E o ironie și în același timp un lucru cu tâlc faptul că cea mai pariziană arteră a Bucureștiului are nume rusesc. O promenadă pe șoseaua care poartă numele generalului civilizator de la începutul Epocii Moderne e suficientă ca să înțelegi cum de i s-a putut spune orașului de pe Dâmbovița “micul Paris”. De altfel, ideea de “plimbare la șosea” e suficient de anacronică ca să nu producă aglomerație, așa că ți-o recomand cu încredere ca alternativă de weekend la Herăstrău.
Am făcut doi ani de liceu de informatică și alegeam întotdeauna să merg pe jos de la Piața Victoriei, prin Parcul Kiseleff spre strada arh. Ion Mincu. Nu-mi înțelegeam colegii care preferau să se înghesuie în autobuzul 300 care se târa pe B-dul Mihalache în loc să ia o gură de aer curat și să savureze câteva priveliști ale Bucureștiul de altădată. Când m-am mutat în Sava, cel mai tare am regretat că am pierdut această plimbare la șosea care-mi dădea o energie bună pentru întreaga zi.
:: află pe Bucharest by hand de ce cred că jumătatea nordică a Șoselei e sinonimă cu istoria României moderne
:: sursă foto: aici
erai ecologist dinainte sa se fi inventat termenul:)
altele erau vremurile, nu era atat aglomeratie, atatea masini, atata nervozitate, atata poluare, atata galagie,atatea s-atatea………
🙂 bataia cu flori
miscarea e totul, mai ales cind ai inaintasi!
Vizavi de denumirea ruseasca nu e una singulara in Romania. Un prim exemplu care-mi vine acum in minte sunt denumirile judetelor Gorj si Dolj care au tot origini slave/ruse.
asa mitza, gorjul rulz. hihi, si irina e nume tot rusesc. sa revenim insa, allooooooo!!!!!! domnu’ bucurenci, unde-i poza de pe blog? imi facea si mie dimineata mai frumoasa 🙁