Arta democraţiei

Dacă ai un aparat de fotografiat, un șevalet și ceva pensule sau un caiet de schițe și un creion și încă nu ți-ai programat altceva pentru sâmbătă, ora 11:00, vino să imortalizezi alături de ceilalți artiști arhitectura și peisajul urban din zona Hala Matache. Nu este un miting, nu este o manifestație, este un simplu exercițiu de artă democratică.

Motivul? Primăria Municipiului Bucureşti a refuzat să elibereze autorizaţia solicitată de Platforma pentru Bucuresti pentru a organiza diverse manifestări cultural-artistice în zona Hala Matache, sâmbată, 12 februarie, şi pe parcursul săptămânii 14-19 februarie. Primăria a invocat faptul că în zonă se efectuează lucrări, dar nici după ce solicitarea a fost schimbată, cerându-se aprobarea unei manifestaţii în vecinatatea şantierului, PMB nu a revenit asupra deciziei.

Însă cu siguranță PMB nu poate obiecta împotriva exercițiului de sâmbătă. Şi nici dacă artiştii vor purta toţi culoarea verde. Culoarea îi va face vizibili pentru fotografi, care vor putea înregistra astfel protestul, chiar dacă autorităţile îl doresc amuţit.

Leave a Reply