Scrisoare către liceeni

Un gând bun din generaţie în generaţie c/o Tudor Chirilă:

Nu va ganditi la furat. E calea cea mai simpla. Stiu ca ati aflat ca asa te imbogatesti. Daca ai pamant sau daca faci afaceri cu statul. Stiti voi ceva despre tva si cum ai putea sa-l furi, dar nu va e inca foarte clar. Nu asta e drumul. Cu cat se va fura mai mult, cu atat se va construi mai putin, iar copiii copiilor nostri vor mosteni un imperiu de cenusa. Sunteti tineri si totusi habar n-aveti ce inseamna un Bucuresti in care se circula normal. Daca voi habar n-aveti si daca Ei continua sa fure, ganditi-va la copiii nostri. Nu e nici o sansa.

Textul integral îl găsiţi aici.

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/Tudorchirila/843491fdc0f1c6[/trilu-audio]

Totuşi, sfaturile mele preferate încep cu “Wear sunscreen!”:

[youtube_1]sTJ7AzBIJoI[/youtube_1]

  1. basic_instincts

    supeeer tare. gandul lui l-am dat deja mai departe.
    un singur detaliu care nu m-a convins. mintea care poate sa domine lumea…mintea trebuie vazuta ca un ajutor nepretuit spre indumnezeire (evolutie spirituala) si nu spre dominare. in rest este genial.

  2. Quote: “I also know how important it is in life not necessarily to be strong but to feel strong. To measure yourself at least once. To find yourself at least once in the most ancient of human conditions. Facing the blind death stone alone, with nothing to help you but your hands and your own head.”- Into the wild-il recomand cu drag!

  3. De ce ai zis de Baz Luhrman???:((( Ascult melodia asta de aproximativ 3 ani si parca imi place din ce in ce mai mult si intr-adevar sfaturile de acolo sunt de bun augur. Eu doar unei singure persoane i-am zis de aceasta melodie si U ai facut o publica. Asta inseamna ca-s egoist? 😐 🙂 😐

  4. hey, wear sunscreen!! :)) mi-a placut baz luhrman
    nu stiu ce au inteles liceenii din articolul lui tudor chirila, dar stiu ca atunci cand arunc cate o ocheada spre noua generatie inteleg de ce practica face teoria. la vorbe ne pricepem multi…prea bine si prea multi…

  5. Mesajul lui Tudor este cat se poate de binevenit, in opinia mea. De mult speram sa primim, moi tinerii, o palma peste fata si un sfat sincer si serios. Pentru ca e timpul sa ne gandim mai mult la viitor si mai putin trecut. Prezentul ne ramane pentru a ne construi viitorul. Sper ca mesajul sa il fi primit cat mai multa lume, nu doar liceeni ci si aceia care trebuie sa ajute generatia adolescentina de astazi sa faca o lume mai buna maine.

  6. Mesajul e bun, dar in general toate mesajele de genul asta nu pot fi catalogate altfel decat “bun”. Problema e insa in fiecare dintre cei tineri, in care ma includ. Daca nu vine totul din tine, e foarte greu sa asculti ce spune altcineva. Si cum sorinel copilul de aur nu cred ca va face o campanie de sensibilizare a populatiei in legatura cu un aspect social important prea curand, foarte multe astfel de initiative sunt sortite esecului daca nu ajung dincolo de pupila care citeste niste cuvinte.

    Pana nu bagam in productia de serie robotul care sa-ti repete zilnic o numar de precepte de bunastare a societatii, pe care fiecare sa si-l poate cumpara, putem trai idealist, visator. Ceea ce nu e neaparat rau, Freud a zis ca omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea. Asa ca hai sa visam cat mai mult si sa ne punem aspiratiile in practica. Totul porneste din noi, iar cum a zis si tudor, trebuie sa se stranga o haita de “noi” pentru ca sa nu fim inghititi de “ei”.

  7. Trist, foarte patetic, chiar la asa tertipuri comerciale se deda un artist pentru audienta? A lovit criza financiara asa de puternic la matz? Nu-i frumos, zau, un artist este obligat la mai multa creativitate, oricine stie ca brandurile bune nu isi fac reclama.

  8. personal sunt in generatia liceenilor, si m-a izbit melancolia din post cand l-am citit. este exact despre noi, despre varsta si aspiratiile varstei noastre.pe ideea “las ca ma fac eu mare”, si cresti si devi din ce in ce mai mic odata cu visele tale daca ii lasi sa iti patrunda in fiinta.aici e punctul in comun si cu “wear sunscreen”. si da! lucrurile marete se nasc din vise considerate naive dar mentinute consecvent.nu pot vedea altfel postul si nu il pot compara cu o campanie de marketing.

  9. Bun bun, dar pentru cei care nu au de gând sa aiba copii?
    Doar copiii proprii si personali pot trezi responsabilitatea? Nu mai avem nici un fel de moralitate dincolo de instinctul de protectie al urmasilor?
    Si da, “do not read beauty magazines”, doar ca tu scrii pentru una dintre cele mai enervante 😀

Leave a Reply