Cum am luat măsuri și am devenit, în sfârșit, cineva

Dragos Bucurenci Bosch Zamo III

Am hotărât să iau măsuri. Nu, nu este vorba despre implicarea mea în viața politică. Am hotărât să iau măsuri la propriu.

De câteva săptămâni, camera de ședințe de la Khastalia, mica mea firmă de training și consultanță, așteaptă ca cineva să-și facă timp să lipească pe perete un autocolant cu sigla companiei. În ciuda solicitărilor mele transmise în mod repetat atât pe email, cât și pe WhatsApp, colegii mei n-au reușit să-și facă timp să se ocupe și de asta (în apărarea lor, trebuie spus că martie a fost o lună mai aglomerată ca celelalte și că autocolantul nu era, nici pe departe, o prioritate). Duminica trecută s-a întâmplat să trec pe la birou și să descopăr că autocolantul era tot nelipit. Așa că am hotărât că a venit timpul să devin, în sfârșit, Cineva.

Nu sunt eu vreun mare meșter, dar sunt mort după gadget-uri de orice fel și întâmplarea făcea să fi primit de curând un obiect extrem de folositor și anume telemetrul Zamo III de la Bosch. Mi s-a părut o ocazie de neratat să-l pun la treabă.

În paranteză fie spus, nu sunt mare meșter, dar sunt genul de tip care are mereu în casă și la birou o trusă de scule. Ca om care a folosit ani de zile ruleta și nivela, trebuie să vă spun că upgrade-ul la telemetru e de-a dreptul amețitor. Cam ca de la Nokia 5110 la iPhone. Telemetrul m-a ajutat  în doi timpi și (literalmente) trei mișcări să calculez înălțimea camerei și să stabilesc coordonatele pentru lipirea autocolantului.

Principiul de funcționare al ruletei electronice este simplu. Cu ajutorul ei se poate afla lungimea autocolantului, valoarea înregistrată apărând pe ecran în mai puțin de două secunde. Mai mult decât atât, o rază laser iese din capătul ruletei și este măsurată viteza cu care acesta se întoarce în oglinda reflectoare. Cu ușurință poți face măsurători de toate felurile și, prin apăsarea unui buton, poți salva înălțimea și lungimea unui perete, pentru ca, printr-o altă apăsare, să calculezi foarte simplu suprafața lui. Recunosc, de funcția asta nu am avut nevoie, dar nu m-am putut abține s-o testez.

Ca să mă asigur că autocolantul va fi poziționat perfect simetric și orizontal pe perete (suferinzii de OCD să ridice mâna!), am folosit și nivela optică, una dintre funcțiile cele mai tari ale telemetrului.

Cel de al treilea adaptor, cel cu roată de măsură, l-am folosit de curiozitate: acesta poate măsura suprafețe arcuite, materiale și suprafețe cu forme neconvenționale.

Ei, unde mai pui că jucăria asta încape într-un buzunar și este mai ușor de folosit decât o telecomandă de televizor. Șoferul de la Khastalia a ieșit și el câștigat din afacerea asta, pentru că i-am făcut cadou vechile mele rulete și nivele, de care nu mai am nevoie și care ocupau, cinstit vorbind, cam mult spațiu.

Așadar, dacă simțiți că a venit și în viețile voastre momentul să luați măsuri și să deveniți cineva, vă recomand călduros telemetrul Zamo III de la Bosch. Credeți-mă pe cuvânt, prietenii și colegii vă vor fi recunoscători!

  1. Super articolul. Suntem si noi patiti cu mici task-uri, postate pe grupul de whatsapp, care nu sunt indeplinite, mai mult sau mai putin din motive obiective. Asa ca uneori le facem personal. Noi nu avem insa telemetrul Zamo III de la bosch 🙂

Leave a Reply