De curând MaiMultVerde s-a mutat în casă nouă. Ea se află pe strada Icoanei numărul 96A (chiar după colţ de intersecţia cu strada Vasile Lascăr), la etajul 3. Clădirea este opera arhitectului Matei Georgescu şi a fost premiată în cadrul concursului Aquapanel pentru “acurateţea tehnică a faţadei”.
Casa nouă a MaiMultVerde este cu adevarat o casă eco. La exterior, stratul din Trespa, un material special, permite casei o ventilaţie aparte care scade temperatura din interior în timpul verii si o păstrează mai mare în timpul iernii, când temperatura exterioară scade mult. Unde mai pui că este şi frumos colorată, fiecare etaj în nuanţa sa diferită.
Apa pe care o folosim în interior este încălzită cu ajutorul panourilor solare de pe clădire. Sistemul acesta captează si foloseşte inclusiv apa de ploaie. De asemenea, este dotată cu centrale cu dublă condensaţie. Toate acestea contribuie la o binevenită scădere a costurilor de întreţinere.
Chiar şi vopseaua este ecologică, deşeurile se colectează selectiv în containere speciale pentru hârtie, plastic, sticlă şi metal, iar la intrare rastelul Cicloteque roşu ne găzduieşte mândru bicicletele cu care venim la serviciu.
În concluzie, arată-mi unde locuieşti ca să-ţi spun cât de verde eşti.
Cladirea in sine nu mi se pare chiar frumoasa, poate pentru ca sunt inca puternic ancorata in trecut, imi plac mai putin operele de arhitectura moderna.
In rest insa mi se pare absolut laudabila initiativa de a face totul cat mai sustenabil natural. Bafta in continuare si numai bine in locatia cea noua 😉
ce frumos ar fi sa aiba toti initiative ca asta. si nici nu e asa de greu…
Foarte simpaticuta casa asta noua. Ce-am observat eu in domeniul proiectarii de cladiri (si aici e vorba de la case de locuit pana la blocuri de x etaje) e ca arhitectii nu prea tin cont de nevoile de ventilatie, incalzire etc. ale cladirii. Proiectul ar trebui sa se faca in asa fel incat toate aceste sisteme sa fie gandite de la inceput, ca sa nu-ti apara ulterior pe fatada noua si frumos proportionata sistemele de ventilatie, scurgerile de la apa de ploaie si asa mai departe.
Tot respectul pentru d-nul arh. Georgescu. Ar trebui (daca nu este deja) sa fie profesor la o facultate de arhitectura. Stiu din experienta ca ducem lipsa de profesori arhitecti cu o gandire ca a lui.
arata foarte bine noua cladire!as vrea sa vad imagini si din interior!
Eu nu vad rastelul si nici biciletele…Vad doar masini:)
imi place cladirea.nota 10!
sunt convins ca Don-Eco-Bucurenci a inclus la materiale verzi si minunata hidroizolatie bituminoasa de pe etajele in console (a carei solutie arh le-a triplat suprafata in plan), betonul care acopera toate spatiile verzi din jurul cladirii si materialul ecologic Trespa pt a carui fabricare a rezultat o caruta de deseuri toxice. Dar imaginea si mutra zambareata pe fond verde de prin reviste conteaza ce naiba…
Multumim tuturor pentru aprecierile sau comentariile la adresa noului
sediu al MaiMultVerde. Promitem sa punem si fotografii cu rastelul si bicicletele noastre si chiar si fotografii din interiorul biroului. Comentariile voastre ne ajuta sa fim mai buni.
@ knt – Ai dreptate cu lipsa spatiilor verzi si deseurile rezultate in
urma productiei materialelor folosite la realizarea cladirii. Insa, avem si
noi argumentele noastre. Intr-un Bucuresti lipsit de spatii verzi, dar
intesat de cladiri construite intr-un mod nedurabil, ne-am bucurat sa gasim
o varianta de compromis. Chiar daca cladirea ocupa tot spatiul si nu s-a mai
putut realiza o zona verde, iar constructia ei (inclusiv productia
materialelor folosite) a avut un impact asupra mediului, ne bucuram ca
reusim sa reducem acest impact prin materialele folosite atat in interior,
cat si in exterior, amenajarea interioara cu foarte multe plante si
comportament verde. Suntem constienti de faptul ca fiecare activitate este
poluanta, inclusiv constructia de locuinte, insa incercam sa reducem
impactul atunci cand este posibil.