1. As sustine si eu campania asta cu toata convingerea daca as fi sofer bucurestean. Dar, intotdeauna prefer metroul sau ratb-ul 😀

    Oricum, cred ca va trece mult pana cand traficul auto din Bucuresti va deveni unul ok, pentru ca tocmai acele persoane care blocheaza intersectiile nu sunt prezente pe bloguri. Parerea mea.

    http://www.pleiada.wordpress.com

  2. cred o sa claxoneze de doua ori mai disperat cel din spate (daca nu stie sa citeasca), dar s-ar putea sa aiba un efect. macar de buzz.

    dar nu inteleg adresa de e-mail: sieunu? nu ar trebui sa zica “nici eu”? Sau vrea sa spuna “si eu unu”, adica un sticker?

    mda, tara arde si eu am probleme filologice 🙂

  3. 🙂 foarte frumos, interesant, chiar sublim… dar nu pentru bucuresteni. oricum, eu nu stau in Bucuresti si ii cunosc asa doar tangential, dar din minimul ala pe care il stiu, cred ca nu o sa aiba succes. Sau poate o sa am vreo surpriza… desi eu cred ca ar merge mai bine un proiect de fluidizare a traficului facut si implementat de o companie competenta in acest sens… si care sa nu aiba nicio treaba cu primaria.

  4. Eu am crezut la inceput ca este o ramasita de pacaleala de la ziua de ieri, dar vad ca totul este foarte serios. Dar daca cel din fata ta o blocheaza, atunci se pune? Ca tu ii blochezi pe ceilalti…

  5. Asta nu e o solutie.
    O sa fie tot atatea masini pe strazi.
    Din perspectiva mea de pieton neinteresat singurul metode de a micsora numarul de masini din bucuresti sunt:
    1. Sa avem continuu summit Nato/Francofonie
    2. O majoritatea a soferilor sa faca frumos car pooling. Adica sa imparta masina. In zona mea se blocheaza zilnic strada pe mai mult de 1 km pentru ca soferii trebuie sa stea fiecare in masina lui si sa claxoneze.
    Daca fiecare dintre ei ar invita un vecin, coleg, prieten (cu masina) in masina lui de dimineata si ar merge impreuna catre munca, ar fi o masina mai putin pe strada.
    Daca 5 soferi fac chestia asta din 5 masini ajungem la 1.
    Pai nu-i mai bine?
    Sigur ca e idealist, insa in statele civilizate se intampla.
    Si da, se poate repeta seara.
    Ce pisici, majoritatea celor cu masina merg, sa zicem, in zona centrala, pana in Nord. Chiar nu se cunosc intre ei? Nu se pot lua unii pe alti de la munca? Sau duce la munca.

    Dar, sa ne plangem in continuare ca e trafic si sa ne punem stickere ca asta sigur deblocheaza intersectia.

  6. salut initziativa civica (de laudat)
    e greu pentru un ardelean obishnuit cu decentza in trafic sa traiasca shocul de a fi claxonat pe roshu ca primul la semafor….. e terifian shi ca dupa ce te opreshti pe banda 1 la stop sa vezi cum curg mashinile pe roshu pe langa tine ( te face sa te simtzi ca un vitzel= da io nu ma simt)
    cred ca totul pleaca de la taximetrishti (care in marea lor majoritate sunt marlani) iar de la ei s-a intoxicat shi marea masa dee soferi….imi pare sincer rau pentru soferii bucuresteni

  7. Radu Nicolau

    Orice initiativa e binevenita daca in Bucuresti (sau in Romania) vom trai mai civilizat, vom circula mai fluent, va fi redus stressul indus de mitocania cotidiana.
    Din pacate, acest gen de initiative par actiuni “pasuniste”, pline de lirism, comparate cu virulenta si acsensiunea continua a mitocaniei.
    Eu cred ca exista o singura cauza a relelor legate de circulatie (fie in Bucuresti sau pe sosele patriei) si pericolele ei: lipsa de actiune a Politiei.
    Exista lege? DA!
    O aplica Politia? NU!
    De ce? Aparent e un mister, dar judecand mai profund e raspunsul nu poate fi decat unul simplu: pentru ca politistii (de la ministru pana la al din strada) se complac in aceasta mitocanie, deci devin la randul lor mitocani.
    Vreti sa va lamuriti care e mentalitatea politistilor? Va invit, de exemplu, sa petrecti cateva ore pe strada Logofatul Udriste din Bucuresti unde isi are sediul Brigada Politii Rutiere; veti vedea ca primii care intra pe sens inetrzis sunt politistii; primii care opresc in locuri nepermise sunt politistii, primii care parcheaza si blocheaza garajele din zona, sunt … politistii.
    Cum vreti sa aplice ei legea cand multi dintre ar trebui sa fie primii sanctionati? Corb, alt corb, un ochi, alt oci, etc.etc.; rezultatul este haosul pe care il traim in fiecare zi.
    Propun ceva concret care sa puna presiune pe Politie, politisti si mitocani: atasarea la site-ul http://www.eunublochezintersectia.ro a unui site adiacent si complementar: http://www.eisuntmitocaniicareneblocheaza.ro
    Pe site, propun sa fie postate fotografii/filme surprinse in trafic, cu specimene care:
    – depasesc coloana pe contrasens
    – depasesc refugiile de pietoni
    – blocheaza intersectiile
    – trec pe rosu
    – opresc in locuri nepermise
    – blocheaza alte vehicule (parcari ilegale)
    – distrug spatiile verzii cu masinile lor impunatoare
    – etc., etc., etc.
    Adica propun un site care sa “demaste” mitocanul cotidian din jurul nostru.
    Daca pe site apar poze/filme cu data si numerele masinilor “infractoare” le putem trimite la Politie si, saptamanal, lunar sau cincinal, putem cere autoritatilor (aparent total lipsite de autoritate!!!) sa ne spuna ce masuri au luat impotriva contravenientilor; le oefrim adica o voluntara mana de ajutor
    Ar fi posibil ca lunar sa fie premiat cel mai mare mitocan, cel mai nesimtit sofer, etc. si astel sa oferim unor concetateni sa fie public facuti de cacat!
    Sunt convins ca o Politie activa, cu chitantierul in mana si fara compexe politice selective, ar salva pana la urma multe vieti pe soselele Romaniei, descurajand inconstienta, imbecilitatea si mitocania omniprezente azi.

    Aaaah, inca ceva! Propun o initiativa legislativa care sa dubleze amenzile si penalitatile in cazul in care mitocanul este sofer de taxi, autobuz, autocar, masina de politie (Ehehe!). Acesti soferi au, in plus, responsabilitatea pasagerilor, traiesc din sofat si daca nu respecta legile n-au ce cauta pe strada.

  8. Multumesc Smilla, ai dreptate.
    Am facut modificarea, noua adresa de mail e:
    nicieunu@gmail.com(nicieu era luat). Bine, functioneaza si cea veche.

    Ma bucur ca acest proiect a intrat in miscarea Browniana a internetului si ca nu sunt singurul care crede in ea, si mai mult, ca primesc ajutor.

    E o opera colectiva, e pentru noi, noi traim aici, acum, noi putem sa facem ceva si asta incepe cu Eu.
    Multumesc ca ai dat din Eul tau(cult) mie, noua; ca ai Dezvoltat Ideea.

Leave a Reply