Scene de război în Deltă

Ia priviţi ce se întâmplă într-una dintre cele mai importante rezervaţii naturale din lume, protejată de UNESCO:

Citiţi povestea aici.

Zice guvernatorul Liviu Mihaiu:

Lobbyul parlamentar pentru vanatoare este atat de puternic incat nici un HG ce favorizeaza vanatoarea nu-l poti vedea sau auzi de rapid ce trece, asa cum s-a intamplat cu ultimele doua din noiembrie si decembrie.

Cand ai peste 100 de parlamentari vanatori, asa cum era in Parlamentul trecut, este foarte greu sa apelezi la chestii de-astea puerile cum ar fi constiinta patrimoniala sau etica vanatoreasca; cantitatea primeaza.
In programul cu pelicanul cretz de care suntem si noi, Rezervatia Deltei, responsabili direct, s-au cheltuit din bani europeni peste 700.000 de euro. Asa cum nu exista civilizatie si masuri punitive sa o intretina, asa se-ntampla si in domeniul vanatorii: barbarii pleaca la vanatoare de mistret sau gasca, dar trag si intr-un vultur codalb ca poate da bine impaiat pe birou. Sau, de ce nu, intr-un pelican “ca ne mananca pestele, da-l dracu’!“

I couldn’t agree more…

  1. mai conteaza in ce tragi, daca tu te poti lauda cu trofee impaiate?

    ia, poate data viitoare vor trage unul intr-altul.. pai, cum de nu s-au gandit? cine ar arata mai bine impaiat decat ei?

  2. cine a tras trebuie pedepsit, insa la fel de pedepsiti ar trebui si cei care amplifica precum idiotzii cazul.omul spune ca a gasit doi pelicani, o lebada sau doua, niste cormorani, nu spune cati de aici shi pana la titlurile rasunatoare dar goale de adevar e departe- masacru in delta dunarii, kataklism in delta dunarii, sute da pasari masacrate in delta dunarii, nu ar trebui totusi pastrat simtul raspunderii, altfel cel putin care stiu exact cate pasari au fost impuscate, nu e totul ridicol, un fals umflat plecat de la un adevar trist, dar transformat intrun circ fals….

  3. Deci guvernatorul nu poate face mai nimic?
    Desi este seful administratiei acelei zone, si are si calitatea de subsecretar de stat.
    Oare daca o fi secretar de stat?
    Eventual ministru?
    Poate prim-ministru?
    Sau chiar presedintele tarii?
    Adica, presedinte nu… deoarece ala nu are parghii pe linie de executie.
    Eu zic sa apelam la Dumnezeu pentru a afla cine o fi fost cazat in acea perioada in acea zona, care dintre astia aveau permis de a vana pe acel fond de vanatoare, care agent ARBDD raspunde pentru acea suprafata, care sunt agentii celor doua asociatii de vanatoare care au acel parchet de vanatoare.
    Foarte complicat.
    Neaparat trebuie interventie divina!

  4. Ma gandesc ca asemenea atrocitati ar putea fi rezolvate, cel putin partial, daca am avea o institutie specializata in domeniul protectiei animalelor.De exemplu “Politia Animalelor”, institutie care sa aiba atributii executive si care sa se comporte ca si institutiile asemnatoare din vest. Nu stiu daca exista initiative in acest sens dar o petitie am putea deschide.
    E scandalos ce fac unii in tara asta.

  5. Trebuie facut ceva. Un asemenea macel nu poate fi pur si simplu trecut cu vederea. Trebuie sa existe o cale de a impiedica aceasta istorie cumplita de la a se repeta. MaiMultVerde nu poate face nimic?

  6. Credeam ca nu ma uit la stiri pentru ca imi fac sila si ma incarca negativ.
    De azi nu ma mai uit de frica.
    Uite ce se poate intampla in Europa, intr-un oras civilizat.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5381241-sterilizarea-putea-deveni-obligatorie-pentru-cainii-pisicile-companie.htm

    Cainele meu vaccinat, cu toate cele bifate in carnetul de sanatate si chiar cu unghiile taiate de medicul lui este OFF limits. Pentru orice mocofan cu idei si fara neuroni care evident habar nu are ce efecte are castrarea asupra unui organism.

    Stiu ca mi se va spune ca daca e inscris in asociatie e OK, dar asta e azi.
    Maine…ma astept la cip si pe tampla mea.

    As vrea sa stiu ce reactii va starni povestea asta si cum pot ele influenta deznodamantul si scriu aici, pentru ca “face sens in context” vorba unui prieten.

Leave a Reply