Teatru la Alexandria

EsuatiiMi-am luat o zi liberă şi am tras o fugă până la Alexandria, la Festivalul de Teatru pentru Tineri Ideo Ideis, aflat la a 3-a ediţie. Fusesem îmbiat de Cătălin Ştefănescu, care face parte în fiecare an din juriu, şi de Marcel Iureş, care patronează evenimentul.

Festivalul este un proiect extraordinar care şi-a propus să facă teatru într-un oraş fără sală de teatru. La Alexandria, am cunoscut doi tineri puşi pe mâncat nori şi m-am bucurat că specia nu e pe cale de dispariţie: Andreea Borţun (elevă în clasa a XII-a) şi Alexandru Ion (student la Actorie în anul 3), mama şi tatăl proiectului. Povestea pe larg o puteţi citi aici.

Am prins 3 spectacole, dar cel mai mult mi-a plăcut cel cu piesa Eşuaţii (de Carmen Cristiana Petrescu), pus în scenă de Alexandru Nagy cu trupa Arka lui Noe. M-au impresionat Alexandru Nagy, Andrei Dumitrescu, Daniel Ionescu, dar şi Oana Ionescu – un joc matur, energic, fără rest pe un text extrem de dificil pentru vârsta lor.

La Ideo Ideis am de gând să mai merg şi la anul şi vă sfătuiesc şi pe voi s-o faceţi, iar de Arka lui Noe sunt convins că veţi mai auzi (dacă vreţi să aflaţi când au spectacole în Bucureşti, trimiteţi un e-mail la alexandru@arkaluinoe.ro.

  1. multumim dragos pentru ca ne impartasesti din ce se mai intampla frumos si in tara. Apropos de teatru, daca afli sa ne mai spui in ce proiecte mai e implicata Oana Pellea, cred camultora le e dor de ea…

  2. Am fost si eu acolo si-ti impartasesc parerea. S-a vazut munca , s-a vazut avantul tineresc si originalitatea copiilor din “Esuatii”… Momentul acela controversat mi s-a parut a fi varful… foarte greu si foarte bine jucat. Bravo si la mai mare Alexandru si trupa. Bravo pt. idee, bravo pt. visul pe care nimeni nu vi-l poate spulbera.

Leave a Reply