(aventuri din Carpați, partea a patra)
Intrarea pe traseu e străjuită de un marcaj decolorat pe o tablă ruginită și de crucea metalică a unui tânăr pentru care Brâna Caprelor a fost ultima ascensiune. Apoi poteca urcă vertiginos și se transformă într-un perete vertical de piatră de-al lungul căruia atârnă un cablu.
Drumul până pe creastă e compus din mai multe astfel de escalade, dar priveliștea panoramică asupra Cheilor Râmețului este neprețuită. Nu e un traseu ușor și nici foarte plăcut dacă ai rău de înălțime, dar, cu prudență și echipament adecvat (noi aveam, din păcate, sandalele cu care traversaserăm Cheile, nu ne dăduse prin cap să ne luăm bocancii în rucsac), poate deveni una dintre cele mai spectaculoase amintiri din Carpați.
În ce mă privește, abia când am văzut Râmețul sub mine și am putut sta de vorbă de la egal la egal cu versantul sudic al Cheilor, am simțit că am ajuns la munte.
:: Norii negri (prima parte) | Teme-te de ardeleni chiar și când îți dau sfaturi (a doua parte) | Cum am intrat la apă pe Cheile Râmețului (a treia parte) | Vânătările Ponorului și Huda lui Papară (a cincea parte) | Alcoolismul s-a născut la sat (a șasea parte) | Istoria suferinței (a șaptea parte) | Oameni de toată isprava (a opta parte) | Ce i-a uimiti pe brădeșteni (ultima parte)
:: mountain blogging powered by Mitsubishi ASX
Dragos, chiar acum plec la un concurs de aventura cu startul la Rimetea si mi-am dat seama ca este foarte posibil sa ajungem exact pe traseele descrise de tine. Daca este asa, corespondenta ta a fost cu atat mai utila 😀 Pe aici este distractia: http://carpathianadventure.ro/ca11/
frumos. incearca si Negoiu, data viitoare.
more 🙂
@Silviu, sunt onorat. Unde mergi tu e treabă serioasa (ca toate lucrurile de care văd că te ții de niște ani). Eu mă mai distrez o vreme la categoria amatori 🙂
Salut Dragos . Felicitari pentru traseul facut. Este unul dintre cele mai frumoase din zona. In Cheile Rametului se tin si concursuri de escalada, se fac si ture de trekking..
Zona are un potential deosebit si cred ca merita vizitata.
Daca tot ai fost pe Brana Caprelor din Rametea, eu iti recomand sa mergi si pe Brana Caprelor din Buila Vanturarita(aici se ajunge intrand din cheile Cheii) , Brana Caprelor din Bucegi(pe ea se poate ajunge plecand de la Malaiesti), si pe Brana Caprelor din Piatra Craiului. Toate ofera niste provelisti superbe.
Ca o curiozitate, cheile Cheii din Buila ar fi cele mai salbatice din Romania. Merita sa le vezi. Eu am fost de 3 ori si tot nu m-am plictisit de ele.
Uite aici cateva cuvinte si poze cu traseele de care iti vorbeam:
https://danchitila.wordpress.com/2010/07/15/creasta-buila-vanturarita-si-cheile-cheii/
https://danchitila.wordpress.com/2009/06/15/bucsoiu-si-brana-caprelor_iunie-2009/
https://danchitila.wordpress.com/2011/03/26/fascinatia-crestei-nordice/
Numai bine
Dragos, da, chiar acolo am fost si marturisesc ca m-am indragostit de locurile magice pe care le-am vazut. Cum am fost cam pe fuga (la propriu) nu am reusit sa facem fotografii dar ale tale imi aduc aminte de ce am vazut…
@Silviu, păi vezi? de-aia-mi place mie la amatori, mai stai oleacă, admiri peisajul, mai faci o poză, mai schimbi obiectivul, nu te grăbește nimeni 🙂