Nu mai ascundeţi mizeria sub Peleş!

Dacă vreţi să vă întoarceţi înapoi în timp, mergeţi la curăţenie într-o zonă turistică. Arheologia gunoaielor ne îngăduie să ne reamintim cu exactitate ce mâncau, ce beau şi cum se gospodăreau românii acum unul sau mai mulţi ani.

Cât a luat caravana Verde003 puţină pauză, 40 de voluntari MaiMultVerde s-au strâns la o acţiune de curăţenie a pârâului Peleş. Au aflat încă o dată că românul e, de felul lui, strângător. El nu aruncă, de fapt, nimic, pune totul bine, pe undeva prin preajmă. Nu se ştie niciodată când poţi avea nevoie de o folie de plastic, de un cauciuc, de un pantof uzat sau de un scutec folosit.

Recunosc că n-am fost în cea mai bună formă, ba mi-am mai şi uitat bocancii acasă, aşa că am purtat o pereche de cizme. Nu eram pregătit pentru asta, iar la pauza de prânz am constatat (cu nedisimulată durere) că făcusem o frumuseţe de bătătură la piciorul stâng, aşa că a trebuit să mă abţin de la ultimele 2 ore de curăţenie.

Totul spre ruşinea mea, căci ceilalţi voluntari erau foarte bine pregătiţi şi au depăşit cu mult aşteptările silvicilor de la Parcul Castelului Peleş. Cele mai dificile (dar şi cele mai preţioase) capturi au fost 4 cauciucuri de camion, care au fost găsite aproape complet acoperite de pământ şi a căror desţelenire şi transport a fost o întreagă aventură.

  1. 🙂
    Dupa agitatia de la TVR era chiar necesara o repriza de efort fizic.
    Nu ati facut totusi o centralizare pe cate kg de mizerii ati scos de acolo?

  2. s-au strans cam doua tone de gunoaie. Cel putin atat am estimat noi, cei de la fata locului, tinand cont ca greutatea medie a sacilor cu gunoaie a fost de 10 kg. La asta se adauga cauciucurile plus 200 kg de smoala aruncata anapoda.

  3. Felicitari pt campaniile tale,astazi am citit si auzit de 2ori de tine din 2 surse diferite, tiam citit articolul din the one, ft tare,realist. Si apoi la antena1 cu proiectul verde003, sunt prea putini azi oameni de cultura ca tine,oameni responsabili cu simt civic.ai mai castigat un cititor zilnic pe site.

  4. andrei radulescu-banu

    Domnule, este curat acum în jurul Peleşului? Aş fi vrut să vizitez, dar aveam o strîngere de inimă.

    Am fost anul trecut în Cîmpulung Moldovenesc, pe un mic drum de munte, şi am întîlnit gunoaie la tot pasul. Aici nişte hîrtii, acolo cioburi de sticle de bere, dincolo cenuşa unui foc făcut de inconştienţi în mijlocul pădurii. Ca să nu mai spun, grămezi de rahat cît cuprinde.

    În plus, nici un pic de preocupare din partea localnicilor despre problema gunoiului. Nu sînt munţii ai lor?! Prostie şi delăsare completă!

    Felicitări pentru iniţiativa curăţării gunoaielor. Poate aşa să mai atragem turiştii şi $$$ care vin cu ei.

  5. e important sa inveti sa traiesti frumos. e important sa faci ce iubesti, si sa iubesti ce faci. eu te admir din toate punctele de vedere.ai o viata geniala.sau asa pare din exterior…

  6. Eu va admir si va doresc spor la treaba in continuare. Ceea ce faceti trebuie masiv mediatizat. In afara de Radio Guerilla si TVR, eventual, ceilalti mediatizeaza actiunile voastre? Intreb, ca nu stiu.

    Ceea ce faceti mi-aduce aminte de vecinii mei nesimtiti care toata viata au crezut ca noi suntem obligati sa strangem gunoaiele dupa ei. Niste cretini cu pretentii.

Leave a Reply