Cristi Lupşa semnează în ultimul Esquire un text foarte foarte bun despre Cosmin Alexandru, “Domnul Echilibru”. Admit că a avut materie primă de cea mai bună calitate, dar, chiar şi aşa, produsul finit este admirabil: un text seducător despre un om cu totul şi cu totul special. Citiţi cu plăcere!
Şi, dacă tot cumpăraţi Esquire, nu rataţi nici “Viaţa mea în dosarele altora”, povestea crâncenă a unui fost deţinut politic şi inamic de-o viaţă al regimului dictatorial care află din dosarul de urmărire că era turnat chiar de femeia pe care a iubit-o toată viaţa. Viaţa asta, care se încăpăţânează mereu să bată filmul…
Tare omul, tare articolul.
unde pot citi si eu articolul daca nu am acces la revista?
interesant articolul tau din elle insa nu prea sunt de acord . nu o fi un comportament deviant insa cu siguranta e derutant .
buna.nu are nici o legatura cu postul tau, dar ma intrebam daca stii despre asta? http://youtube.com/watch?v=9nyPzfxdUlM daca nu, amuza-te!
am ignorat până acum revista, crezând că e doar o copie nereuşită a celei americane. dar chiar am fost plăcut surprins, articolele fiind foarte okei. mi-am luat şi foer, pe care tot voiam să îl citesc de ceva vreme. şi foarte tare nenea alexandru.
In filosofia actuală, “postanalitică”, se marchează acut distincţia între Adevăr şi Justificare. Nu se mai caută adevărul, măcar minimalist, ci se propune Justificarea maximalistă. Am clickat pe linkuri. Si ce am găsit ? De pildă : “Poveştile noastre încap în şase cuvinte.” De ce, întreb, ca să ne uităm memoria românească ? Probabil ca da, pentru că urmează un lung text de justificare a celor “şase cuvinte”. Cum să nu râzi copios la unele postări pe blogosferă ?
SPECIOS
Dacă vreţi să vedeţi o exemplificare a termenului, accesaţi :
http://www.erudio.ro/ro/cv/cosmin_alexandru.shtml
SPECIOS
Dacă vreţi să vedeţi o exemplificare a termenului, clickati acel link de la Cosmin Alexandru.
@bloguletsideologic
you’re missing the whole point. intra mai demult pe guerilla, duminica de la 11, un nene care semana cu matale. era tot din craiova parca.
@ cristi
Hai să facem şi puţină Teorie culturală: În ce arhetip cultural se încadrează „the whole point, that I am missing”? Vă ofer şi puţin ajutor cultural – vulgarizator : Veniţi cu argumente din Habermas ! You are missing the whole point ?
Constantin Noica observa că lumea modernă este esenţialmente adverbială. Progresul reprezentărilor despre realitate, pentru noi, înseamnă construirea câtor mai multe locuţiuni adverbiale în limba română. Matematicianul Solomon Marcus ne atrăgea atenţia într – un extins eseu în limba română că însăşi definiţia limitei cu epsilon nu-i decât o locuţiune adverbială. La Universitatea din Cluj, pe vremea comunismului, unii profesori îşi alcătuiau cursurile magistrale ca pe o lungă serie de locuţiuni adverbiale, fiecare durând strict două ore ! Absolvent de la Cluj, criticul Dan Culcer demonstrează ostensiv, în cartea Serii şi grupuri, că bună parte din literatură este serializată în locuţiuni adverbiale. Bine, acum înţeleg şi eu că pentru universitarul român din America este necesar să fie politiceşte corect şi să predice că un eseu despre Irak sau banda Gaza trebuie să se limiteze strict la şase cuvinte. “Şase” înseamnă, pe româneşte, “Fii vigilent, duşmanul pândeşte!”
O zi bună,
bre, widgetul cu tehnocrati e la misto. cind apesi pe el apare asta:
Sorry! We have a zillion pages, but not that one.
The good news is that you’ve successfully discovered our spartan, but friendly Error page.
After you’ve seen all there is to see here, you may find one of these useful:
View posts that contain signup/
View posts, links, and photos tagged with signup/
Or try searching in the search box above.
« Back to Technorati Home
@balauru, mersi că mi-ai spus. l-am scos.