Am apucat să citesc doar o parte din raportul Riscuri şi inechităţi sociale în România, cel care face atâta vâlvă în presă zilele astea.
Şi tare mă tem că mă aflu deja într-o minoritate excentrică: cei care chiar citim un document înainte de a-l dezbate.
Raportul Comisiei Prezidenţiale este una dintre cele mai lucide radiografii ale societăţii româneşti contemporane, cu inechităţile ei scandaloase, cu politicile ei economice aiuritoare şi cu metastazele acestora – cancerele care distrug păturile sociale cele mai expuse.
Din păcate, Eugen are perfectă dreptate: toată dezbaterea despre decriminalizarea drogurilor şi a prostituţiei este o formă de “alterare gravă a capacităţii de testare a realităţii”, adică de nebunie.
Nu vedem, nici când ni se prezintă, negru pe alb, cu cifre de necontestat, bolile de care suferă societatea în ansamblul ei. Nu dezbatem serios, nu constituim grupuri de lucru, nu căutăm cu adevărat soluţii. Dar ne trezim vorbind, scandalizaţi sau băşcălios, despre droguri şi despre prostituţie.
Suntem ca un bolnav terminal, cu plăgile supurânde, incapabil să se mai deplaseze, dependent de toată ţevăraia care îl curăţă şi îl hrăneşte, livid, cu tegumentele deshidratate, care hohoteşte macabru, scuipându-şi plămânii şi grăbindu-şi moartea.
V-am speriat? Citiţi Raportul.
speram sa scrii si tu.
de ce sa nu se legalizeze in primul rand prostitutia politica + euforia politica?
titlul articolului este putin lipsit de inspiratie . unul mai expresiv trebuia sa includa ceva hardcore sex – droguri si ruocheri ( pardon ! un clip cu niste manele caracteristice plaiului cu boi mioritici ) traficul generat de atentia si interesul cititorilor era pe masura presupun eu . pentru ca – intr-adevar – sexul si drogurile sunt bine cotate in societate . depinde insa din ce perspectiva sunt privite !
p.s. la fel ca si articolele din trecut in care se vorbea de tipizarea si donarea de singe !
p.p.s. este cumva ilegal in romania sa te declari “antiroman” ? ceva atat de grav ca si antisemitismus ?
eu cred totusi ca e acceptabil !
Hai sa gasim solutii. Daca niste oameni cu ceva mai multa minte, interesati de problemele Romaniei mai mult decat politicienii, ne-am aduna si am discuta serios pe anumite problematici de genul ‘doar 21% dintre copiii romi de vârstă 15-18 ani erau încă elevi, am face un plan de analiza a cauzelor si naturii problemei, si am construi un plan de actiune de redresare a situatiei, crezi ca ar putea exista vreo posibilitate sa influentam cu ceva factorii decizionali?
cum asa ?
nu inteleg ! un comentariu intra la moderat si altul nu ! ? pot sa ma depravez pe blog dupa bunul plac sau nu !? voila !
sau …toata tarashenia este dependenta de pseudonimul folosit ? tih .. ce mai lipsa de originalitate !
rusinica ! repede !