1. basic_instincts

    figurantii astia chiar isi inchipuie ca nu e un gest ipocrit, ci chiar salveaza planeta! :))
    unu IN (!!) munte, altul fuori-legge cantand la trompeta in apartament (!)…
    uita ca daca nu existau reflectoarele si miile de watti sa-i puna pe sticla, ramaneau ilustrii necunoscuti.

  2. Hihi. Ma uit pe eticheta de energie de pe dosul facturii. 12% nuclear, deci fara efect de sera. E destul si pt mr Bucurenci sa nu-si fringa gitul pe intuneric alungat pe strazi de earth hour, si pt tantica care merge in piata constitutii la concert unplugged (daca nu e cu chitari electrice se cheama ca salveaza planeta),si pentru mine sa dau drumul la laptop cu bateria incarcata offpeak hours si sa-mi vad de treaba cu becurile economice aprinse. Citi dintre heirupistii de mai sus se gindesc in afara discutiei la o bere sau de la cina romantica iluminata cu luminari de parafina daca ce fac ei chiar face o diferenta sau doar zgomot, trafic si fundraising? Nu m-a convins nici un ONG pina acum ca aia 2% dupa care ies la cules primavara e mai folositor la ei decit la statul roman despre care nu am defel o viziune idealista.

  3. Mare porcarie. Da ce sa intru la polemici cu voi. Tot ce pot spune este ca la ora aia o sa aprind toate becurile de cate 1000 W buc cu filament, o sa imi deschid inclusiv toate pc-urile si leaptopurile, plus ca o sa bag la spalat, ca sa nu mai vb ca am 2 televizoare si in + o sa dau volumu’ de la sistem cat se poate de tare pe un korsakoff sau un rob G cu al lui XTC, si in + o sa ma apuc sa si invat sa mai sudez (care ala are si el vre-o 5000 cu +, k sa nu mai vb de sist audio). Satisfacuti? cu privire la ce o sa fac eo de earth hour? Orcum, ar trebui sa consumam cat mai mult posibil acum ca sa ii fortam sa scoata la iveala forta distrugatoare, dar si creatoare, a naturii. Si aici pot sa mai adaug si alte sisteme pe care banuiesc ca nu a-ti stat sa le cautati, desi cu vre-o 10 mil de lei vechi a-ti putea sa aveti energie nelimitata pe urmatorii 1000 ~ 2000 de ani, fara consum de materiale, fara vant, fara soare, fara apa fara nimic, doar Zero Point Energy (sau cva de gen), adik intr-o traducere mai libera perpetuum mobile ;).

  4. Se vrea o initiativa laudabila, dar efectul este spre nul. O ora in care nu consumi nimic, pe moment salveaza energie, dar obinuinta primeaza. Zi de zi oamenii isi vor continua viata dupa obiceiurile lor.

    Mai bine s-ar promova sustinut folosirea becurilor care consuma mai putina energie.

    In curand vor aparea si acumulatori care se pot incarca in cateva secunde:
    http://www.nature.com/news/2009/090311/full/news.2009.156.html

    In concluzie, schimbarea treptata a obiceiurilor si acceptarea si folosirea noilor tehnologii mai eficiente poate fi o solutie viabila.

Leave a Reply