pe care poveștile beneficiarilor programelor Hope and Homes for Children i-au impresionat până la lacrimi.

Hope Concert nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor principali, Kaufland și Pro TV, ai căror reprezentanți sunt implicați trup și suflet în susținerea programelor Fundației și cărora țin să le mulțumesc și aici pentru generozitate și pentru prietenie.

Multă lume m-a întrebat cine a semnat regia întregului eveniment, inclusiv a materialelor video prezentate. Este vorba despre Ioana Dragulinescu, cea care, prin agenția Quartz Media Production, produce de ani de zile, cu entuziasm și generozitate, acest eveniment. La fel de impresionantă a fost producția tehnică, fără cusur, a întregului spectacol, asigurată, pro bono și la cele mai înalte standarde, de profesioniștii de la Five’s International.

Le mulțumesc tuturor și îi provoc ca la anul să fim deasupra deasupra unei ștachete pe care am ridicat-o deja foarte sus!

  1. Sunt sigura ca daca acel discurs ar fi fost facut intr-o maniera politica, ar fi lasat un aer rece peste impresia calda pe care a lasat-o filmul. Ce vad in articol arata bine, plus alte lucruri pe care le-am cautat acum din pura curiozitate. Sper ca vor urma si alte editii in viitorii ani. Chiar nu stiam de existenta evenimentului.

Leave a Reply