Dragoste în vremea bicicletei

lovemybikelogoDragostea nu ține cont de vremea de afară. Voi fi alături de comunitatea bicicliștilor din capitală duminică, 14 februarie, de la 11:00 la cafeneaua Van Gogh, la invitația ilovemybike.ro, să arătăm că e vremea bicicletei.

Alături de iubitorii transportului alternativ pe două roți, ilovemybike.ro va decerna premiile concursului de fotografii cu biciclete și va oferi revizii gratuite pentru cei care se hotărăsc să înfrunte la pedale frigul și zăpada.

:: detalii pe ilovemybike.ro

  1. Am două veşti pentru Exarhu: vestea proastă e că încălzirea globală are, totuşi, loc. 2009 a fost cel mai cald an al decadei, spune NASA. Vestea bună e că maşinile electrice merg pe zăpadă. Eu m-am descurcat de minune zilele astea cu Prius-ul.

  2. am o veste cutremuratoare pentru posesorii de Prius.
    1 este o masina hibrida, nu electrica
    2 consuma peste 9l de benzina in aglomeratie
    3 masinile hibride sunt o solutie de compromis, nu reprezinta o solutie reala de combatere a poluarii, un diesel normal consuma 5l nu 9l, moda lor este valabila in state unde consumul mediu al unei masini ese undeva intre 15-20l, in Europa dai dovada de prostie crunta daca cumpei asa ceva in loc sa cumperi un polo de 1.2 l benzina cu consum de 5l sau mai putin.
    4 exista o lege de bun simt a fizicii care zice ca daca intr-un sistem bagi x energie, maximul scos este x, asta in conditiile unui sistem perfect mecanic, ceea ce exista doar teoretic, la masina aia bagi benzina si ea trebuie sa alimenteze 2 motoare
    5 s-a demonstrat practic ca un prius alergat consuma mai mult decat un bmw m3, si ala are cai puetere multi, care merge constant la 5 m in spatele hibridului, vezi top gear.
    6 masinile de la vw cu noua tehnologie de injectie a benzinei consuma mult mai putin decat caramida aia de prius sau cea de la honda, vezi datele oficiale date de producator
    7 singura solutie viabila pentru viitor este producere energiei la purtator, ca in cazul benzinei, si hidrogenul este deocamdata singura solutie lasata sa circule in media dar apare iar ecuatia energiei, ca sa il produci consumi mai multa energie decat cea pe care o degaja el
    8 masini propulsate solar nu vor aparea niciodata pentru ca nu poti vinde energia solara si este un produs nefezabil economic, daca statul pierde taxele din benzina ele trebuie inlocuite cu altceva si cu ce sa le inlocuiesti?
    studiaza sa vezi cat din pib reprezinta taxele impuse asupra benzinei si motorinei la noi in tara sau in germania

Leave a Reply