1. Buna ziua!

    Domnule Bucurenci

    Am vazut ca sinteti un iubitor de natura, si as dori sa investigati un caz de braconaj (se pare ca se face cu autorizatii de pe la Bucuresti) de pe un lac aflat pe riul Siret…pescuit industrial in perioada de prohibitie pe lacul de acumulare Calimanesti-Vrancea.
    Am mai semnalat cazul la toate Garzile de mediu din zona, cea nationala, ministerului agriculturii si Presidentiei. Cred ca ati ghicit daca am primit vreun raspuns. Daca puteti face publica o investigatie o sa va transmit ceva detalii, foarte multe informatii nu am reusit sa strang.

    Multumesc

  2. ba s-avem pardon, şi eu tot picnicar sunt, si de 1 mai am curăţat şi mare parte din ce era în pădure înainte să ajung eu.

  3. desteaptateromane

    “Moarte picnicarilor” … hm
    Cine nu e picnicar? Cine nu vrea sa scape de Bucurestiul murdar si sa iasa “la iarba verde” si de ce nu, sa faca un gratar.
    Mie imi place sa merg cu rucsacul pe munte, dar majoritatea prefera doar un picnic.

    Nu e rau sa fii picnicar, e adevarat ca e rau sa fii nesimtit, poate titlul ar trebui schimbat 🙂

    Eu am plecat de multi ani din Romania, dar imi amintesc cum injuram ca eram in Bucuresti si nu aveam unde sa ies la sfarsit de saptamana. Mergeam cu masina intr-o padure la Chitila si intram pe niste carari printre copaci pina gaseam un loc. Noi eram oameni cu bun simt si nu lasam gunoaie, dar e suficient sa fie cativa nesimtiti pt ca in timp padurea sa devina un morman de gunoi. Si apoi daca te trece o nevoie ce faci? Dar daca la 10 m vin niste manelisti care dau muzica tare ce faci?

    Solutia nu este sa ii sensibilizezi sau sa ii educi pe nesimtiti.
    Solutia este sa ca primaria sa le ofere oamenilor un loc civilizat unde sa iasa “la iarba verde”. Atata vreme cat omul nu va avea posibilitatea sa iasa la un picnic in mod civilizat, toate padurile din jurul Bucurestilor vor fi mormane de gunoi.

    Poate ca ati vazut cum se practica “afara”. Exista parcuri cu loc de parcare, mese si banci, loc de gratar, cosuri de gunoi, grup sanitar si legi clare si chiar dure. De exemplu in Toronto in parc nu ai voie sa bei 🙁 si din cand in cand vezi un tip in uniforma care se plimba discret printre picnicari.
    Am vazut cum niste arabi au fost dati afara pt ca nu au vrut sa dea muzica mai incet.

    In concluzie, afisul e tare, dar fara mare efect. Ar trebui sa cereti primariei sa faca locuri de picnic.
    S’auzim de bine!

  4. De 1 mai am ajuns la Trei Brazi, Predal. Am zis ca inebunesc. Jeg, jegosi, atevisti, peturi, motocrosisti, nu puteam vedea muntii (si Trei Brai era mirific) de fumul micilor, de talciocul ingrozitor, de vilele postate in pictograma Masivului Mucegi si asa mai departe.

    Bucurenci,
    Posteza-ti contul de la mai mult verde pe blog si restul datelor. Redirectionez 2%.

    Organizati si un program fain de voluntariat!

    Succese,

    Ciucu

Leave a Reply