Destinația cu două roți

În 2008, când Cicloteque deschidea în capitală primul centru de închirieri de biciclete, puţini ar fi dat şanse reale alternativei de transport urban pe două roţi. În căutarea tracţiunii absolute pe străzi din ce în ce mai aglomerate, varianta 2 X 2 roţi s-a integrat pentru mulţi drept prim motor al deplasării libere şi eficiente către destinaţia viitorului.

Alături de 300 de biciclişti ai capitalei, Marşul Cicloteque a demonstrat ieri, la inaugurarea Reţelei Cicloteque, că mersul pe bicicletă e o soluţie validă pentru deblocarea traficului şi adoptarea unui stil de viaţă nepoluant şi sănătos.

Bicicliştii au traversat la pedale 8 km prin centrul oraşului în 40 de minute, un traseu parcurs cu automobilul în cel puţin o oră.

Am marşat cu spor pe ruta Parcul Tineretului-Piaţa Unirii-Universitate-PiaţaRomană-Piaţa Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herăstrău şi am urat bun-venit celor două centre noi Cicloteque din Parcul Tineretului (intrarea Şincai) şi Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle).

La deschiderea centrelor din Reţeaua Cicloteque s-a alăturat Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, care a testat pedalele uneia din cele 300 de biciclete şi a primit cardul de membru Cicloteque cu numărul 1.

Am văzut oameni relaxaţi şi devotaţi deplasării pe două roţi, voluntari MaiMultVerde entuziaşti şi trecători zâmbitori, care ne-au confirmat că mersul pe bicicletă are destinaţie şi destinatari într-o capitală europeană. Mulţumim tuturor celor prezenţi.

Aşteptăm cu nerăbdare cât mai mulţi biciclişti pe străzile bucureştene, în Reţeaua Cicloteque şi pe site-ul www.cicloteque.ro, unde puteţi închiria online biciclete.

Cicloteque este un proiect demarat din august 2008 de MaiMultVerde şi UniCredit Țiriac Bank, în parteneriat cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement a Primăriei Municipiului Bucureşti şi cu Universitatea din Bucureşti, şi propune o soluție directă de transport alternativ pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier.

  1. De ce sa ne dezmintim …. de ce merita primarul Oprescu cardul de membru? Si de ce nr. 1? Ar trebui sa i se spuna si meritele. Are bicicleta? Se duce pedaland la noul sediu care ne costa pe noi mai mult decat inainte? Vechea primarie era pe bd. M. Kogalniceanu, exact unde troneaza o banda de biciclete pe post de parcare aproape non-stop, doar stie toata lumea. La orice ora din zi si din noapte vrei sa pedalezi pe acolo te lovesti de masini sau motociclete parcate.Domnul Oprescu a venit pentru ca face bine la imaginea domniei sale, in rest ne trateaza pe toti ca pe ”hai ma sa le inchidem gura cu un proiect de imagine, ca sunt multi, da prosti!”
    E jenant ca nu s-a gasit o alta personalitate reala si ca nu se promoveaza ale persoane, care chiar isi cheltuiesc timp, pasiune si energie pentru proiectele legate de reglementarea statutului biciclistilor urbani.

Leave a Reply