Am observat că, atunci când mă dau cu bicla din Bucureşti, mă întâlnesc cu mult mai mulţi oameni pe care-i ştiu decât atunci când merg cu maşina. Nu-i de mirare, maşina e un fel de cuşcă de lux, bicicleta e un mijloc de transport deschis. În plus, cu maşina nu te poţi plimba (slavă Domnului!) pe trotuar. Acu câteva zile, m-am conversat în intersecţie cu Sorin Trancă, de la Friends, care se dădea pe un scuter foarte şmecheros. Ieri i-am zărit pe Răzvan Theodorescu şi pe Lucian Boia. Pe primul l-am avut profesor ultimii doi ani, la cursurile celui de-al doilea mergeam când eram într-a XII-a. Şi, pedalând, m-am trezit întrebându-mă: a mai scos profesorul Boia vreo carte în ultima vreme şi n-am auzit eu? Voi ce ştiţi?
si uite asa, mergand cu bicicleta exista posibilitatea sa-ti intalnesti toti colegii din liceu 😉
Eu tocmai mi-am comandat “Napoleon III cel neiubit”. Editia respectiva este din 2008, nu stiu daca a mai aparut inainte. Daca da, recunosc ca eu una am descoperit-o de curand.
e unul am ajuns la concluzia ca intr-un oras aglomerat datul cu bikeul e un sport extrem. pe casca trebuie scris KAMIKAZE.
Motiv de intalnit tovarasii e la bere, suc, apa plata si mai putin intr-o intersectie aglomerata…
“ce stai băăăă nu vezi că blochezi strada” citat închis.
http://victorperdevara.wordpress
@Ami, mersi, am să mi-o iau şi eu
La Humanitas, Lucian Boia are deja serie de autor. E bine, merita. Si eu il vad uneori pe stradă, neschimbat, ușor absent, integrat în peisajul bucureștean și totuși cumva în afara lui.
Eu vreau sa ma duc cu bicicleta la nunta.
Ma gândeam serios ca poate ar trebui sa purtam o masca ceva când mergem cu bicicleta, cred ca inhalam un aer destul de viciat acolo in fundul masinilor.
Are cineva statistici info despre asta?
Sunt din Galati, tocmai sunt absolvent de Facultate, doresc sa urmez o cariera in domeniul meteorologiei si climatologiei, vreau sa realizez emisiuni cu caracter stiintific legate de domeniul meteorologiei si climatologiei, initial am vrut sa ma angajez la ANM dar cei de acolo mi-au spus ca au nevoie de fizicieni si matematicieni nu vor geografi cea ce mi se pare absurd, in afara in state un asemenea institut are climatologi si doar cativa fizicieni nu e nevoie sa fie numai fizicieni, dar asta este Romania, bataie de joc fata de stiinta si de cei care vor sa faca ceva, toate angajarile se fac pe baza de realtii pile si multe alte golanii, si noi care tocmai am terminat o facultate stam pe tusa, e normal asa. Doresc ca in viitor sa avem o colaboare si poate o sa realizam niste emisiuni legate de meteorologie, schimbari climatice, inundatii, secete, fenomene meteo extreme etc. Deasemena pot face prognoze meteo de o calitate mult mai buna decat cei de la ANM unde vor numai matematicieni si fizicieni.
Am multe idei despre realizare unor emisiuni cu caracter stiintific, deasemenea am multe cunostinte din mai multe domenii cum este astronomia, am mai bine de 3 ani de cand sunt membru voluntar la un club de astronomie din Galati.
Am multe idei, dar sa imi spuneti o adresa de email unde va pot gasi sa vorbesc cu dumneavoastra personal.
Astept raspunsul dumneavoastra.
dap…asa da…cu bicicleta e altfel
Bicicleta trebuie sa devina mijlocul de transport bucurestean. Deocamdata orasul acesta seamana mai mult cu o capitala a lumii a treia – si din aceasta perspectiva a transportului. din pacate insa, chiar si acum cand infrastructura se reface, nu prea exista grija pentru biciclisti (sau oameni cu dizabilitati); rampele de urcare pe bordura nu se fac la nivel – vedeti ce se intampla peste tot unde se schimba borduri (eu vad in fiecare zi pe Schitu Magureanu). Asadar suiti-va cat mai mult pe bicicleta, si sportul extrem are farmecul sau.
Cartea despre Napoleon al III-lea a aparut anul acesta in Romania, iar din cate stiu mai exista o editie anterioara, dar in limba franceza!
Mie imi place foarte mult “Jules Verne” 🙂