Un pas în față

Sheryl Sandberg Time magazine cover

Câte șanse își dau cu adevărat femeile în carieră?

Sheryl Sandberg e cea mai puternică femeie din Silicon Valley și ocupă locul 6 în topul Forbes al celor mai puternice femei din lume. De când a preluat operațiunile Facebook, compania parcă a mâncat jăratec: veniturile au crescut de la 150 de milioane pe an la 1,5 miliarde de dolari pe trimestru, iar Mark Zuckerberg nu mai contenește cu laudele.

“[Sheryl] a construit toată partea de business, a declarat Zuckerberg pentru revista Time. Eu nu știam nimic despre ce înseamnă să conduci o companie.”

Întrebat cât este Sandberg de neînlocuit, o întrebare-capcană pentru că Facebook este o companie publică, Zuckerberg nu și-a putut totuși abține complimentul: “are calități care sunt de neînlocuit”.

CV-ul lui Sandberg punctează un crescendo impresionant: Harvard (summa cum laude), Banca Mondială, Harvard Business School, McKinsey & Co, șefă de cabinet a secretarului de stat pentru Trezorerie (omologul american al ministrului economiei și finanțelor) în cabinetul Bill Clinton, Google (unde a construit vreme de șapte ani tot ce înseamnă publicitatea online) și Facebook. Multă lume crede că se va întoarce în administrația publică și nu sunt puțini cei care o văd candidând peste niște ani la funcția supremă în stat.

Cariera ei pare dovada cea mai limpede că în America femeile au aceleași șanse de a se realiza profesional ca și bărbații. Dar statisticile spun altceva. Sheryl Sandberg e mai degrabă una dintre acele excepții care confirmă regula.

:: continuarea

Leave a Reply