Prima acţiune de nesupunere civică

Ne-am adunat vreo 50 de oameni cu Cabral în frunte, am pedalat liniştiţi, am supărat câţiva pietoni, alţii s-au bucurat, într-un cuvânt nu i-am lăsat indiferenţi.

La 13 am stat pe iarbă, dar gardienii n-au vrut să ne amendeze nici rugaţi. Un fel de gardian-şef ne-a explicat că nu se poate sta pe iarbă pentru că nu există sisteme de irigaţii, aşa că iarba pe care se stă se usucă.

A fost şi o cameră de la Antene. Diseară la 22 merg la Ora de ştiri (TVR2) pe acelaşi subiect. Va urma.

[youtube_1]_iTrfzhNuUU[/youtube_1]

Au mai fost Cyberculture, Petreanu, Gramo, Raid Extrem, Robert Antonescu, Carmen Miron, Iyli, Neliniştitu, Ariel, MaiMultVerde.

 1. Ma uitam la voi, asa frumos intinsi pe iarba…Imi aduce aminte de privelistea minunata din filmele americane in care , intr-un parc imens, toata lumea sta pe iarba si priveste lacul…un vis…

 2. Bravo, domnule Bucurenci! Ai protestat si dumneata intr-un parc in care E VOIE sa mergi cu bicicletele. Carevasazica, nesupunere civica, dar sa nu riscam nimic!

  De asemenea “protestatari” nu ducem lipsa. Ce-ai spune de un protest PE BUNE, cu riscuri, in data de 9 MAI 2009, in parcul IOR, la intrarea dinspre Campia Libertatii colt cu Baba Novac, adica “la fantani”?

  Click pe numele meu pentru mai multe detalii!

  Avem nevoie de ajutorul vostru!!!

 3. in tara asta orice protest trebuie sa fie urmat de alte 13 mii de initiative. acum trebuie sa infiintam miscarea pentru irigarea ierbii din parcuri, ca altfel nu e cinstit sa ne tolanim fundurile pe ea…

 4. E adevarat, in parcul IOR nu mai sunt lasati biciclisti deloc.
  Ieri am fost cu fiul meu de 8 ani si imediat am fost abordati de un gardian ce ne-a explicat ca nici macar copiii supravegheati nu mai au voie in partea noua ( parcul Cuza, la fantani) si in partea veche ( parcul Titan) doar saptamana aceasta…pana la noi directive.

 5. basic_instinct(s)

  bravo!!
  daca eram in city ieseam si eu cu MTB-ul.
  cand bicicleta e condusa cum trebuie nu se intampla nimik, chiar daca circuli pe trotuar. important este sa te adaptezi la trafic si sa anticipezi totul in jurul tau. ca doar nu e nimeni nebun sa o ia cu 50km/h cand este aglomerat. amenzi sunt prevazute mai peste tot (swiss, italia, franta, germania), dar legea se aplica cu cap, numai cand e vorba cu adevarat de o conduita nesabuita.
  by the way, in saptamana mare am fost acasa si m-am plimbat cu bicicleta inclusiv in herastrau!! avem un oras superb!! sper ca toata lumea sa inteleaga intr-un sfarsit asta. inca este un oras neiubit. si se vede…o dovada fiind si ideilea astea maretze cu restictiile.
  p.s. tot respectul pentru fostul primar Videanu, considerat de unii nebun cand a transformat Bucurestiul in santier.

 6. Mersul pe bicicleta pentru ca este o activitate foarte buna pentru organism; este un sport care te fortifica si in acelasi timp te poti relaxa asta daca se intampla in parcuri, unde are sens sa te plimbi pentru ca poti inspira aer curat si te poti intalni cu prietenii si de asemenea poti lega prieteni noi. Ne vedem data viitoare! La cat mai mult verde!

 7. Foarte mijto! Ar fi fain de continuat si cu un critical mass. La Cluj pregatim unul in mai putin de doua saptamani si ar fi bine sa ne coordonam cu bucurestenii. Cred ca mesajul nostru ar fi si mai bine reliefat daca am ocupa cu bitzele intreaga strada.

Leave a Reply