Cu ochii larg închişi

Aţi auzit de restaurantele de la Londra şi de la New York unde se mănâncă pe întuneric? Ei bine, acum avem şi în Bucureşti ceva asemănător. Nu e un restaurant propriu-zis, dar au început cu partea cea mai gustoasă din meniu: cu desertul.

Am fost marţi seară la Grand Café Van Gogh (Str. Smârdan 9) la deschiderea experimentului Magnumize your senses, organizat de Magnum. Despre ce e vorba? Eşti condus prin câteva culoare şi draperii până ajungi într-o încăpere unde întunericul este perfect. Ţi se oferă un scaun, pipăi în faţa ta o masă, pe ea o linguriţă şi un şervet. Apoi ţi se aduce desertul ales (eu am optat pentru “Copac” – o fantezie de îngheţată care se topeşte în gură cu pocnete mici, ca ale unor minuscule artificii) şi începe experienţa.

Este adevărat ce se spune: întunericul ascute simţurile. Nu-mi dau seama ce gust ar fi avut acelaşi desert mâncat pe lumină, dar pe întuneric experienţa a fost delicioasă. Şi memorabilă. De fapt, cred că pot să-mi dau seama. Cunosc de multă vreme îngheţata Magnum – e unul dintre premiile pe care mi le ofer atunci când sunt cu adevărat cuminte (adică fac trei antrenamente şi nu mănânc prostii o săptămână întreagă). Aşa că ştiam deja cât de bună poate fi. Ei bine, pe întuneric e şi mai bună. Şi nu cred că e doar arta maestrului cofetar. Întuneric + îngheţată = wow!

Nu v-aş fi povestit toate lucrurile astea doar ca să vă lase gura apă. Experimentul rămâne deschis încă trei săptămâni, de pe 21 iulie pe 15 august, în zilele de Joi-Duminică între orele 18:00-22:00. Mergeţi, închideţi ochii şi gustaţi! Merită.

  1. şi ai voie să “strici” întunericul perfect, sau eşti “deposedat” de telefon şi alte gadgeturi luminoase la intrare?…

  2. Intr-adevar o experienta ce merita incercata… Inghetata si intuneric, o combinatie ce iti pune toate simturile la incercare… 🙂

  3. @bucurenci: eu nu aş trişa, vroiam doar să mă asigur că nu pot alţii să trişeze

    @winston smith: îţi salutăm pefecţiunea, care îţi permite să arunci cu pietre în alţii…

  4. sa stai pe intuneric ca sa savurezi o inghetata buna e prea de tot dar devine interesant doar daca inghetata poarta numele unor vedete sau politicieni de la noi!

Leave a Reply