Pedale cu girofar

Am tot repetat zilele astea că, cu cât vor fi mai mulţi biciclişti pe străzi, cu atât mersul pe bicicletă va fi mai sigur. Dacă aţi fi venit joi la marşul de inaugurare al Cicloteque v-aţi fi convins că am dreptate: niciodată nu m-am simţit mai sigur cu bicicleta pe Calea Victoriei 🙂

Dintre bloggeri, au pedalat sau ne-au urmărit de pe trotuar: Adrian Ciubotaru, Bobby Voicu, Dan Dumitrescu, Emi Gal, Florin Grozea, Gabriel Barliga, Tom de la No such things as aliens, Simina, Mihai şi Vlăduţ de la Sarcinaîndoi, Jo Ilie de la The essential bystander (dacă am omis pe cineva, rog să fiu corectat).

  1. Notabila initiativa, laudabila si toate cele, nu vreau sa par insa belicoasa, dar a “functiona” cu bicicleta prin Bucuresti este un pericol pe care nu multi vor sa si-l asume. Pe langa ignoranta posesorilor de autovehicule, fata de participantii la trafic pe 2 roti, as mai adauga si faptul ca 65% din populaţie este supusă unor concentraţii mai mari decât maximul acceptat pentru oxizi de azot sau de sulf, plumb, monoxid de carbon, din care 70% provine din traficul rutier. Eu zic sa militam mai mult pentru spatii verzi care sunt cu 20% mai putin decat necesarul pe cap de locuitor. In rest felicitari..

  2. Jos palaria, domnule Dragos! Te uramresc de cativa ani si ma bucur ca ramai “independent si curat” si in acelas timp, un fel de raritate a modestiei in actiune.

    Multumim si pentru Cicloteque si da-mi voie sa invit echipa ta pentru o colaborare in Mobility Week, cu ocazia festivalului Habitat si Cetatean 2008. Oricum, tot trebuie sa va “prindem” pentru a va inmana doua Diplome pe care le meritati:
    Festivalul ECOPOP 2008, Diplome de excelenţă.
    Se acordă pentru activităţi sau gesturi pe care oamenii
    le consideră normale…sau le uită

    Asociaţia MAI MULT VERDE
    “Pentru excelenţa şi modelul programelor pentru un mediu curat şi sănătos, pentru cea mai mare platformă de voluntariat de mediu din România (Voluntariat 2.0) şi trainingul voluntariatului pe cont propriu”.

    Festivalul FAMILIE, CĂMIN, TRADIŢII 2007, Ziua Recunoştinţei, Joi 22 noiembrie 2007,
    Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”
    DIPLOMA DE EXCELENŢĂ
    Dragoş Bucurenci
    “Pentru cel mai promiţător brand personal al „generaţiei care se droghează prin muncă”, ziaristului şi realizatorului TV, activistului civic şi intelectualului autentic conectat la marile teme de dezbatere şi acţiune, laureatului cu Marele Premiu al Galei Societăţii Civile 2007, pentru cei 26 de ani împliniţi, la ceas de sărbătoare un sincer La Mulţi Ani!”.

  3. da, tipul era un rechin si un om fara prea multe scrupule. DAR, legile sunt legi si macar de principiu sunt facute sa ne apere drepturile si sa ne protejeze. daca le ignoram, nu avem decat de suportat niste consecinte. in acest caz spre nefericirea celor dragi. si mie mi se pare anormal ca intr-un depozit, la 35-40 de grade sa porti casca, ghete speciale, combinezon, manusi speciale etc. mai ales ca daca e sa iti cada un palet in cap de la 3 metri nu te mai ajuta nici un echipament. nici pe biciclist nu il mai ajuta nici casca, nici reflectorizantul la cei 100 km/h ai soferului. DAR legea spune altfel. Legea te obliga, si daca nu iti place…you’re on your own

Leave a Reply