Am inaugurat ieri în Parcul Drumul Taberei nu doar un nou centru de închirieri de biciclete, al patrulea din rețeaua Cicloteque, ci şi drumul către un București mai îngrijit și mai bine îmbrăcat.
Ne-au fost alături Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, Zoli Toth (Sistem), Lucian Mândruţă (Antena 2), actorul Dorian Boguţă, Alexandru Constantin (Prima TV), Ştefan Lungu (Ministerul Dezvoltării regionale şi Turismului) şi compozitorul Zsolt Kerestely.
Ei au defilat în ţinute elegante puse la dispoziţie de Trends by Adina Buzatu şi au demonstrat că este posibil să mergi pe bicicletă chiar şi atunci când situația sau profesia cer o vestimentaţie elegantă.
Partenerii noului centru Cicloteque au fost reprezentați de Cristian Poteraş, primarul Sectorului 6, şi de Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al UniCredit Ţiriac Bank.
Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi din România, numără în acest moment patru centre. Săptămâna viitoare va fi deschis al cincilea centru, în Parcul Titan.
Primul centru a fost din 2008, cu sprijinul Universităţii Bucureşti, şi se află în cadrul Facultăţii de Drept. Alte două centre, deschise în 2010, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti și al Primăriei Municipiului București, se află în Parcurile Tineretului şi Herăstrău. Acum s-a deschis şi al patrulea, în Parcul Drumul Taberei, iar Cicloteque a devenit o reţea de bike-sharing în adevăratul sens al cuvântului. Utilizatorii pot închiria bicicleta dintr-un centru şi o pot returna în altul.
În 2010, s-au înscris în sistemul Cicloteque 11.970 de utilizatori, iar bicicletele au fost închiriate de peste 20.000 de ori.
Reţeaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi al Universităţii Bucureşti.
da, frumos, pacat ca e doar asa, pentru poza..daca domnii acestia chiar ar folosi bicicleta in viata de zi cu zi ar fi ceva, dar sunt convinsa ca circula cu masinile personale..
Da, arata bine domnii, imbracati in hainele de la firma Trends a Adinei Buzatu. Pacat ca totul nu este decat pentru publicitate si nu se face nimic pentru cei care chiar iubesc acest sport. Pe strada nu poti sa mergi ca te lovesc cei cu masinile, pe pistele pentru biciclete nici atat, intrucat acestea sunt ocupate de masini parcate tot de cei care sunt gata sa te faca una cu asfaltul daca le incalci “teritoriul”.
Asa ca domnul ministru mai bine ar face ceva in acest sens, decat sa pozeze pentru reclame.
@Robert: la ce te referi? La faptul ca domnul ministru ar trebui sa faca ceva in privinta nesimtirii soferilor?
De ce a disparut Mandruta la sfarsitul emisiunii?
@MrZ ptr ca trebuia să ajungă la Antena2, la propria emisiune, care se transmite din alte studiouri decât cele din care emite Antena3
@Daniela, despre mine, ministrul Borbely, Lucian Mândruță, Zsolt Kerestely, Zoli Toth îți garantez că folosim și bicicleta ca alternativă la automobil în viața de zi cu zi. Eu, de exemplu, merg și cu automobilul, și cu scuterul și cu bicicleta, în funcție de vreme și de programul zilei. Lucian Mândruță folosește și el toate aceste mijloace de transport. Zsolt Kerestely are 7 biciclete.
Dar de prețurile nesimțite nu spui nimic?
@Cristian, vorbești de tariful obișnuit de 2 lei pe oră sau de cel de 1 leu pe oră redus pentru studenți, șomeri și pensionari?
Vorbesc de aia 10 lei pentru cei care n-au chef să se înregistreze.
Ăia sigur au chef să-şi cumpere o bicicletă, dacă n-au chef să se înregistreze.
Ete scârț! E vorba de faptul că ori ne dăm verzi și mari binefăcători ori recunoaștem că suntem afaceriști și atâta tot (aș fi zis bișnițari pentru că-mi place cum sună, dar era un termen cam dur).
mie tarifele mi se par pomana avand in vedere ca bicicletele sunt intr-o stare inca foarte buna si arata ca noi. de cand le-am incercat bicicletele am simtit ca Cicloteque isi respecta clientul fidel, iar prin abonament chiar il incurajeaza/il impulsioneaza sa petreaca cat mai mult timp pe 2 roti 🙂
Mi se face sila cand vad ca unii chiar incearca sa faca ceva bun in Romania si sunt luati la misto. Bicicletele alea cu siguranta au costat ceva si mai trebuie si intretinute, ca romanul nu prea stie sa se poarte frumos cu lucrurile altora. Daca ai bani sa dai 7-8 RON pe o bere sau un pachet de tigari cu siguranta ai si 1-2 RON / ora ptr o bicicleta. Asa ca data viitoare mai taceti din gura si nu mai comentati atata.