Bucureștiul e-n ochii celui care privește

Un grup de oameni care iubesc Bucureștiul cu aceeași pasiune cu care alții îl urăsc și-a propus să-l redeseneze prin lentilele, căștile și mințile celor care-l consumă zi de zi, cu toate chipurile, mofturile și apucăturile sale.

Alături de fotograful Alex Gâlmeanu, ilustratorul Noper și muzicianul Yvat, dăm tonul unui experiment care vrea să repună Capitala pe harta afectivă a cât mai multor bucureșteni.

Platforma Bucharest by hand, găzduită cu generozitate de Grolsch, e deschisă tuturor celor care au ceva de spus, de arătat, de desenat sau chiar de fredonat în legătură cu Bucureștiul, un spațiu gândit pentru creatori și consumatori de experimente artistice, de la filme și fotografii la proiecte culturale, de la arhitectură și antropologie la urbanism și bandă desenată.

Experimentul debutează cu un exercițiu pentru bucureșteanul atotștiutor: în zilele care urmează, Bucharest by hand te provoacă să identifici locurile la care se referă textele, fotografiile, desenele și muzica încărcate de cei 4 pioneri între care sunt onorat să mă număr.

Dar fie că accepți sau nu această provocare, te aștept pe Bucharest by hand pentru a recuceri împreună acest oraș. Dacă Bucureștiul adevărat dispare pe zi ce trece, măcar pe cel virtual nu ni-l poate dărâma nimeni. Bucureșteni din toate sectoarele, uimiți-mă!

Leave a Reply