Zi tristă

Pleacă Miruna. Runbaby pentru bloggeri. “Omul de comunicare de la MaiMultVerde“, cum se tot prezintă de un an şi ceva. Mă rog, ea pleacă duminică, dar la noapte plec eu, aşa că nu mai apuc s-o văd. Se duce să lucreze la Oficiul Publicaţiilor Europene din Luxemburg. E un vis mai vechi al ei şi cred că face bine că şi-l urmează. Dar nu-mi pare bine că pleacă…

Miruna Cugler Dragos Bucurenci

Tandem

Am schimbat patru “oameni de comunicare” la Salvaţi Delta şi la MaiMultVerde până când i-am propus ei să facă treaba asta. E postul cel mai dificil de la organizaţie pentru că e zona în care eu vreau mereu mai mult, mai bine, mai repede. E o tortură nobilă, dar tot chin se cheamă că este. Eram prieteni vechi, dar ne iubeam de la distanţă pentru că în ultima vreme ne cam răciserăm. Fiecare cu drumul lui. A fost o soluţie riscantă pentru mine: acum câţiva ani mă hotărâsem să nu mai lucrez cu prieteni, mi se părea că munca împreună strică prietenia. M-am înşelat, în anul ăsta în care am muncit cot la cot de ne-au sărit capacele şi ne-am înjurat ca la uşa cortului ne-am reîmprietenit temeinic.

Nu m-am simţit niciodată atât de bine completat de cineva pe partea de comunicare: Miruna e un om sclipitor de inteligent, are o voce proprie, un verb seducător şi o personalitate copleşitoare. Dar e şi capabilă să emuleze, să poarte un mesaj, să facă, atunci când e cazul, vocea a doua. Eram un tandem perfect sincronizat. Când îmi trimitea un comunicat la două noaptea ştiam că nu mai trebuie să schimb o vorbuliţă, când îmi spunea ce s-a gândit să-i răspundă nu ştiu cărui jurnalist, ştiam că exact aia i-aş fi răspuns şi eu. Asta nu ţine doar de profesionalism, ci de o înţelepciune emoţională. Şi de prietenie. Anul ăsta am descoperit, vorba ei, că ceea ce ne uneşte e mai presus decât ceea ce ne desparte.

La aniversarea MaiMultVerde, am văzut-o strălucind: iubeşte organizaţia asta ca nimeni altcineva. Îi suntem cu toţii datori pentru bunul renume la care Miru a aşezat, vreme de un an, cărămidă cu cărămidă, şi cu care ne place tuturor să ne mândrim. Dar mai mult decât toţi ceilalţi, ştiu bine că îi sunt dator pentru toţi scepticii pe care i-a tras de mânecă, punându-se chezaş pentru mine: hai să-l cunoşti, nu e chiar aşa cum pare, vino să vezi despre ce-i vorba, crezi că eu aş mai lucra aici dacă n-aş şti că merită? E genul de prieten care te vede mereu mai bun decât eşti şi te ajută să te ridici la înălţimea aşteptărilor lui. Probabil că n-o să-i mulţumesc niciodată îndeajuns pentru asta.

I-am urât şi i-am iubit revolta. Din punctul ăsta de vedere, era, de departe, cea mai ecologistă dintre noi. I-am spus odată că sloganul ei personal ar trebui să fie “Nu mi se pare normal”. Azi, în EvZ, e citată cu o frază care începe chiar aşa: “Nu mi se pare normal…”. Aşa că o îngân şi eu acum: Nu mi se pare normal că pleci! Dar nici nu mi s-ar fi părut normal să rămâi. You show them, Miru, pac pac!

  1. Voiam sa pleci, voiam si sa ramai.
    Ai ascultat de gandul cel dintai.
    Nu te oprise gandul fara glas.
    De ce-ai plecat ? De ce-ai mai fi ramas ?

  2. Revin cu un comentariu sa-ti semnalez o scapare:

    *raciseram.
    (Asta pentru si tu ii taxezi pe cei din jur, cu blandete, cu prietenie, dar vrand mereu sa dai limbii romane ce-i al limbii romane).
    Mie, una, mi se pare ca tot ascultand vorbindu-se gresit in jurul meu o sa asimilez aceste greseli. Chiar mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu corectata, fara sa fie cazul, evident.

    Un zambet si vanatoare fructuoasa de oameni de comunicare 🙂

  3. Scuza-ma ca iti scriu offtopic. Este o problema cu index-ul site-ului tau. Se blocheaza Firefoxul cand incerc sa intru pe site si sunt sigur ca e de la vreun banner sau vreo eroare din sidebar, am observat ca daca opresc incarcarea paginii inainte sa apara sidebar-ul, site-ul merge. Incearca sa rezolvi problema. Numai bine

  4. Citeam cum ai descris-o pe aceasta buna prietena a ta si parca imi sarea gandul spre buna mea prietena. Eu nu am gasit niciodata cuvintele alea cele mai bune pentru a o descrie asa ca, decat sa fac vreo greseala, m-am limitat mereu la a-i spune ca este un om al naibii de special si ( cum mai spune ea)cu cateva secunde mai desteapta decat ceilalti.

    Nu vreau ca randurile astea sa fie scrise ca un comment la un post (dar nu prea am alta alternativa), ci mai degraba ca o rugaminte de a acorda o sansa ( stiu ca suna putin ciudat si o sa vezi mai apoi ca si putin nelalocul ei).

    (Ah stiu ca sunt o nemernica pt. ce-i fac acum si ca e mai mult decat posibil sa se supere pe mine daca afla , dar asta e ! )Ce vreu, vreau sa-i dai sansa bunei mele prietene de a lucra cu tine, de a lucra pentru Mai Mult Verde exact pe partea de comunicare (este talentul ei maxim si eu stiu asta si ea stie asta si il pretuieste prea bine si il traieste si mai bine).

    Daca as sta acum sa-ti dau detalii despre background-ul ei ai intelege de ce spun ca este exact tipul de om pe care ai vrea sa-l ai in echipa ta.Dar cum nu se cuvine, nu o sa fac gestul asta. O sa spun doar ca a fost voluntar mai bine de 3 ani de dimineata pana noaptea tarziu intr-o organizatie foarte mare, ca a coordonat departamentul de comunicare si ca ( din ce am observat eu) promoveaza ca model de activitate si transparenta Mai Mult Verde desi nu are nimic de a face cu aceasta organizatie.

    Realizez ca nu am dreptul sa cer lucruri pentru care nu pot sa bag mana-n foc ca ea sau oricine si le doreste, dar in cazul asta e doar o chestie pe care nu prea stiu s-o explic,stiu doar ca trebuia s-o fac.

    Ti-as lasa link-ul catre blogul ei doar ca sa-ti faci o idee si sa vezi ca nu bat campii, insa nu pot pt ca iti cam citeste blogul( in orice caz, ai adresa mea de mail daca te gandesti sa-mi dai un raspuns).

    Te rog sa nu-ti para deplasat gestul asta al meu.

    Numai bine.

  5. @acum’s x, mulţumesc pentru propunere, dar am recrutat deja pe cineva pentru postul Mirunei. nu a fost o plecare intempestivă, ci ceva ce pregătim împreună de ceva vreme.

  6. frumos articol, forumoase aprecieri.
    ce m-a intristat la post-ul asta a fost faptul ca din ce in ce mai mult constat ca sunt foarte putini oameni care stiu sa-i apercieze pe cei cu care au lucrat… stiu sa le recunoasca meritele… stiu ca acel “multumesc” face mai mult decat 30% marire la salariu
    eu sunt la inceput de drum (app 4 ani experienta in campul muncii si job nou de 8 luni :D) am lucrat cu oameni care stiau sa-si faca meseria foarte bine, excelent pot spune… dar din pacate niste caractere insuportabile… si constat ca este o intamplare obisnuita… trist

Leave a Reply