Cum ne naştem

Ediţia “Bună ca viaţa” despre naştere, în care am stat de vorbă cu Dana Nălbaru, mama unei fetiţe de trei ani şi autoarea unui DVD cu sfaturi pentru mămici, „Cum să am grijă de copilul meu”.

Ceilalţi invitaţi: Ramona Roşu, educator prenatal Lamaze şi însoţitor la naştere (doula), vorbeşte despre cursuri pentru viitoare mămici şi pregătirile pentru naştere. Fotograful Ana Blidaru, pe atunci viitoare mămică şi între timp mămică cu acte-n regulă, şi-a ales ca subiect de diplomă naşterea. Psihologul Mugur Ciumăgeanu vorbeşte despre prezenta depresia post-natală şi importantul rol al tatălui după naşterea copilului.

Am filmat această ediţie la Imaginarium, unul dintre cele mai simpatice şi inteligente magazine pentru copii pe care le-am vizitat.

“Bună ca viaţa” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Grupului CEZ pentru TVR1.

 1. Foarte frumos că faceţi astfel de emisiuni, dar eu am o problemă cu diminutivul “mămici” folosit în exces.
  Cred că fiind vorba despre nişte cursuri şi sfaturi, se putea folosi termenul “mame”. Zic şi eu, blogăraşule!:P

 2. @Bucurenci, te-ai efeminat in ultimul hal. Te compatimesc.

  @Medusa
  Cand o femeie vadeste preocupari savante, ceva nu este in regula cu sexualitatea ei.

 3. Adevarul e ca si pe mine ma enerveaza diminutivele folosite la femeile insarcinate. Toata lumea se minuneaza la vederea “burticii” mele, mai rau, sunt catalogata ca fiind “o burtica”, de parca atat a ramas din mine de cand mi-a crescut circumferinta. Imi dau seama ca oamenii o fac cu drag, dar am acelasi soi de reactie ca la matusile enervante care strang copiii mici de falci “cu dragoste”…

 4. Am uitat ce era mai important, si anume ca de-abia astept sa vad emisiunea, ma bucur ca solutii alternative sunt prezentate catre mass-market. Ar fi mers si o nastere in apa…

 5. Dragos ce mai faci mai baiatule ?
  Tu nu ai obosit ?
  De unde iei energia ?
  Eu am obosit putin si imi iau o vacanta psihica, asa ca o sa te mai vizitez.
  Emi tot prin Londra ?
  Draguta emisiunea, vine si EXxon Mobil poate iti dau si ei un buget sa faci 2 emisiuni, ca te cred instare sa faci si 5 editii pe zi.

  Ai grija de cei din jurul tau, sa fie fericiti !

  Victor Maxim

Leave a Reply