Interzicerea pescuitului industrial in Delta

Aflat in Delta Dunarii, la invitatia Asociatiei “Salvati Delta – AC”, premierul Calin Popescu-Tariceanu a participat la o intalnire de lucru pentru analiza starii Rezervatiei impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale si cu reprezentantii “Salvati Delta – AC”.

Pe agenda intalnirii s-au aflat procesul de reconstructie ecologica, problema pescuitului industrial, braconajul, normativul arhitectonic si urbanistic, centralele eoliene din Dobrogea, sistemul de colectare a deseurilor.

In urma intalnirii, premierul le-a cerut Ministerului Mediului, Administratiei Rezervatiei si Agentiei Nationale pentru Acvacultura sa realizeze studiile necesare pentru a putea promova o masura de interzicere a pescuitului industrial in Delta Dunarii pentru o perioada de mai multi ani.

Potentialul turistic al Deltei este strans legat de pescuitul sportiv, care devine din ce in ce mai putin atractiv pe masura ce populatia piscicola din Delta se afla in scadere din cauza pescuitului industrial si a braconajului.

Intalnirea de lucru a avut loc la complexul turistic de la Somova-Parches, care, impreuna cu complexul de la Sf Gheorghe, sunt singurele constructii turistice din Delta care respecta specificul natural al zonei si sunt construite numai cu materiale locale, reusind sa ofere servicii turistilor la cele mai inalte standarde.

Foto log

Premierul a venit la Somova vineri dimineata cu elicopterul

Intalnirea de lucru

Paul Cononov, Guvernatorul Rezervatiei, Liviu Mihaiu, Presedintele “Salvati Delta – AC”, premierul Calin Popescu-Tariceanu, Ovidiu Silaghi, ministrul turismului

Conferinta de presa

Somova – Parches

Complexul de lacuri


Asa ar trebui sa arate Coridorul Verde al Dunarii de Jos, adica intreaga lunca a Dunarii inferioare, daca procesul de renaturare, pentru care
“Salvati Delta – AC” face lobby, va fi pus in practica. La ora actuala, Ministerul Mediului a inceput studiul de fezabilitate pentru acest proces.

Satul de vacanta

La ora 18 premierul a decolat spre Bucuresti

:: Mai multe imagini pe site-ul Guvernului.

Leave a Reply