Mulţumesc

Frunzărind comentariile legate de plecarea mea din studioul Televiziunii Române, o prietenă mi-a atras atenţia că e posibil să fie prima dată când cititorii mei sunt mai degrabă în asentimentul meu, decât în dezacord cu mine. Am zâmbit. O dată pentru că are dreptate şi a doua oară pentru că această susţinere m-a surprins, ca orice lucru frumos, când mă aşteptam mai puţin.

Când faci gesturi pe care ţi le dictează conştiinţa, nu te aştepţi să câştigi şi concursul de popularitate. Am ştiut, din clipa în care am părăsit platoul, că voi dezamăgi, că voi contraria, că voi supăra. Am ştiut, de asemenea, că nu puteam face altceva, aşa că am făcut faţă criticilor (şi n-au fost puţine) cu destulă relaxare.

Dar mărturisesc că am fost pesimist şi nu m-am aşteptat ca atâţia alţii să înţeleagă perfect gestul meu şi ceea ce am vrut să transmit cu ajutorul lui. Când m-am întors seara de la Piatra Neamţ, pe blog mă aşteptau peste 40 de comentarii (acum sunt aproape 100). Cele mai multe dintre ele îmi erau favorabile.

Pentru mine, ăsta e un semn clar că România merge, totuşi, înainte. Un comentator sugera, totuşi, că n-am făcut nimic plecând din studioul de televiziune dacă nu plec şi din ţară. Luat pe nepregătite, m-am surprins întrebându-mă iarăşi de ce n-o fac. Le mulţumesc celorlalţi cititori care mi-au răspuns, fără să vrea, la întrebare.

 1. Nimic mai adevărat!

  Și totuși, referitor la “România merge, totuși, înainte”.. acesta e un adevăr absolut. Toate merg înainte pe termen lung.. iar 20 de ani pot fi catalogați drept un termen lung.

  Problema e că în ritmul actual vor mai trece alți 10 ani (optimist) sau 20 de ani (mai realist) până când să arătăm ca Polonia la mijlocul anilor 90, și vreo 30 până să avem un român cu identitate, mândrie de țară și popor (și nu de potențialul lor).. toate manifestate printr-o simplă seninătate și printr-un calm ardelenesc.

  Iar atunci, eu mi-aș fi consumat, cu folos poate dar tot consumat, și nu folosit sau bucurat, două treimi din existența unui muritor de rând.

  Răspunsul probabil că este “in the eye of the be-holder”, căci al meu pare a fi altul. Ritmul actual e cel dictat de o simplă trecere a timpului, și nicidecum de o vrere acerbă de a reveni la valori.

  Și totuși unii ne mai bucurăm că nu suntem singuri în curtea conștiinței.. La mai mulți!

 2. Cei care nu ti-au inteles gestul nu au fost pusi probabil niciodata in situatii limita de demnitate.
  Si eu ma bucur ca multi te-au inteles. Si ca asta inseamna pentru tine ceva.

 3. Alex Martinas

  Salut!

  Ma adaug/adun/insumez si eu celor care ti-au apreciat plecarea din platoul TVR, desi marturisesc ca in primele secunde ce-au urmat iesirii tale m-am simtit.. invins. Mi-am dat seama ca as fi reactionat la fel in acelasi timp in care imi aminteam de o vorba a tatalui meu pe care-l parasisem cu o usa de bucatarie de bloc trantita in nas exact din cauza unui discurs cvasi-vadimian. La cateva zile dupa intamplare, tata mi-a spus sa nu parasesc astfel nici o infruntare, cu oricine as avea-o, caci am numai de pierdut. Vorba asta, sustinuta probabil de Oedip si alte personaje ce-au dat nume de complexe, m-a urmarit si la plecarea ta. Plecasesi, deci l-ai lasat pe cretinoid sa-si faca, inca o data, damblaua. Si-a facut-o, chiar si cu microfonul taiat. Totusi, la o a doua chibzuiala, zic ca ai facut ceea ce trebuia sa faci, caci asa cum la OTV nu te-ai duce, nici Vadim n-ar avea ce cauta la TVR.

  Din cyber-umbra,cu respect,
  Alex

 4. Ai plecat demn, NU cu capul plecat. De ce nu ai ramas sa razi la nebuniile debitate de VC Tudor, asa cum unul dintre comentatori sugera? Nu era cazul iar dincolo de asta ceva te-a durut si nu cred ca avea legatura cu faptul ca fusesesi numit “maimuta”. Felicitari ca ai plecat din emisiune; felicitari pentru maimultverde, verde003, Tasuleasa, SalvatiDelta; felicitari pentru curajul de a publica acel articol in Elle iar lista poate continua. Ti-ai mai castigat un admirator (de parca de asta aveai tu nevoie) 🙂

 5. Nesimtirea unor oameni hipermediatizati care capata astfel influenta devine frustranta in timp pentru oamenii cu bun simt.Probabil ca esti printre aceia si ca ai folosit ocazia asta ca sa defulezi; nici eu nu m-as fi putut abtine sa nu-l atac, chiar daca stiu ca mitocania lui este constanta si nu poate fi nicicum deturnata, oricat de bune ar fi argumentele folosite.
  In alte cuvinte, I get you.

 6. Vai de mine, saracu baiat prin ce soc a trecut ! A fost atacat de o bestie ca vadim si nu a putut suporta violenta si limbajul de mahala, asa ca a fugit repede la mamica in brate.
  Cred ca a facut si niste ore de terapie la psiholog pt a reusi sa treaca peste acel moment groaznic.
  Prietene, esti penibil. Dupa ce ca esti vii la o emisiune imbracat ca de bairam , complet neingrijit, mai ai tupeul sa faci pe mederatorul si sa jignesti un senator pe postul public de televiziune. Am impresia ca si putzeai un pic ca s-a simtit ceva prin tv.

 7. Dragos, singurul regret pentru faptul ca ai plecat a fost ca n-am apucat sa te vedem vorbind mai mult…in rest, tu te ocupi cu chestii verzi, curatenie, lucruri mai nobile iar acolo era prea muuuuuuulta mizerie de adunat pentru un singur om!

 8. Radu Mihai

  Eu m-am uitat pe youtube si nu am inteles ce a avut Vadim cu Dragos. Erau atatia ticalosi pe care putea sa-i tavaleasca in noroi (cum a facut cu porcul ala de Liviu Mihaiu) si tocmai pe Dragos s-a gasit sa il insulte? Mie Dragos mi-a mers la inima atunci cand a aratat intregii lumi rautatea si prostia lui Plesu si Liiceanu, aia care nu vor sa auda de MArx. Treaba lor, dar nasol e ca nu ii lasa nici pe altii sa aiba alte opinii si, facand astfel, polueaza atmosfera intelectuala mai ceva ca VAdim.
  Imi pare rau. Oare de ce s-a ofuscat asa tare VAdim, numai fiindca i-a spus ca are dreptul la un minut?

 9. Am vazut si eu imaginile, n-ai prea avut de ales. Daca ai fost blamat si jignit, asta-i problema celor care numai asta stiu sa faca.
  Consider ca ai procedat foarte bine parasind sala.

 10. Bucurenci, nu esti primul care pleaca din emisiune cu vc tudor, Rona Hartner poate confirma, asa ca nu te mai cred mare erou, esti doar o alta creatie de marketing a catavencu interest(s) group. Nereusita, desi inca vinzi, n-o sa mai dureze mult.
  Cel putin la partea cu maimuta, cat de mult imi displace vc t, trebuie sa-i dau dreptate, daca privesti imaginile de la plecare: mersul, miscarea mainilor, pasii, tinuta… sunt cel mult neanderthaliene!

 11. Etiopia si pamantul durerilor

  ” Mie Dragos mi-a mers la inima atunci cand a aratat intregii lumi rautatea si prostia lui Plesu si Liiceanu, aia care nu vor sa auda de MArx.”
  ai citit cumva jurnalul de la Paltinis?
  eu nu-i inteleg pe cei doi, pe Plesu si pe Liiceanu cand sprijina anumiti oameni politici(stiti la cine ma refer)
  dar sa fim seriosi
  prostie?

Leave a Reply