Moartea a avut buletin de Bucureşti

Aflat în zona baricadei, studentul Adrian Radu Don a fost împuşcat în cap. Un prieten al său scăpat cu viaţă relatează că în acele momente s-a tras de pe clădirile Spitalului Colţea şi de pe cea a Muzeului de Istorie Bucureşti. Alexandra Diana Donea, elevă în clasa a XII-a, a fost împuşcată în cap. Pe corp avea numeroase zgârieturi, deci a fost probabil târâtă pe asfalt. Nu i s-a făcut autopsie. Se pare că a fost împuşcată de la mare distanţă. În evidenţele IML apare ca adusă, la 25 decembrie, de la Spitalul de Urgenţă. Ultima dată a fost văzută în viaţă la 21 decembrie, în jurul orei 23:00, în zona Intercontinental. Tot la Inter a murit şi tânărul Lucreţiu Mihai Gâtlan, de 19 ani, împuşcat probabil de la o distanţă cuprinsă între 20 şi 100 de metri. Cristian Florea a fost împuşcat în cap la 21 decembrie, în jurul orei 24:00, în zona Restaurantului Dunărea. A fost lovit din spate, probabil de la o distanţă de 10-30 de metri, cu un glonţ perforant, cu vârful rotunjit.

Jurnalul Naţional publică într-un reportaj cutremurător o reconstituire a crimelor şi atrocităţilor care au însângerat Bucureştiul în ziua de 21 şi noaptea de 21 spre 22 decembrie. Merită citit (ca şi acesta), dacă vrei să înţelegi ce a însemnat cu adevărat că “aici s-a murit pentru libertate”.

Irina Nicolau spunea că morţii trăiesc câtă vreme povestim despre ei. Jurnalul Naţional face zilele acestea un exerciţiu jurnalistic exemplar şi, în acelaşi timp, un gest pios faţă de eroii din decembrie. Bravo lui!

 1. Acum 19 ani, romanii curajosi primeau bate pe spate si gloante in piept pentru ca noi sa avem libertatea de a (nu) ne aminti asta si a (nu) le arata respectul ce il merita.
  49 de bucuresteni au fost omorati pe 21-22 decembrie 1989 pentru ca noi sa avem lucruri “de baza”: libertate, democratie, presa libera, bunastare.
  Daca TU iti amintesti asta, arata-le respectul cuvenit – DUMINICA, 21 DECEMBRIE, ORA 17:00, LA UNIVERSITATE http://asociatiabucuresti.ro/blog/?p=118

 2. Felicitari!
  e un lucru foarte bun ca exista oameni care mai au timp si disponibilitate sa se gandeasca la copiii care au murit in dembrie ’89.
  Aveam 14 ani le Revolutie, sunt din Bucuresti, cred ca pentru mine Revolutia a venit la timp, la timp sa devin fan Nirvana etc. si pentru asta sunt recunoscatoare celor ce au avut curajul sa cante Desteapta-te Romane pe baricade.
  Pacat ca prea multi uita, ca prea multi ii numesc “prosti”, “fraieri”.

Leave a Reply