1. Am fost si eu anul trecut la Corbu in cautarea unui coltisor linistit pe malul marii, si peste ce am dat? Masini parcate pe malul marii, oameni beti care aruncau mucuri de tigara pe nisip, multe plastice, gratare insirate pe plaja…

  2. Mai de graba panoul respectiv si-ar fi avut locul in Elvetia, unde chiar daca ar fi fost in romana, tot ar fi fost respectat mesajul de pe el, pur si simplu numai din bun-simt.

    Problema e ca cetateanul roman nu respecta nici macar formularea “este interzis”, daramite pe cea “va roaga”.

    Insa, daca autoritatile care roaga, ar si amenda (e.g. 10.000 RON) nerespectarea “rugamintii” si asta in mod constant, atunci poate ca si cetateanul roman ar incepe sa respecte rugamintea respectiv daca e prea nesimtit/prost ca sa vrea/poata sa-i inteleaga sensul.

  3. Pentru ca “ii roaga”. Nu poti fi amabil cu niste bestii. Daca ii seca la buzunare cu amenzi poate nu se ajungea aici- desi…Romania e tara tuturor posibilitatilor.

  4. Uffffff, in Delta, in zone unde astepti de la oameni sa aiba un mare respect pentru natura, intalnesti din ce in ce mai des asemenea creaturi.

    Lipsa de educatie.

  5. Tipii au citit rugamintea de pe panou… Si au zis asa: ” Auzi si la baba asta Biosfera ! pe langa ca are un nume strain mai face si pe interesanta! Ce daca e plaja ei ?! Ca doar nu o iau acasa … intru si eu putin cu masina ca doar de-aia mi-am luat ( aici marca auto) sa ma vada lumea cu ea ! Ca doar sunt Jupan!

  6. Masinile ar trebui confiscate, valorificate, banii folositi pentru biosfera Deltei Dunarii si toti meltenii invitati sa parcheze pe plaja !

  7. M-am gandit initial sa-ti zic ca trebuia sa insisti pe placutele de inmatriculare… dar nu prea vad sensul. Daca nu s-au sinchisit de panoul ala, nu vad de ce l-ar afecta faptul ca vreun cunoscut l-ar putea identifica.
    Tot e bine ca n-au schimbat uleiul la motor pe plaja.

  8. Dragos, ne mai mira ceva in tara asta? Vad pe strada persoane care beau dintr-o sticla de Cola la jumatate si la doi metrii de ei au cos de gunoi si ei arunca sticla SUB cosul acela… ce ne mai mira? Cus tima Cristian

  9. Si eu sustin ideea ca niste amenzi usturatoare ar produce o schimbare si ar fi un incemput.Poate ca nu s-ar vedea imediat o schimbare,dar in timp sigur ar conta si astfel s-ar respecta mai mult si legile naturii.Oricum tind sa cred ca se intampla asta din comoditate si bineinteles neimtire.Am vazut atatea masini parcate aproape in scarile blocurilor,pana in usa supermarket-urilor,chiar daca pe locurile rezervate persoamelor cu dizabilitati.

  10. Panoul ar trebui reformulat si repozitionat altfel. Impartit in trei panouri, pozitionate in cascada pe drumul de acces catre zona respectiva si conceput cam asa:
    -1. Zona contaminata cu bun simt si respect pentru natura. Daca ai o farama de respect pentru tine insuti si semenii tai parcheaza-ti tinicheaua unde te indruma cu bunavointa primaria(altfel te vei bucura de…amenda de rigoare).
    -2. BONUS – un sfat gratuit “Nisipul fin si plin de sare in combinatie cu aerul salin si apa marii iti poate”aranja” bunaciunea de automobil mai repede decat crezi.
    -3. Deschide mai bine ochii decat sa regreti mai tarziu deschizand portofelul.
    Poate asa, primaria Corbu in colaborare cu cei de la ordinea publica, vor reusi sa mai adune ceva banuti la buget.

Leave a Reply